När resan du sett fram emot glider dig ur händerna

Posted on

Allt var upplagt för succé. Datum satta, resan bokad, blogginlägg med förväntningar på resmål och resenärer skrivet. Så kom kallduschen: Resan till Birmingham ställs in.

Den omedelbara besvikelsen kom över oss alla tre. Den stunden som Jennifer skickade en Aftonbladet-länk med nyheten om att Monarchs (det flygbolag som skulle ta oss till Birmingham) samtliga flygningar har ställt in. De har efter några kämpiga år till slut satts i konkurs. Där satt vi med öppen mun framför vårt lilla chattfönster – va fanken gör vi nu?

Always look on the bright side of life…

Vi var alla så laddade på att få lära känna varandra och möta Birmingham. Jag känner mig helt klart snuvad på konfettin. Jag hade längtat efter detta! Vi funderade fram och tillbaka på alternativ, ska vi hitta annan stad att åka till? En sista minuten? En workation-helg i Stockholm eller stad i Sverige vi inte har koll på? Samtidigt var vi fast beslutna om att vi ville fullfölja konceptet som helhet och bestämde oss därför till slut för att ställa in helt. Spara pengarna, tagga om och hitta en ny lämplig destination att åka till om några månader eller så. Det går att bryta ihop och komma igen och så går det att hitta ljusglimtar även när det inte går som en tänkt sig.

dobrota
Jonatan jag ser ljuset. Dobrota, Montenegro.

Oväntade fördelar med att resa utan research

Den positiva lilla fen på axeln har redan hunnit samla på sig ett gäng fördelar med att det var just resan utan research som ställdes in och inte en annan resa.

1. Inga förväntningar

Hela poängen med att resa utan research var att inte bygga upp några förväntningar på vad som komma skall. I just detta fall är jag så tacksam för det. Det finns inga drömmar som blivit krossade för inga visualiseringar hade skapats. Det finns inget jag känner att jag gått miste om. Inte en restaurang jag längtat efter, inga bokade aktiviteter, inga häftiga upplevelser.

2. Liten förlorad slant

Det verkar inte som att försäkringsbolaget täcker kostnaderna för resan som inte blir av men tack och lov kostade inte resan mer än en dryg tusing. Ingen jättesumma som gått förlorad med anda ord. Den här resan innehöll ett hotellsamarbete som vi dessvärre fick avbryta, trist men å andra sidan hade vi heller inga hotellkostnader.

3. Formen var det viktiga inte destinationen

Det är klart att jag hunnit bli riktigt sugen på att besöka Birmingham och impulserna att googla vad det är vi inte fick uppleva har slagit till flera gånger. När allt kommer omkring så är det dock inte Birmingham som är det viktiga utan formen, att just resa utan research. Det upplägget går ju att applicera på vad som helst när som helst så nu är det bara att börja smida nya planer på vart den resan skulle kunna gå och sen lansera ännu ett trumvirvel-pressmeddelandet. 😉

Solnedgång är sällan en motgången i mitt liv, denna i Dobrota, Montenegro

Att ta resemotgångar

Vanligtvis är jag rätt sämst på att hantera motgångar i det korta perspektivet. Jag kan bli både sur och grinig när jag inte får som jag vill. (Jag är rätt van att få bestämma.) Det gäller oavsett om det är saker jag inte rår på som att någon blir magsjuk så en aktivitet måste ställas in eller om jag inte lyckas få ihop en resa rent praktiskt. När jag tjurat ett tag brukar det släppa och jag hittar positiva vinklar med det som hänt. När det är som mest deppigt pepprar jag mantrat Allt det bästa händer mig och så försöker jag vila i det.

Så efter en dags besvikelse har jag hittat lite fördelar med vad en inställd Birminghamresa innebär: 1. En helg med Erik, vilket vi inte haft sen i början av augusti, 2. Möjlighet att rida, 3. Sovmornar två dagar i rad vilket jag inte minns när det hände sist, 4. Tid till att inreda lägenheten lite inför nästa veckas inflyttningsgalej.

Här berättar Sanna om hennes lärdomar från inställda resor och Jennifer om hur hennes tankar gått kring denna inställda resa.

Hur hanterar du resemotgångar? Är du långsint eller snabb med att ställa om?

7 thoughts on “När resan du sett fram emot glider dig ur händerna”

  1. Ja att få hem hundratusen strandade resenärer är den största evakueringen sedan andra värdskriget för brittiska luftdartsmyndigheten.
    Ni hade kunnat hitta billig biljett till London och ta er vidare det korta avståndet men det var ju det där med research antar jag?

  2. Tur att du kan se fördelarna istället för de var ju rätt många, bra och välbehövliga.
    kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.