Stories från januari 2021

Posted on

2021 har börjat bra! Känner mig lätt i kropp och knopp, lär mig, utmanas och trivs. Håller fokus på det roliga och ignorerar resten.

Stories från januari 2021

Januariresan

Mentalt har jag befunnit mig mycket i Afrika. Jag har tänkt på mina ensamresor till Ghana och Gambia och vad dom gjorde med mig. Jag har tänkt på alla länder jag vill resa till och nyårsdagen 2017 när vi trampade oss upp för Sossusvleis sanddynor.

Oändliga sanddynor
Eufori och väldigt svårt att få till ett avstamp under fötterna

Januaris favoritinlägg

Trots vara hälften så många inlägg som jag brukar författa på en månad har januari flera jag gillar. Att reflektera över hur vi delat föräldraledigheten är ett sådant och att sammanställa mina fem år som resebloggare var otroligt roligt.

Januaris flow och glow

Ny rubrik i mina månadsstories, mina årsord och hur jag levt dem eller vad som varit flowigt och glowigt i mitt liv denna månad.

Jag har gillat att blogga (inte givet efter en paus), inskolningen för E har gått prima, jag har gjort en av de sakerna jag är allra bäst på i mitt jobb (lyssna in olikas perspektiv och sammanställa diskussionsunderlag) och fått mycket beröm för det, det finns rejält med snö i Sundbyberg och jag har gått många promenader.

Duvbo – bostadsområdet i Sundbyberg som jag drömmer om

Januaris lärdom

Jag har sett Apples miniserie Becoming you som handlar om barns utveckling de första fem åren där vi träffat 100 barn från hela världen. Så häftigt att se hur motorik, språk, känslor och bemästra färdigheter utvecklas hos barn i en nomadfamilj i Tanzania, hos tvillingar i London och ett folk i Polynesien som bor i hus pålade i havet. Se den om du är minsta intresserad av människors utveckling.

Januariminne

Den spontana och fantastiska nyårsmiddagen vi åt i Namibia 2016/2017. Grillbuffé, frukt i mängder och mer gottis än vad vi orkade äta. Omgivna av zebror som stod i fjärran och mumsade på nåt gott.

Redo för middag och ovanligt uppklädda
I fjärran

Januari och privatlivet

Vi är inne i den nya vardagen, E har skolats in, och vi har hunnit vabba. Allt är precis som det ska med andra ord. Jag är bättre på att ta långa promenader och vintern har verkligen gjort sitt i viljan att komma ut. SVT:s tunna blå linjen längtar jag efter när nästa avsnitt ska komma. Jag jobbar och bloggar, och leker med barnet och håller raljansen igång. Och har hunnit bygga ett pussel samt varit på middag hos min syster. Bara det kändes ju exotiskt i sig. Livet bara är och det är bra just nu.

Januaribild

Sol och vinter kan ju göra den buttraste glad, och när dessa två är glada från start ja då blir det glädje i kubik.

Januarikänslan

Hoppfullhet. Jag har gått omkring med en go känsla nästan hela månaden. Trots seg vaccinering håller jag fokus på att restriktioner kommer vara märkbart lägre i april. April är min målbild på något sätt. Jag tror också 2021 kommer innehålla stora grejer. Jag ser det i jobbet, jag kan ana det privat, jag längtar efter att resa och tror det snart blir möjligt. Vi får se 🙂

Januaris reseplanerande

Vi har gått in i ett drömstadie om alla resor vi vill göra till när och fjärran, i närtid och längre fram. Mer om det i ett kommande inlägg.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.