Stories från juli 2017

Posted on

Juli, månaden då min Balkanresa drog igång som jag sett fram emot så mycket. Att välja bara några får bilder för denna månad är svårt – det är så mycket saker jag upplevt på kort tid. Juli du har minst sagt varit innehållsrik. 

Stories från juli 2017

Juliresan

Det självklara valet faller på min roadtrip på Balkan. Så många äventyr jag upplevt och hinder jag tagit mig igenom. Så många vyer jag fått se, så många steg mina ben burit mig, så många mil jag susat fram med bilen. Alla inlägg jag hunnit skriva hittills finns under Balkanroadtrip.

En av många vyer från min Balkanroadtrip

Julis favoritinlägg

Mitt favoritinlägg som inte är ett blogginlägg är istället min debattartikel som publicerades i Aftonbladet. Väldigt roligt och en gnutta nöjd över detta är jag allt. På bloggfroten gillar jag personligen mina två tipsinlägg fyllda med aktiviteter – ett om blöta aktiviteter i Madeira och ett om Norrbyskär i Umeås skärgård.

Julis babe

Sofia med resebloggen Fantasiresor, som jag fått uppleva Albanien med. Två vagabonder som utan att känna varandra särskilt väl chansade på att vi skulle vara resekompatibla – och som vi matchade. Inte en enda dispyt, liknande upptäckarlust och bästa peppen och stödet i varje svår bilsituation. Tack för åtta grymma dagar och otalig timmar i bilen där vi snackat resebloggar-grejer ur alla perspektiv och livet i stort och smått.

Fina Sofia, väldigt roligt att lära känna bättre.

Julis lärdom

Det går att köra bil och läsa karta samtidigt även utomlands. Det går att parkera på de mest oumbärliga ställen och det går att få hjälp med att kolla vinklar, backa osv. Google maps är inte helt tillförlitligt men åtminstone 97-procentigt vilket räcker långt. Tullar passeras bäst genom att le.

Juliminne

Våra åtta svettiga timmar från förmiddag till sen kväll när vi vandrade till Blue Eye från Theth kommer stanna i mitt minne länge. Berg jag sällan skådat, stekande sol, färskt uppfriskande källvatten och den ena höjdmetern efter den andra som vi la bakom oss. Ett kallt dopp satte pricken över i:et trots att jag hatar att bada kallt så älskade jag just den stunden.

Hade ärligt talat inte väntat mig att jag skulle kunna dricka vatten direkt ifrån ett vattendrag i Albanien. Här är beviset och Sofia har fångat ögonblicket.

Julibild

On top of the world. Ord är överflödiga. Foto av Sofia Zetterqvist, mästerfotografen!

Llogara pass, södra Albanien

Juli och privatlivet

Juli kan delas upp i tre sektioner. Den första spenderade jag i Almedalen och med att avsluta jobbet innan semester. Den andra, som var mina första tio dagar på semestern var hektisk med renovering av den gamla lägenheten, ett ridläger och förberedelser inför den sista sektionen – roadtrip på Balkan. Det känns som att allt gått i ett och någon vidare avkoppling har det inte blivit. Det känns sådär om jag ska vara helt ärlig.

Julikänslan

Det känns konstigt att erkänna men när jag ser tillbaka på månaden så är det känslan stress som kommer upp. Hur absurt låter inte det? Att stress är känslan för juli – den månad som ju ska vara så lugn och skön. Bara att acceptera. Stressen kan delas upp i två sorter. Den ena mer klassisk, stress inför allt jag ville bli klar med innan semestern och innan resan. Dagarna gick i ett med och att-göra-listan tycktes aldrig bli klar. Den andra formen, har känts som stress men kanske snarare borde benämnas som oro eller nervositet. Jag har känt ett stresspåslag som tagit bort en del av njutningen av denna resa men samtidigt utvecklat mig. Stress inför att resa själv, köra bil på egen hand, inför alla situationer jag kan tvingas hamna i och inte helt veta hur jag ska lösa.

Julis reseplanerande

Förutom otaliga timmar framför google maps, resebloggar och annan inspiration inför och under min Balkanresa har jag ägnat en del timmar åt att fundera hur jag ska kunna maximera mina dagar i Florens. Birmingham har fått desto färre timmar men det är ju en del av planen.

Julilänkar

 • Har länkat till det här inlägget men det förtjänar att lyftas igen. Om att ha styrka i sin inre kompass. Katarina från Äntligen vilse beskriver det så bra.
 • Jennifer har skrivit en mastig och matnyttig weekend-guide till Milano som med fördel kan läsas som inspiration eller inför en stundande resa till denna italienska stad.
 • Ett inte så roligt inlägg men ack så viktigt är Sannas inlägg om att bli biten av hund utomlands och Försäkringskassans blåa kort.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

13 thoughts on “Stories från juli 2017”

 1. ”Tullar passeras bäst genom att le.” Haha, blev nyfiken på om du testade motsatsen också? 😉

  Och förstår att det varit lite stressigt, att resa och upptäcka är ju inte alltid avkopplande – särskilt inte om det är denna typ av äventyr man ger sig ut på. Men jag tänker att du gått utanför din komfortzon och är en fantastisk upplevelse rikare, så du får se på din juli-månad så istället. Och försöka koppla av lite hemma framöver istället!

  Tack för Milano-länken :*

  1. Haha, jag har passerat den med stress och skräck, rädd för att de ska stoppa mig och hitta på alla möjliga dumheter men insett att le och vinka är bästa sättet. Jag är fan sjukt trevlig vid gränserna.

   Ja, långt utanför min komfortzon så då ska jag väl bara räkna med detta tänker jag 🙂

   Och tack för bildkomplimang, klart du ska åka hit!

 2. Känner igen stressen, mina veckor på Sturkö efter Balkan var välbehövliga. Tänk att behöva ta semester efter semestern, det måste vara själva definitionen på I-landsproblem.

 3. Stress är en mångsidig känsla tycker jag, ibland är den ju öppnande och adrenalinsprutande, andra gånger kan den bara ge obehag och snurrig skalle. Oavsett tycker jag alltid känslan efteråt – när stressen lagt sig och ”faran” är över – att lugnet infinner sig så självklart och skönt. Jag hoppas det känns så även för dig, nu efter din stressiga juli. Du har iaf fixat stora utmaningar på egen hand under resan, det är bra gjort!

  Ser också fram emot Birmingham som bara den, men det är svårt/ovant att inte planera och fundera!

  1. Ja, det finns ju verkligen sina fördelar med stress och ja, bit för bit sa jag nog få ordning på detta och känna mig lite mer tillfreds med vart jag befinner mig och alla utmaningar.
   Ja, Birmingham känns kanon, räknar faktiskt med noll stress där.

 4. Hoppas du får lite avkoppling i augusti! <3 Så fin månad med många lärdomar verkar det som. Och ojoj vad jag fick svindel och ont i magen och funderade på hur du kom ner från den där branten. Haha men underbar bild så förstår att det var magiskt!

  1. Det hoppas jag med. I Augusti sak jag försöka landa lite mer, om inte annat ser jag fram emot en lite lugnare november, det är då jag ser att det ljusnar i höstmörkret. Ja, lite svindel var det allt och lite läskigt att klättra upp oxå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *