Jag älskar att reseblogga

Posted on

Fredagsmys med min blogg – jag älskar det! 155:an (som snart ska byta namn) har blivit min bäbis som jag längtar efter om dagarna och bara vill få fortsätta gosa med och knåda på. 

Idag när jag författar det här inlägget är det fredag och jag har längtat hela arbetsdagen efter att få komma hem, sjunka ned i min soffa och börja blogga. Mitt största fredagsnöje är således att sitta med min skärm och mina tangenter. Att träffa folk då eller chilla? Fredagar ska väl ändå innebära helg? Jovars, det gillar jag också. Men för mig har resebloggandet nästan kommit så långt att det känns som avkoppling. En lyx jag kan unna mig ofta och mycket.

Just nu är jag inne i enorm bloggpepp och älskar att skriva inlägg, pilla på mitt nya tema, läsa andra bloggar, göra research för min kommande resa, bygga en bloggstrategi, fortsätta på något av alla utkast jag börjat på. Det liksom kliar i fingrarna. Jag tror att det är det här som kallas att vara kreativ. Att vilja producera, se saker växa fram. Skapa något.

2017-06-09-19-08-17
Bloggposition redo, polkagris som tilltugg och bekväma kläder – vinnande koncept för fredagsmys

Under de tio år jag bloggat på olika plattformar har att beröra och skapa engagemang varit en drivkraft och det finns en dos tävlingsmänniska i mig som triggas av att hålla koll på statistik och månad för månad försöka överträffa min egen statistik. När jag tänker efter låter kreativitet och tävlingsmentalitet som en optimal kombo för att komma framåt – känns stabilt!

Jag är inte kreativ – eller?

Jag har aldrig sett mig som en kreativ person. På sin höjd sydde jag mina egna kläder som tonåring och på gymnasiet valde jag keramik och bild som valbara kurser. Jag har aldrig varit den idérika, den som hittar okonventionella lösningar eller varit utanför boxen. Hela jag är en box.

Men så hände två saker som sammanföll. Jag träffade Erik och jag reste jorden runt. Kanske finns inga kausala samband men det är lätt att se det som att dessa två stora förändringar ändå påverkat mig rejält.

Erik har ingen box. Och om det fanns en box skulle han vara på alla andra ställen än i den. Han personifierar kreativitet och under bara de två åren som vi känt varandra har han (bland annat) hunnit sälja egengjord lemonad, köpt en drop-ship-klockbutik, utvecklat och startat upp nitrokaffe.se, köpt in och hyrt ut lådcyklar, varit lärare för blivande eventkoordinatorer och vunnit pris för bästa monter på en mässa i London.

När vi åkte jorden runt skapades det mängder av plats i min hjärna och plötsligt var det som att det fanns utrymme för att tänka på något annat än jobb, vänner, träning, måsten. Som att jag blommade upp. Som att jag sög i mig kunskap, såg mer saker, fick idéer. Jag gjorde mig själv med reseblogg och sen den dagen (förutom vissa perioder av dippar i energi) har jag  ä l s k a t  att reseblogga.

img_5169
I Namibia och knattrar på ett blogginlägg som kom upp i mitt huvud.

Vad att reseblogga ger mig

Jag får uppleva resorna igen och kunna ge tips till andra. Att blogga är också konkret. Även om det ska produceras ett nytt inlägg så fort det senaste är klart så finns det ändå en konstant känsla av att leverera och jag kickar fullständigt av att få stryka saker på min lista. Jg har länge haft som mål att utöka främst mitt kvinnliga nätverk och det målet är helt klart uppnått efter att ha kommit in i resebloggs-svängen.

När jag var yngre tänkte jag att egenföretagare måste vara den sämsta tänkbara arbetsförhållandet. Så mycket ansvar och osäkerhet. Så mycket olika saker en måste vara bra på och så vara själv? Nej hujeda mig. Nu är läget ett annat. Erik lever allt som ofta ett väldigt fritt liv och efter att både Annika och Jennifer tog steget att bli egenföretagare kryper sig den tanke allt närmare. Men inte nu. Jag är långt ifrån där än men nu har jag i alla fall öppnat den boxen vilket för en person i boxen är ett stort steg. Only time will tell.

Att läsa resebloggar inspirerar mig och väcker nyfikenhet. Att reseblogga stimulerar och utvecklar mig.
Vad ger det dig att blogga eller läsa?

