Reseprocenten går bra

Posted on

Reseprocenten har varit i gång i drygt tre månader och förtjänar att sammanfattas. Hur mycket spridning har det blivit och hur mycket pengar har getts inom ramen för reseprocenten? Det korta svarat är att det gått mycket bättre än vad jag räknat med!

Jag visste direkt när jag kom på idén om #reseprocenten att det är en bra idé som skulle kunna få spridning och uppskattas. Men eftersom jag var så ny i resebloggssammanhang var det svårt att veta vilket gensvar jag skulle få. Jag menar, det finns ju många grymma idéer som inte fått det utrymme som de förtjänat genom åren men för reseprocenten har det gått mycket bättre än vad jag kunde ana.

Jag tror att det som gjort reseprocenten framgångsrik är att:

  1. Det är en god sak som erbjuder en enkel lösning för den som vill bidra till en bättre värld
  2. Upplägget är flexibelt och kan tilltala alla eftersom pengarna kan ges till väldigt många olika ändamål
  3. Flera andra resebloggar skrev tidigt om reseprocenten på sin egen blogg. (Tack!)

Under Reseprocenten/Reseprocenten och spridning lägger jag löpande upp alla inlägg som andra resebloggare skrivit om reseprocenten och uppdatera regelbundet hur mycket pengar som getts. Hittills är vi uppe i 14 038 kr (!!) och jag vet att organisationerna Min stora dag, WWF och VI-skogen är några exempel som fått en andel av reseprocenten. Har du gett pengar som en del av din reseprocent får du gärna meddela mig på valfritt sätt så lägger jag in det i min hemliga sammanställning.

Min egen reseprocent för mina senaste resor har jag gett till lite olika personer. En andel har getts till olika organisationer som haft myntuppsamlare på flygplatser, en del har gått till personer direkt på gatan i de länder jag besökt och en andel har gått till Kvinna till Kvinna.

För att få inspiration om vart jag skulle ge gick jag igenom Frivilligorganisationernas Insamlingsråds (FRII) lista över medlemmar. Det finns så himla många fina organisationer att välja mellan! En aktör som är helt ny för mig men som jag tyckte lät spännande är New Hope Reseindustrins Barnfond. Är det någon av er som hört talas om den tidigare?

2016-04-07 17.43.00  2016-06-04 00.25.47

En andel av min reseprocent under min jorden runt-resa och en andel till Kvinna till Kvinna för delar av jorden runt och min resa till Amsterdam/Bryssel. 

4 thoughts on “Reseprocenten går bra”

  1. Så kul att det gått så pass bra! Min senaste resa blev nästan gratis, med undantag för lite shopping, men kanske jag skulle bidra med min reseprocent genom att lägga en liten slant i närmaste Röda korset-bössa som jag hittar.. 😉

    1. Nice med nästan-gratis-resor, då kan vi ju resa ännu mer 🙂 Ja gör det, jag noterar några spänn i min lilla excelfil över de som gett 🙂

    1. Tack Wilda! Ja, det är superkul. Tänk om jag skulle kunna få in 100 000 kr. Det vore så sjukt coolt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.