Tävling: Vinn natt på Stora hotellet – Umeås stiligaste hotell

Posted on

Dags för ny tävling! Den här gången om en övernattning på Umeås charmigaste hotell: Stora hotellet – i saltstänkt festskrud. Njut av min sprudlande hemstad och sov som en rik sjöman. 

Umeå har genomgått en rejäl uppfräschning de senaste åren. Allt från nya moderna byggnader och en stadsmiljö som levlat upp. Shoppinggallerior, mysiga nya parker och ännu trevligare promenadstråk. Inför att Umeå var europeisk kulturhuvudstad 2014 helrenoverades Stora hotellet och är från och med då, enligt mig själv, Umeås mest praktfulla och stilrena hotell.

Det anrika Stora hotellet bredvid några av de nya moderna byggnaderna.

I samarbete med Visit Umeå tävlar jag nu ut en hotellnatt för två personer i detta förtjusande och lyxiga hotell. Ett hett tips är att passa på och äta på den tillhörande restaurangen Gotthards korg. Stora hotellet ligger centralt precis vid det populära biblioteket med dess lokala mat i caféet och bara ett stenkast från den vackra strandpromenaden. Ett perfekt boende för den som vill uppleva Umeå city med omnejd.

Stora hotellet

Vad sägs om natt i det här äventyrsrummet?  Foto: Erik Nissen Johansen, Stora hotellet

Så tävlar du om natt på Stora hotellet

Skriv en kommentar på detta inlägga där du svarar på följande frågor:

 1. Vad heter en av de sex gästrummen ”Från svit till koj” som finns på Stora hotellets hemsida?
 2. Varför vill du åka till Umeå?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 31 juli 2017 och vinnaren presenteras på bloggen efter att tävlingen är avslutad.

⇒ För att hålla koll på fler tävlingar gilla och följ resamedvetet.se på facebook och instagram

 

Vinnaren utses av mig. Vinsten är ett presentkort på en övernattning inkl frukost för två personer på Stora hotellet i ”Äventyrsrum” (värde ca 1200 kr). Presentkortet är giltigt under sommaren och helger fram till till 31 augusti 2018. Om jag inte fått tag på vinnaren inom två veckor utses en ny vinnare. Vinnaren betalar eventuell vinstskatt.

Dela detta!Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestShare on TumblrTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

11 thoughts on “Tävling: Vinn natt på Stora hotellet – Umeås stiligaste hotell”

 1. Alltså DU, apropå ditt norrländska ursprung – har du norrländsk dialekt??? Blev nyfiken 😉

  Och vilket coolt hotell, måste såklart tävla!

  1. Passion är ett av rummen. (Det rum som lockade mig mest, hehe).
  2. För att, trots att jag är uppvuxen norr om Umeå i Gällivare, och passerat staden x antal gånger, så har jag aldrig sett Umeå. Jag har bara hört att där ska vara himla fint i björkarnas stad. Och lovat att hälsa på min bästa kompis från gymnasiet som flyttade dit när jag flyttade ännu längre söderut. Det är liksom på tiden att jag tar mig dit.

 2. Åh, vilket hotell alltså, självklart vill jag vinna en övernattning till mig och mamma, för att ta igen tiden vi förlorat när jag varit i Australien (kommer snart hem, så ganska bra tajming på tävlingen där!)

  1. Ett av rummen heter Äventyr, men min personliga favorit är kanske ändå Passion 🙂
  2. Jag vill åka till Umeå dels av ovanstående anledning, men också för att jag sedan ett par år tillbaka blivit alltmer nyfiken på närmiljöerna (Jag bor nära Vasa i Finland, en stad som har direkt färjeförbindelse till Umeå) och har lovat mig själv att resa och upptäcka mera i Finland (och Sverige) framöver 🙂

  Håller tummarna!

 3. Längtan är namnet på ett av rummen. Längtan beskriver också min känsla för Umeå där jag tillbringade lyckliga unga år. Björkarnas stad är för mig avkoppling, vänner, shopping, natur, kultur, nostalgi… En stad med charm oberoende av årstid. Självklart vill jag bli vinnare!!