14 thoughts on “Jag älskar att reseblogga”

 1. Detta känner jag igen! Bloggandet är avkoppling för mig. Ibland undrar folk hur jag orkar. För mig är det tvärtom. Jag orkar inte att inte har en kanal för bloggande 🙂 Önskar en fin helg!

  1. Precis. Sen finns det såklart stunder när inspirationen tryter och det känns mer som ett måste men det är sällan och korta stunder.
   Tack detsamma!

 2. Jag håller med – att sätta mig med bloggen är (i 95% av fallen) total avkoppling. Jag älskar det. Det enda som stressar mig egentligen är om det går ut över någon annan. Det är ju en hobby som tar plats. Men jag har sagt det förr och säger det igen – det som den snor mest tid från är serier på TV om kvällarna. Det är då jag dyker in i min skärm och får min mentala återkoppling. Det känns inte direkt som en uppoffring eller som att jag missar något.

  Jag har blogginlägg i huvudet konstant, men ofta är de tyvärr ögonblicksbilder – blir allra bäst om jag får fånga dem DIREKT och det ges det sällan tillfälle till. Älskar när det brinner till av något i skallen som bara kommer ut genom fingrarna utan ansträngning. Bloggers high!

  1. Det är helt klart en hobby och en hobby gör man ju av fri vilja och för att det är kul. Håller helt med dig om när det bara rinner till i fingrarna, de stunderna av flow är riktigt härliga. Lite så var det med detta inlägg, som att det bara kom till mig. 🙂

  1. Fina du! Reseblogga SOM statsminister kanske?
   Men när jag blir statsminister då ska jag absolut ha en blogg!

 3. Håller helt med dig! Fredagsmys är som bäst när jag sitter och knattrar i favorithörnan i soffan, med huvudet fullt av bloggidéer och en påbörjad chokladbit nära till hands. Livet!!

 4. Så underbart att läsa! Jag är glad att du finns i bloggvärlden och att Erik öppnade din box 😉 Jag tycker att bloggandet ger mig ett utrymme där jag får reflektera kring, samtala om och landa i mina känslor kring mitt liv. Jag kan genom foton och texter bearbeta det jag upplever och samtidigt dokumentera det. För mig är bloggen en plats som är min. En plats där jag får prata till punkt och kan fortsätta samtalet när jag vill. Det är en sån brist på det idag tycker jag, att ha utrymme för helheten. Förr skrev jag och fotograferade för min egen skull enbart men bloggandet har tillfört andras perspektiv och gett mig ett stort nätverk + att min kreativitet har fått blomma ut ordentligt.

  1. Klokt! Kanske är det just tala till punkt som lockar, och att veta att arenan är min. Jag sätter tonen, reglerna, ämnena. Det går ju hem hos en person som tycker om att bestämma som jag själv… Hade nog inte tänkt på blogga skulle uppfylla så många behov samtidigt, du sätter ord på många av dem.

 5. Jag är inne på Lisas linje, de där med att TV-serier och annat tar tid. Har nästan helt avslutat PS4-spelandet sedan bloggen började ta mer tid och följer sällan med i diskussionerna på jobbet kring serier och filmer eftersom jag inte har koll. Men. Det gör mig inget alls faktiskt. Blogg-bubblan är fin på många sätt. 🙂

  1. Det intressanta är att många som ser på serier knappt reflekterar över hur mycket tid det tar och att det oxå är en prioritering av ens tid. Det är liksom inte obligatoriskt. Samtidigt kan jag längta efter att se på serier för när allt kommer omkring är det mer avkopplande än att blogga men å andra sidan ger bloggen mig mer tillbaka.

 6. I min värld är du väldigt kreativ och var även som barn. Du har ju nämnt några exempel själv. Jag tittar ju varje dag på den fina delfinmobil, som tog 18 timmar att göra, som du gav till mig. Känner liksom du, jag är ju ej kreativ, men känner att när jag tränar och är ledig flödar idéerna mer. Du fick ju också många av idéerna när du var ledig och reste jorden runt enligt dig själv kram

  1. Tur att jag har en mor som kan spegla mig ur ett litet längre perspektiv. Jag skulle säga att du visst är kreativ, du hittar ju på alla möjliga olika lösningar på små problem i vardagen som du har. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.