De 10 senaste påskarna

Posted on

Snowboardåkning varvat med stekande sol söder om ekvatorn – det är så mina påskar sett ut de senaste 10 åren. Vart brukar du befinna dig under påskhelgen?

Jag vet inte vad det är med mig och nostalgitripper men det är någonting med att minnas tillbaka och glädjas åt det som varit som jag gillar oerhört starkt. Fick feeling och kollade tillbaka på vad jag gjort mina 10 senaste påskhelger. Jag misstänkte att det skulle vara många olika typer av fjäll- och vinterbilder och visst var det så. Men även en och annan värmebölja vilket jag nästan glömt.

Vill passa på att önska alla bloggföljare en riktigt skön påsk, oavsett om du firar eller inte, oavsett om du är ledig eller ger av din tid för att samhällets funktioner ska fungerar. GLAD PÅSK och tack för att jag får dela mina resminnen med dig!

Påskhelger 2007-2017

Påsken 2007 – Zanzibar

Det halvåret var jag volontär i Östafrika och det påsklovet hälsade storfamiljen på. Häng i Dar-es-Salaam, safari och en tripp till Zanzibar där vi fick bevittna de där magiska solnedgångar som är vardagsmat på den ön.

pask-2007-zanzibar

Påsken 2008 – Åre

Snön tycktes oändlig och låg i drivor vart ögat än sågade.

pask-2008-are

Påsken 2009 – Lill Lejben

Vintern 2009 kom den här bruttan in i mitt liv och tog mig med storm. Ni förstår att en dör sötdöden varenda gång en kollar på henne, inte sant?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Påsken 2010 – Tväråbäck

Får jag presentera mitt Tväråbäck i vinterformat: Det här är pappsen och vår oerhört vackra och snälla häst Lady. Några jular har vi åkt släde efter henne som värsta Bullerbyn-scenen – den romantiserade bilden av landsbygden i sitt esse.

pask-2010-lady

Påsken 2011 – Nalovardo, Sorsele

Två år senare har Lejba blivit större och hänger med i backen. Även om hon var något vild när hon rusade utförs var vi ett väldigt bra team när hon sprang före och jag åkte bakom på brädan. Puss!

pask-2011-lejba

Påsken 2012 – Titanic i 3D

En av få påskar jag spenderat på hemmaplan var den 2012. Då gick bland annat jag och min vän Lisa och såg på Titanic i 3D – här kan vi snacka nostalgitripp for real

pask-2012-titanic

Påsken 2013 – Nalovardo, Sorsele

Efter en heldag i backen åkte vi med sista liften upp, väntade tills det var tomt på folk och tog oss sedan ned för backen på ett alternativt sätt. Livsfarligt och svinroligt.

pask-2014-nalovardo

Påsken 2014 – Åre

Tillbaka i Åre 2014 och den här gången med strålande väder, en hoppglad bror som underhåller och så mycket skön åkning.

pask-2013-are

Påsken 2015 – Zanzibar

Tillbaka i värmen, denna gång med en nyfunnen vän vid namn Josephine. Sockerrörsjuice och living the dream.

pask-2015-zanzibar

Påsken 2016 – Ecudaro

Gjorde jag brygga över ekvatorn och var mycket nöjd med livet.

pask-2016-ecuador

Påsken 2017 – Hur spenderas den?

På hemmaplan, mestadels i min lägenhet. Är i lägenhetsförsäljningsprocess, ska vila bort min hosta och passa på att äta middag med vänner. Till skillnad från många andra påskar en mycket lugn sådan och det känns så skönt!

 

Vilket påskminne vill du dela med dig av?

Dela detta!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

4 thoughts on “De 10 senaste påskarna”

 1. Kul med varierat påskfirande! Vår ”tradition” är nog oxå att befinna oss på olika ställen. I år är vi i Tallinn 🙂 2015 firade vi påsk i Tarragona i Spanien. De spanska påskprocessionerna är en upplevelse, så det minns jag väl! Glad Påsk!

  1. Kul med Tallinn! Då låter det som att spanien är ett land att satsa på att vara i under påskhelgen med andra ord för att bredda ytterligare hur en kan välja att fira sin påsk. Hoppas ni mår bra!

 2. Jag älskar också nostalgitrippar. OCH VAD ÄR DET MED DEN HÄR HOSTAN? Har spenderat senaste veckorna med att hosta lungorna av mig, börjar misstänka att det är ett litet arv från min f.d. rumsgranne Karin! 😉

  Här var det Kina-tema igår, idag väntar sedvanlig äggjakt. Kram och glad påsk

  1. Tur att vi är åtminstone två som gillar det 🙂
   JAG VET INTE – Karin är helt klar misstänkt, så även min sambo. Den ger sig inte!
   Ja, läsa om Kina, så himla fint hon spelade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *