Idag åker jag hem och hur det känns

Posted on

Idag åker jag hem och känslorna är blandade i vanlig ordning. 20 dagar i en bil bland Balkanhalvöns länder med me, myself and I att lita och falla tillbaka på.

Vilken resa det varit och nu är jag klar med att vara på resande fot. Överfylld av intryck, trött i fötterna, färdig med att konstant vara svettig. Längtar efter fil och flingor, att hänga i vår soffa, ge och få en godnattpuss, umgås med vänner. Det spelar nog ingen roll hur kort eller länge jag är borta, när det är dags att åka hem kommer jag vara redo. Det är väl så mental förberedelse fungerar gissar jag.

Så många inlägg och ändå så många kvar att skriva

Jag har mängder med blogginlägg jag vill skriva, trots att jag bloggat 16 av 20 dagar. Tips i städer jag besökt, ännu fler svindlande vyer att dela med mig av och så alla dessa sammanfattningar om det jag upplevt. Budgetsammanställning, resan dag för dag, erfarenheter av att köra bil, misstag jag gjort och jämförelser mellan länderna. Den här resan kräver sina spaltmeter. Även om det är stressande att ha så mycket i huvudet som jag vill få på pränt vet jag att en av de bästa sakerna med att just reseblogga är att både få uppleva resan en gång till och den eftertanke som bloggandet ger.

Llogarapasset i Albanien. Foto av Sofia Zetterqvist för båda bilderna.

Tack till mig själv

Jag är sjukt glad och stolt över att jag åkte. Att jag gav den här resan till mig själv men någon vidare avkoppling har det inte blivit. Både för att jag maxat dagarna, proppat dem med nya platser och upplevelser men också för att jag haft svårt att slappna av. Alla känslor jag känt får nog bli ett eget inlägg i sig. Men jag är cool och har klarat alla utmaningar (peppar peppar, inte hemma än) och det känns så himla bra!

Nu väntar några mycket intensiva månader av både jobb, resor och vänner på besök innan november väntar och vet ni? Jag längtar till en grå, kylig och trist november (kommer få äta upp detta, jag vet) med tända ljus, pusselbygge och chailatte. Göra mig resesugen igen för nu är jag faktiskt, tro det eller ej, lite mätt på att just resa. Vem kunde tro det?

Tack alla som följt, peppat, kommenterat och tipsat längs vägen. Det har varit så mycket roligare att göra den här resan när jag vet att det är fler som hakar på. <3

Alla inlägg från mina 20 resdagar finns under taggen Balkanroadtrip

2 thoughts on “Idag åker jag hem och hur det känns”

  1. Älskar att den bästa känslan i världen är att åka iväg… och komma hem! 🙂 Härmed korar jag roadtrip i Balkan till årets resa alla kategorier 2017!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.