 4. Alla rummen var helt magiska men jag skulle välja längtan som är familjerum. Vi skulle besöka släkt om jag vann.

 5. Mystik heter ett av rummen. Jag skulle vilja vinna för att för två år sedan körde jag och min sambo inlandsvägen från Göteborg upp till Boden för att hälsa på min bror. Besöket var jättetrevligt och vi valde att köra kustvägen tillbaka söderut. Framåt kvällen var vi framme i Umeå i lagom tid för att övernatta, men fattiga som vi var bestämde vi oss för att ställa bilen på en parkering och sova i den. Och det skulle vi inte gjort, natten innehöll inte mycket sömn, det var partyglada människor som stimmade och stojade på gatorna, bilen var kall och immig, armar och ben låg intryckta där det fanns plats och frusna, krumma och stela ramlade vi i gryningen ur bilen. Och det är något vi aldrig gör om. Det var en vedervärdig upplevelse och vi skulle så himla gärna få en ny chans att upptäcka Umeå och denna gång med det bästa logi man kan tänka sig 🙂

 6. Jag vill vinna för att pinsamt nog har jag aldrig varit norr om Gävle, och jag är säker på att Umeå är en stad mycket väl värd att besöka och tillsammans med min sambo så skulle en lyxnatt där inte vara helt fel. Dessutom jobbar jag som bibliotekarie och har hört så mycket gott om Umeås nya bibliotek och det skulle vara mycket roligt och spännande att efter en god natts sömn få besöka denna omtalade byggnad.

 7. Åh, min kommentar kom tydligen inte fram.. Försöker igen.

  1. Ett av rummen heter Äventyr, fast min favorit skulle nog vara Passion 🙂
  2. Jag skulle ta med mig mamma på en liten minilyxresa för att ta igen all tid vi missat medans jag varit på andra sidan jorden. En annan orsak till att jag vill åka till Umeå är att jag de senaste två åren blivit alltmer nyfiken på närområdet, och har lovat mig själv att resa och upptäcka mer nära hemmaplan. Umeå ligger väldigt nära till då jag bor i Vasa (Finland) och det därför är väldigt lätt att åka till med färjan som trafikerar mellan städerna. Ändå har jag inte varit där sen yngre tonåren. Det måste vi ändra på tycker jag!

  Håller tummarna 🙂

 8. Ett av rummen heter längtan.

  Jag är själv född och uppvuxen i Umeå, men har under dem senaste 7 åren bott utomlands.
  Jag har träffat min fru i utomlands och vi bor tillsammans på annan ort i Europa.

  Jag har ofta berättat gott för henne om dem norrländska skogarna, solen, havet och all vacker natur staden har att erbjuda. Hennes föräldrar är väldigt intresserade av att besöka min hemstad, och dem har aldrig någonsin haft möjlighet att besöka Sverige (Eller något annat land heller för den delen) och det är lite av min dröm att visa dem vad Sverige har att erbjuda.

  Jag och min fru har länge drömt om att resa till Norrland tillsammans med mina svärföräldrar, men vi skulle gärna vilja stanna 2 nätter i Umeå innan resan fortsätter norrut för att dem ska få se och uppleva min hemstad.

  Att få möjligheten att ge dem denna övernattning på detta hotell vore alldeles magiskt, och av denna anledning tävlar jag!

 9. Frihet! Tänk känslan att få bo i en svit en gång i sitt liv!
  Jag bor 25 mil norr om Umeå och besöker staden ganska ofta då vi har döttrar som studerar/jobbar där. Blir lite trångt att jämt bo hos dom så en natt på hotell skulle vara guld värd – och speciellt på Stora Hotellet!

 10. Passion heter ett av rummen. Älskar Umeå besöker staden så ofta jag kan, bodde på Teg ett år av mitt liv med min nu avlidne sambo, har så många fina minnen från björkarnas stad så jag skulle bli överlycklig att få komma dit igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *