Stories från april 2018

Posted on

Min april kändes som en evighet. Som en enda lång segstartad vår samtidigt som mycket roligt hänt. Under vårens varmaste dag satt jag längtade tillbaka till hösten så jag skulle kunna sitta inne och mysa i soffhörn. Skämmes för det! 

Stories från april 2018

Aprilresan

April har varit lugn på resefronten. En kort trip till Linköping för medlemsträff med Influencers of Sweden på The Box hotel och under en helg tågade jag upp till i Sundsvall/Kramfors för jobb.

april-stories-2018
I ett snötäckt södra Norrland i mitten av april susar jag förbi

Aprils favoritinlägg

En av de bästa sakerna med att blogga är att resorna får upplevas en gång till. Under april skrev jag två Att-göra-i-inlägg för både Accra och Zagreb och jag påminns åter igen om vad många fantastiska resor jag ger mig själv. En annan favorit är inlägget om nudging. Det här tror jag på riktigt är en del av att förändra världen till det bättre. Såg senast här om dagen en fråga om jag vill ha kvitto vid en self-service-automat på Max Hamburgare. Tråkig vit knapp med JA och grön lockande knapp på ned NEJ. Max vet vad de håller på med.

april
Max levererar nudging

Aprils babes

Några av Influencers of Swedens alla medlemmar. Så många härliga, kreativa, ibland vilsna, målmedvetna människor på en och samma gång. Bodde på Qualitys nya hotell The Box och njöt av spa, god mat och bra samtal.

april-stories-2018
Ett gäng medlemmar bollar problem och lösningar

Aprils lärdom

För många roliga saker i livet är också för många. (Varför är alla mina insikter alltid sånna självklarheter???) Senaste veckorna har jag haft lite för högt tryck i antalet saker jag planerat in både jobb och privat. Det ihop med en kik på majs första tre veckor gör mig stressad. Allt händer samtidigt och allt ska hinnas med. Varför fattar jag inte att jag då måste prioritera? Är det livets gåta, eller åtminstone min.

Aprilminne

På en sån där riktigt vårig och härlig dag tog jag en sväng till Hallmyra. En kort tur i skogen där solen silar genom tallarna och ett pass på banan med en häst som verkligen vill göra rätt. Den här känslan är oslagbar.

april-stories-2018
Ser ni ljuvligheten i detta?

Aprilbild

Det här får symbolisera april. Jag för stark för vårt hems bästa vilket resulterade i att jag bröt av blandaren då jag skulle torka den. Löser detta med eltejp. Höll en dag, hade slaknat på morgonen. Blev kreativ och skapade en platspåseledare helt oberoende av det trycks om uppstår när vattnet sätts på.

april-stories-2018
Fick uppleva känslan av att vara beroende av vatten…

April och privatlivet

Likt lärdomen har aprils andra halva varit lite väl pressad. Ett av de identifierade problemen är att bloggen aldrig blir klar. Både för att det alltid går att skriva ett inlägg till och för att det finns oändligt med utvecklingsmöjligheter jag ständigt hittar. Det tog mig ett gäng år att hitta balansen i att jobba med mitt avlönade jobb 40 och inte 50 timmar/vecka och samtidigt känna mig klar med jobbet varje dag och varje vecka. Behöver hitta samma känsla med bloggen. Inte lätt när det är så himla roligt.

Några roliga saker jag gjort under april

  • En uppskattad Insta-story-take-over för Influencers of Swedens konto
  • Kommit till final i Momondos tävling
  • Träffat många vänner
april-stories-2018
En morgon i köket i Sumpan. Klängerväxter och påskris.

Aprilkänslan

Splittrad. Hattigt, upphackat, lite av allt. Det känns som att jag inte riktigt hunnit med något till 100 procent. Men också omväxling, solstrålar och fina vänner.

Aprils reseplanerande

Fokus har varit att styra upp min kommande Irlandsresa. Hyra bil och åka tåg till Galway? En eller två nätter i Galway och vart tusan ska jag bo? I princip allt var fullbokat så nu slutar det med sovsal på hostel. Får se om jag kan hitta tillbaka till ungdomen i mig. Angående sommaren så har ett lugn börjat infinna sig. Det kommer bli bra oavsett vad som blir av och inte. Skönt att det börjar landa lite.

Aprillänkar

Läsa andra bloggar har det blivit alldeles för lite av i april, en av de där sakerna jag faktiskt prioriterade bort. Dessa två har jag kommit över:

⇒ Northbound Journyes har skrivit om Alicante och att resa med medvetenhet. 

⇒ Malin Lundsten har skrivit ett kul inlägg om Asien vs Sydamerika. Intressant att läsa och med en bra påminnelse i börja.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories från april 2018”

  1. Hoppas maj blir en månad där du lyckas få till den där svåra balansen❤️ väldigt kul att läsa om din månad och tack för att du lyfter mitt inlägg. Hoppas du hinner med en massa fler inlägg nästa månad!

  2. Åh, känner så väl igen det där med att man bokar in för mycket. Även om det är roliga saker som ger energi så lämnar de en också utmattad och man måste ge sig själv tid för återhämtning mellan upplevelserna, annars blir det svårt att njuta fullt ut.

    Tack för länken, kul att du gillar mitt inlägg! <3 Har också kommit till final hos Momondo, ses vi i Stockholm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.