Personliga och bra gå-bort-presenter till den som gillar hållbart och resor

Posted on

Tips på gå-bort-presenter som redan finns i ditt hem eller är lätt att köpa. Personliga presenter som är hållbara och passar den som gillar att resa.

Ibland är det roligt att ta med sig en gå-bort-present när en är bjuden på middag eller andar tillställningar. Senaste veckorna har det dykt upp massor med inspiration i mitt flöde så jag har samlat ihop några av de presenter som jag tror att den som gillar att resa eller hållbarhet skulle uppskatta.

Presenter på temat hållbart och resor

Brännmärkta saker

Det här är lite avancerat men när du väl köpt en brännpenna så går det att märka t.ex. trä och läder för att de ska bli mer personligt. En ram, skärbräda, smörkniv är några tips som att börja med. Personligare kan det knappast bli.

Gå-bort-present hållbarhet resor
Den här fina(!) fick jag av Johanna som tänker att det personliga tar man bättre hand om=hållbart. Så sant!

Delikatesser

Möjligheterna oändliga. Viltkorvar, tryfflar, diverse inlagda mumsbitar, lagrade ostar, chark, lyxiga oliver eller något bakverk. Alla delikatesser är inte hållbara så välj med omsorg.

Gå-bort-present hållbarhet resor
Delikatesser från Finland: Fazer choklad och Lakrits. Foto av Marias Memoarer

Egen spellista

En gång gav jag en spellista till en vän som jag kallade Light. Jag sökte på det ordet och valde ut de låtar jag tyckte passade henne och skickade länken till henne. Funkar lika bra med andra lite mer generiska ord som power, fight, love, live. Det går också att göra spellistor om specifika länder eller platser. Antingen med musik från det landet, med en viss artist eller t.ex. låtar som heter något med New York.

Ekologiska underkläder

Osköna underkläder kan förstöra både en flygresa, dag på stan och en vandring. Sköna underkläder, de känns knappt. Här vill jag helt opartiskt tipsa om Swedish Eco som min man driver. Ekologiska underkläder i fyra olika modeller som är mjuka, sköna och bidrar till en bättre värld.

Gå-bort-present hållbarhet resor
Swedish eco-kallingar är sköna även under en vandring i franska alperna

En pocket du gillade

Det behöver faktiskt inte vara svårare att hitta presenter att ge bort än att titta i sin egen bokhylla. Det gäller att sätta valet av bok i sitt sammanhang om varför just den boken ges bort till just den personen.

Gå-bort-present hållbarhet resor
Det känns nästan finare att få en pocket som någon redan läst än en ny även om den är lite nött i hörnen.

Friluftsprylar

Friluftshypen är i full blomm. Det kan vara en ovanlig kopp eller kåsa, frystorkad mat, spork eller annat som behövs för den som vill vandra eller vara ute i naturen.

Gå-bort-present hållbarhet resor
Spännande med frystorkad mat. Foto av Lite mera rosa

Färska blommor

Det må vara klassiskt men alltid lika uppskattat. Påskliljor om våren, ljung om hösten och en hyacint eller julstjärna i juletid.

Konversationskort

Jag och min man har ett 20-tal olika konversationskort-packar hemma av olika slag. Vi använder dem när vi roadtrippar eller när vi vill skapa bra samtal i soffan en vanlig torsdag. För den som gillar att resa passar korten Restänk (reklam för egen produkt) som handen i handsken. Restänk kan beställas här.

Gå-bort-present hållbarhet resor

Kryddblandningar

Smak kan föra oss utomlands för en stund. Det kan vara kryddor från andra länder eller bara kryddor som påminner om andra länder. Ett packe tacokryddor, indiska masala-blandningar eller en rejäl BBQ-sås som påminner om ett rökigt USA.

Gå-bort-present hållbarhet resor
Lite olika kryddblandningar jag hade hemma. Själv tycker jag det är lyxigt och enkelt men något jag sällan köper, så jag skulle bli glad om någon gav mig detta.

Restidningar

Restidningar är bra för att en får inspiration om ställen en själv inte visste om att en skulle kunna gilla eller vara intresserad av. Jag tycker det är svårt att googla mig till ny inspiration, alltså helt nya destinationer som jag inte ens vet om att de finns.

Gå-bort-present hållbarhet resor
RES-tidningar och trevligheter från andra länder. Foto av Marias memoarer

Print på fina fotografier

Mindre foton för att locka och inspirera till resor eller större print eller tavlor att pryda väggen med. T.ex. går det att beställa vackra bilder från Emeliestravels eller Oh darling

Saker från andra länder

När du är ute och reser är ett tips att köpa med dig saker som är bra att ha hemma även om du inte vet när du ska gå bort på middag nästa gång. Det kan t.ex. vara marmelad från England eller lakrits eller choklad från Finland.

Gå-bort-present hållbarhet resor
Smågrejer från Balkan. Foto av Marias memoarer

Uppfinningsrika resebloggare skapade denna listan

Idén till det här inlägget kommer från en kedja av små “care package” som några av oss resebloggare skickat till varandra i tider av Corona och det här med att älska att resa inte är så himla lätt. Idén kommer från Daniela på Discovering the planet som också organiserade vem som skulle skicka till vem. Jag fick Helena på Oh darling som fick lite udda tesorter, choklad och konversationskorten Icebreaker.

Resebloggare, paketbyte, Care Package (1)

Det care package som Daniela fick av Helena.
Ett uppmuntrande paket från Resa Medvetet i coronatider
Mitt paket som kommit fram till Helena.

Några andra resebloggare som skrivit är Marias memoarer och hennes paket från Finland och det hon fick av Daniela med bland annat saker från Balkan. Lifsresor som fick fina bagagtaggar och skickade en barnklänning till Resfredag. Lite mera rosa har skrivit om att hon bland annat fick en kamerarem och frystorkad mat.

De saker jag tipsar om med länk delar jag för att jag tycker att de är utmärkta presenter att ta med sig när en bortbjuden. Det är inte sponsrade med undantag för Restänk som är reklam för egen produkt eftersom jag gjort dom själv.

5 thoughts on “Personliga och bra gå-bort-presenter till den som gillar hållbart och resor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.