Stories från januari 2019

Posted on

2019 kommer bli ett fint år och januari var en bra startmånad för allt som väntar. Resor, bröllop och så allt som livet har att bjuda på med sitt vardagliga lunk. 

Under januari har jag gjort en läsarundersökning som jag håller på att sammanställa för fullt. Ska bli roligt att dela resultatet med er när jag analyserat klart.Tack alla som bidragit med svar.

Stories från januari 2019

Januariresan

Jag har knappt varit utanför länets gränser i januari. Min längsta resa gick till Hallmyra utanför Strängnäs för en ridtur. Däremot har jag rest i tanken till både Dollarstreet med Hans Rosling och till havets förunderliga värld med The blue planet. Det fotot är verkligen i en klass för sig.

januari 2019
Favoriten står där avundsjukt i bakgrunden och tittar på mig medan jag under den här ridturen fick sitta på den här giganten.

Januaris favoritinlägg

Det tveklöst mest lästa inlägget är min lista med 74 förslag för att fler ska resa med tåg i Europa och Sverige. Det delades i facebook-gruppen och Tågsemester tog spinn. Roligt! Tycker också om mitt samlingsinlägg med allt fantastiskt som finns att göra under en semester på Balkan.

Januaris babes

Stefan, Annie, Jan, Isabella och Gustav samt Jonas. De som till slut ändå gjorde så vi fick en regering på plats och slipper få inflytande av SD under de närmaste fyra åren. Personligen tycker jag det är överordnat det mesta och sen går det att ha många olika åsikter allas politik, svikna löften osv. Jag tror på ett 2019 där vi snälltolkar varandra som en klok IOGT-NTO-medlem sa för någon vecka sedan. Januariöverenskommelsen innehåller ju även en del bra förändringar som är reserelaterat.

Januaris lärdom

Jag älskar ljudböcker. Det finns så mycket kunskap och erfarenheter som jag plötsligt känner att jag får tillgång till. Avhandlar den ena biografin och samhällsrelevanta boken efter den andra. Transporten till Gambia är räddad.

Januariminne

I januari är det lätt att tänka tillbaka på att det då är årsdag för bloggen och jag skrev inlägget om att en ny resa börjar nu. Ja, jisses va tiden går. För tre år sedan blev vi kvar ett dygn extra i Malaysia pga ett tufft sjukdomsdygn för Erik som gav mig förutsättningar att skapa grunden för hela 155cm.se som bloggen hette då. Malaysia är förresten ett fantastiskt resmål.

januari 2019
2016 och den bild som är mest tydlig för Linda – Resa medvetet

Januaribild

januari 2019
De här gör mig glad!

Januaris mästerverk finns givetvis fångat på bild efter att skaparna bokstavligt talat gått all in. Nu hänger dessa storartade alster ovanför soffan i vardagsrummet och påminner oss om att det är med färg vi ska möta livet.

januari 2019
Och den här bilden också

Januari och privatlivet

Jag och Erik har haft många fina samtal om tacksamhet och vilken inställningen en väljer till olika saker. Vi är väldigt olika i detta och har mycket att lära av varandra. Jag tränar och har haft bra bloggflow. Sen sprang jag löpbandsintervaller med snorig näsa och sen sa halsen i från. Trist slut på januari. Det är över i ett nafs.

Januarikänslan

Januari har två tydliga känslor. Ensam och Fokus. Jag har känt mig rätt så ensam på jobbet, och inte för att jag har fantastiska kollegor, utanför att jag är ensam i mina arbetsuppgifter. Det mesta ska lösas av mig själv på egenhand. Hur gör ni alla egenföretagare där ute? Fokus för att jag har haft det stora delar under månaden. En anledning är för att jag haft mycket jag velat göra vilket krävt fokus och en annan är att jag lyckats hitta fokus för att träna så mycket som jag är nöjd med.

Januaris reseplanerande

Gambia har känts långt borta och då tycker jag alltid det är lite svårt att hitta fokus och göra research. Ibland vill jag ju bara åka dit och se vad som händer. Jag vet inte hur många timmar jag funderat kring Norgeresan senare i vår. Inget verkar gå vår väg så jag har kollat på hundra alternativ men nu har vi nog ändå landat i att vi åker. Får berätta om alla turer och omvägar vid annat tillfälle.

Januarilänkar

Det måste vara något med det nya året för plötsligt dök det upp en hel drös med inlägg på temat resa medvetet. Här är några:

⇒ Lisa/Let’s go explore skrev en hemskt mycket inspirerande klimatpolicy som jag gjorde min variant av
⇒ Katarina/Äntligen vilse och Sofia/Fantasiresor har skrivit ett gemensamt medvetet manifest utifrån hur de vill resa och leva
Malin Lundsten har skrivit ett inlägg om att välja bort länder och hennes tankar kring det.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från januari 2019”

  1. Roligt att se vi resebloggare går i spetsen för förändring och medvetenhet – viktigt! 🙂 Och bra januari du verkar ha haft, till skillnad från mitt år som började lite småsegt. Nya tag in i februari!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.