Stories från augusti 2018

Posted on

Augusti började som lata heta sommardagar och slutar i fullt utvecklat vardagstempo. Nya vänner, ett valår påsluttampen och höst i antågande. Jag känner mig rätt redo för tända ljus och mörker. 

Stories från augusti 2018

Augustiresan

Trots att augusti inte innehöll några stora utsvävningar har det ändå känts som att jag rest i tid och rum. Jag började månaden med att vara på världskongress i Sigtuna för nykterhetsrörelsen i hela världen med bland annat ett kärt återseende med Daniel från Kenya. Jag blev sjukt sugen på att åka dit efter alla hans personliga favoriter. Jag flydde allt var Stockholm och vardag hette och hade en fantastisk summerworkation med Influencers of Sweden på Lindö.

augusti
Hela gänget påväg ut för att hälsa på baggarna. Foto av Helena Gunnare

Augustis favoritinlägg

Jag är själv mest nöjd med mitt inlägg med 12 valkrav på temat turism och resor. Funderar en del på om jag ska göra något mer av detta, kanske skriva ett medborgarförslag? Gillar också mina kontrastinlägg om att en natt bo i koja (timmerstuga på Gotland) och en annan natt i slott (Herrgård i Skottland). Är sist men inte minst väldans glad i min spektrum-serie som haft sitt finalinlägg.

Augustis babe

Den här månaden är det hela 14 personer som är månades babes. Alla mina influencerskollegor som var på Lindö. Vilket gäng! Så mycket kunskap som delats, skratt som skapats och samtal som utvecklat. Så oerhört glad för ännu större och starkare nätverk och inte minst för att få lära känna Nathalie lite till. Vi är lika på så många sätt och så givande att spegla sig i varandra.

september
Nathalie, queen of Lindö. Foto av Linda Hörnfeldt

Augustis lärdom

Jag är otroligt resultatorienterad på ett inte alltid effektivt sätt. Jag älskar att mäta med siffror och kryssa boxar utan att det därmed leder mig till målet. Jag kollar min bloggstatistik dagligen, mina fonder minst en gång i veckan (inte alls exalterade egentligen) och har nu äntligen fått pli på min träning genom att sätta upp ett gigantiskt krysschema på sovrumsväggen. Jag får en invärtes liten kick för varje ruta jag får kryssa efter varje yogastund, simmade 500-meter och rehabpass. Tänk att det ska behövs färgglada boxar att ticka av för att det ska bli action i mitt liv.

Augustiminne

Ett udda minne är från när jag och Erik åkte till Tidan mellan Mariestad och Skövde för att gå på konsert med Stiftelsen. Vi hade räknat med konsert 21.30 men visade sig att bandet skulle gå på först 23.30. Vi stannade till på en parkering i Mariestad och fällde ner baksätena och sov medan det smattrade på taket. Det behövs minst sagt ingen extravagans för att skapa minnen.

Augustibild

Det finns en bild som ingen annan från augusti. Tagen av Caroline Frankesjö som på millisekunden fångade denna stund på Lindö när jag tvättade håret utan att behöva bada eftersom jag är en badkruka. Ska dock sägas att jag blev så blöt på kuppen att jag lika gärna hade kunnat ta mig ett dopp på en gång.

Augusti och privatlivet

Privatliv, vad är det? Den här månaden snurrar tankarna mest kring valet. Jag har för första gången riktigt svårt att veta vilket parti jag ska rösta på. Det smärtar mig att inte känna fullt förtroende för någon av alla som finns att välja mellan. Jag såg fram emot valrörelse med tanke mitt stora inrikespolitiska intresse men det är tur att det inte är valrörelse hela tiden. Ett sånt här uppskruvat onyanserat debattklimat är inte sunt för hälsan. Resa medvetets filosofi om att se nyanser och gråskalor borde anammas mer i svensk politik.

Augustikänslan

Omladdning. Att komma igång med jobb efter semester tycker jag alltid är svårt men den här hösten gick det ändå rätt smidigt. Omladdningen träningsmässigt har fungerat topp noch, så skönt att rutinen sitter.

Augustis reseplanerande

Dagarna inför den där reprisen av blobbweekend bli att färre och jag har ännu inte bestämt mig. Ett tag var jag på väg till Norge för att bo i skogen, nu är jag nog mest på väg till Schweiz. Om jag ens kommer iväg. Gör jag inte det känns det faktiskt inte som en katastrof, känns moget på något sätt 😉 Till veckan ska jag till Örebro av rolig anledning som jag delar med mig av när det är dags.

Augustilänkar

Augustis tema blir alla fantastiska inlägg från summerworkation som alla babes förtjänstfullt fångat med sina linser och skrivbegåvning.

Elin Kero har gjort en makalöst fint film. Dessa pinglor har oxå skrivit:

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.