Mina resor hösten 2023 – en salig blandning av sött och salt

Posted on

Mina resor hösten 2023 ser ut att bli roliga, blöta, sköna, meningsfulla, intressanta och härliga. Sverige och Europa står för dörren.

Sommaren är om några dagar officiellt slut och en höst är på intåg. Vår sommar var lugn utan större resor eller upplevelser och jag har hela tiden tänkt att hösten kommer gå i liknande toner. Men så började jag tänka efter och inser att det finns både små och halvstora resor att se fram emot. Detta är det som är spikat och nog får jag plats med mer Sverigeresor om det skulle dyka upp uppdrag.

Planerade resor hösten 2023

Jobbresor till Järvsö, Alvesta och Höga kusten

Jag har tre jobbrelaterade resor i höst. Under augustis sista dagar ska jag sitta i en panel på Järvsö Sustainable Tourism Summit. Ska bli så fint att få kombinera att uppleva Järvsö med ett så roligt uppdrag. I oktober ska jag tillbaka till Grimslövs folkhögskola i Alvesta för att föreläsa om hållbar turism och min bok. I november har Naturturismföretagen sin årliga samling. I år ska det vara vid Höga kusten vilket ju i sig är en plats som kryllar av just naturturism.

Höga kusten är så mycket mer än att denna bro även om det är en av de bättre blöjbytarvyer vi haft.

Hösthelg i Sälen

Vi ska göra en favorit i repris och åka till Sälen i mitten av september. Då var det kallt och friskt med hösten på full gång. Det var också blåbärsplockning, trätrollssafari, våfflor, grillning och badhus. Jag tror barnen kommer uppskatta denna helg ännu mer. VI har redan återvärmtupp Jason så han är fine med att sitta i bärstolen.

Succé förra året, räknar med samma igen.

60-årsresa till Kroatien

Min far blir 60 år i år och det ska firas med en resa till Kroatien. Makarska mellan Split och Dubrovnik närmare bestämt. Vi bor i ett stort flådigt och närmast antikt hus med pool och många sovrum till bra pris eftersom vi åker utanför säsong. Tio vuxna och fem barn under fem år. Det kommer bli hejigt och så himla fint med lite lagom värme så vi blir redo för en kyligare höst i Sverige.

Makarska var jag i 2017 men då på egen hand. Det här blir något annat.

Konserthelg i Hamburg

När jag och Erik varit tillsammans bara några månader överraskade jag honom med en konsert på fryshuset av det fantastiska bandet Walk of the earth. Sedan dessa har jag regelbundet kollat när de tänker förlägga sin turné i Sverige men utan glädjande besked. När de nu äntligen kommer till Europa slår vi till. Det blir nattåg till Hamburg och två dagars kvalitetstid för de här föräldraparet med en energifylld konsert som kronjuvel.

Jul i Västerbotten

Varannat-år-traditionsenligt ska vi fira jul i Västerbotten hos mina föräldrar. Ungefär lika många som i Kroatien med allt jag älskar med julen och med massa kusinlek som fördjupar meningsfullheten ännu mer.

Det här är det jag vet just nu men hösten har ju som sagt inte ens börjat så allt kan hända och allt kan vända.

Vad ser du fram emot i höst, har du några roliga saker i sikte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.