Om bloggen

Bloggen Resa medvetet

Resebloggen resemedvetet.se bygger på reslust och en ständig drivkraft att göra världen till en bättre plats. Här finns stories från resor och reflektioner kring och tips på hur vi kan resa mer medvetet. Mitt mål är att bloggen ska inspirera och ingjuta mod så att fler börjar resa, fler vågar resa till nya ställen och på nya sätt. Kan jag dessutom bidra till att fler reser med andra glasögon har bloggen uppfyllt sitt syfte.

Jag har bloggat på olika plattformar sedan 2005 och rest hela mitt liv. I början av 2016 föddes 155cm.se som renodlad reseblogg och sedan dess växer bloggen dynamiskt med mig. I juni 2017 bytte bloggen namn till resamedvetet.se

Att resa förebygger fred

Resor kan förstärka fördomar om ”dom i andra länder” men det kan också öka förståelsen för hur andra har det och vilken verklighet de kommer ifrån. Öka solidaritet och givmildhet samt stärka banden mellan människor i olika länder. I en värld med krig och rasism behöver vi mer kärlek och mer systerskap!

Växla perspektiven

Världen är stor och jag är liten. Jag försöker ständigt se saker ur nya perspektiv. Jag lever med mina privilegier som vit, medelklass, heterosexuell CIS-person vilket självklart påverkar hur jag ser på värden. Mitt mål är att skapa reflektion, ta aktiva beslut och resa mer medvetet.

Häng med och berätta mer än gärna om vad du vill läsa om, vad du blir nyfiken på eller vilka frågor jag borde försöka ta sig an!

Följ bloggen på instagram och facebook.

Medlem i Svenska resebloggar och Influencers of Sweden

4 thoughts on “Om bloggen”

 1. Hej Linda!

  Hoppas att allt är fint med dig!
  Jag jobbar på PR-byrån Story Relations och har läst din blogg och tycker att den är väldigt inspirerande!
  Jag undrar hur många läsare du har samt pris för blogginlägg.

  Tack på förhand!
  Ha det fint!

  Vänligen,
  Caroline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *