Resa medvetet firar två år – nya bloggmål och inlägg i rampljus

Posted on

Grattis till mig själv och min kära reseblogg – vilka fantastiska två år vi haft! Inte fy skam att fira två ihop. Dags att belysa några favoriter och dela med mig av de mål jag satt upp för bloggåret 2018. 

Jag tar alla chanser jag kan att fira. Namnsdagar, födelsedagar och med min partner uppmärksammar jag alla årsdagar jag kan identifiera (pratade första gången, första dejten, blev ihop, förlovade oss osv) så varför inte ta vara på även denna chans att fira med pompa och ståt?

två år
Bild från när jag lanserade nytt namn på bloggen och 155cm.se blev Resa medvetet i juni 2017. Blåser här serpentiner för att fira, att byta namn var ett av de mest strategiskt viktiga beslut jag gjort under bloggår nr två.

Två år med reseblogg

Jag har nu bloggat om att resa medvetet i två år och jag gissar att det känns lite som hur folk brukar uttrycka det med barn – det känns som hen alltid varit i mitt liv. Hur levde jag mitt liv innan? Ja, säg det. Tomt skulle det bli.

Under året har jag nästan fördubblat antalet unika besökare (yey!) och skapar min plats allt mer tydligt på resa-hållbart-arenan. Det här är SÅ kul och jag är SÅ glad för allt bloggen ger mig. Nedan finns lite inlägg som förtjänar lite rampljus och längre ned några små bloggmål för året.

Tre inlägg att ge lite extra rampljus från året

Mest lästa inlägg

Årets mest lästa inlägg är Fem länder jag (faktiskt) inte lockas av. Det spann iväg rejält i Facebookgruppen Vi som gillar att resa. Få saker tycks dra igång så mycket diskussion som vilka länder som inte bör besökas pga diverse otrevliga regimer. Även om inte just det var anledningen till varför jag var osugen på de länderna. Sen dess har jag hunnit tänka om kring Kenya och Vitryssland. Tur det är okej att ändra sig.

En medveten guldklimp

Vinklar på att resa medvetet finns det oändligt av så det bådar gott för framtiden. Ett inlägg som sticker ut bland de jag författat hittills är När ens beteende går emot ens värderingar. Där både blottar jag mig själv och fick insikter om mig själv under själva skrivandet. Det är ett inlägg jag tycker om att läsa igen för det påminner mig om att vi alla gör så gott vi kan och orkar.

Min bästa reseinspiration

Det har blivit ett gäng reseguider, weekendtips och annan reseinspiration under året. Ett av de inlägg jag är mest nöjd med är Sommarstäder, dagsutflykter och stopp för bilsemester i Sommarsverige. Jag blir lika glad varje gång jag tänker på hur mycket fint vårt land har att erbjuda.

pappersbröllop trosa
Trosa, en av många orter i Sverige som har fina välbevarade trähus att drömma sig tillbaka i tiden med

Bloggmål för 2018

Jag pendlar enormt i mitt förhållande till att sätta mål. Traditionella löften sätts av ganska få, istället kör några temaord som fokus, hälsa och energi för året, andra gör visionstavlor och en tredje sätter upp mätbara mål. Ibland blir jag peppad av att målsätta saker i mitt liv, ibland känns det snarare som ett prestationstyngt ok.

I år blir det några få men tydliga bloggmål att hålla långt fram i pannloben

  • Göra en varumärkesplattform för Resa medvetet
  • Snitta 10 kommentarer/inlägg
  • Fortsätta öka antalet besökare
  • Ha 50 procent organisk trafik (alltså via ex sök på google)
  • Publicera två debattartiklar

De känns lagom ambitiösa och mest ser jag fram emot att göra varumärkesplattformen och organisk trafik är det som känns svårast att påverka själva.

två år
Min skrapkarta har fått komma upp på väggen och varit utmärkt bakgrund till mina två små kaktusljus som jag firat med

Grattis en sista gång till Resa medvetet som fyller två år och tack till dig som tillkommit som läsare under året, hoppas du blir kvar! Följ gärna Resa medvetet på Facebook om du inte redan gör det.

Tidigare fira-inlägg

10 resebloggsinsikter efter 6 månader med reseblogg (Alla insikter stämmer fortfarande)

Ett år med blogg och bild-ABC (Finns en och annan rolig bild om jag får säga det själv)

8 thoughts on “Resa medvetet firar två år – nya bloggmål och inlägg i rampljus”

  1. Med (blogg)blommor och med (blogg)blader, vi firar denna dager! Grattis, grattis till Resa Medvetet! Ser SÅ mycket fram emot att följa dig under kommande året med varumärkesjobbet och dina andra kloka mål!

  2. Ja grattis till dig! Med Resa Medvetet skapar du ju debatt och sådant är ju bra. Det gäller bara att orka. Jag kan gissa att du får ta en del skit också.
    Själv är jag nöjd med hur min blogg växer. Jag hade besöksrekord i november, besöksrekord i december och besöksrekord i januari. Februari har ju dock inte så många dagar, så jag får väl skriva något riktigt provocerande för att inte bryta trenden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *