Resereflektion nr 24: Lever du ditt eget drömliv?

Posted on

Väljer du att leva ditt liv så som du helst av allt vill leva det? Om du inte sett SVT-produktionen Kalles sex liv, så gör det. Din föreställningsvärld av hur ett drömliv kan te sig kommer utmanas!

Sex halvtimmar om personer som går sin väg och lever sitt liv mot alla normer och rutiner. Det första avsnittet handlar om att cykla runt jorden under fyra års tid för totalt 400 000 kr för två pers. Hur inspirerande är inte det?

Kanske är det inte någon av de sex liven som skildras som passar dig, men det är inte poängen. Poängen är att du ska rannsaka dig själv, reflektera. Lever du ditt drömliv? Om inte, varför? Vad behöver du ändra? Vilka förändringar kan du göra direkt? Vilka delmål behöver du sätta upp?

drömliv
Så glad att jag inte ens kan fångas på bild i skärpa. Lansering av reseprocenten i Auckland, Nya Zeeland och glad och stolt.

Lever jag mitt drömliv?

Jag tänker mycket på hur jag vill förhålla mig till fast punkt i livet och trygghet i förhållande till hur mycket jag vill resa eller befinna mig utomlands under längre perioder. Hur mycket orkar jag flänga för att stilla min nyfikenhet och upptäckarlust? Vilket pris vill jag betala för att då inte kunna ägna tid till mina relationer hemma? Hur kan det kombineras?

Men nu åter till dig, lever du ditt drömliv?

En gång i veckan skriver jag ett kortare inlägg som jag kallar resereflektion. Du hittar alla i kategorin Resereflektion

4 thoughts on “Resereflektion nr 24: Lever du ditt eget drömliv?”

  1. Har ingen vågat svara på den frågan? 😉
    Men ja, jag sticker ut hakan och svarar ja, jag lever mitt drömliv. Hur kaxigt det än må låta så ja, och jag är så oerhört glad och tacksam över det.

  2. Intressant fråga. Jag lever mitt drömliv, för det enda jag önskar mig är att ha en trygg relation till mig själv. När jag har det spelar det inte så stor roll hur resten av mitt liv ser ut för det går att göra något åt då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.