Stories från juli 2018

Posted on

Den korta sammanfattningen av juli är att jag och Erik haft semester tillsammans. En riktigt härlig månad med tre resor inom Europa. En ny hunger att lära mig om hållbara investeringar och en insikt om att jag måste öva upp min mentala styrka och hur jag tar mig an utmaningar och motgångar. 

Stories från juli 2018

Juliresan

Juli har varit proppad av härliga resor. Inledde semestern med en roadtrip på Gotland efter Almedalen. Kraschade tre dagar i Stockholm då jag mest chillade och bloggade. Spenderade en vecka i Skottland och England med bröllop och roadtrip och avslutade med tre dagar i Berlin och en konsert med Jack Johnson.

juli stories 2018
Skottland överraskade med detta – ett hus i en klass för sig

Julis favoritinlägg

Mitt inlägg från förra sommaren om aktiviteter på Norrbyskär i Umeås skärgård har varit omåttligt populärt. Ett annat uppskattat inlägg handlar om tips för att hantera värme. Tips som vi uppenbart verkar behövas ett tag till i Sverige.

Julis babe

Catharina. En av de sakerna som jag är mest nöjd med när det kommer till min bekantskapskrets är åldersspridningen, framför allt uppåt. Det är otroligt berikande att ha vänner som är i andra skeenden i livet, det ger perspektiv ur vinklar jag själv eller mina jämnåriga inte hade sett. Catharina är en av dem. Vi valda glassmaker åt varandra i Almedalen (bara det gav nya smakerfarenheter) och pratade om livet, en riktigt fin stund. Har du vänner i andra åldrar än din egen eller skulle du vilja vidga åldersspannet?

Julis lärdom

Jag håller på att läsa in mig för fullt på hållbara investeringar och så kallade impact investing, alltså att investera i något där det finns ännu fler vinnande parter än jag själv och bolaget som det går bra för. Delvis inspirerad av Rika kvinnors grymma spektrum-inlägg. En insikt jag fått är att jag har en del att jobba på när det kommer till min egen inställning och hur jag hanterar motgångar. Jag vill bli mer mentalt stark. Då inte i första hand för att hantera stress eller nå träningsresultat utan ur ett bredare perspektiv. Tips på bloggar, poddar, böcker mottages tacksamt.

Juliminne

Jag och Erik sov en natt i en timmerstuga i skogen utan el och rinnande vatten. Vaknade på morgonen och åt färska jordgubbar naken på farstukvisten med morgonsolen som värmde. Träden som susade, fåglarna som morgonkvittrade. Doften av träd och skog och känslan av att vara helt avskärmad.

Julibild

Det finns så många saker som är rätt med den här bilden. Kvällsljuset, mannen, havet, hatten.

Stories juli 2018
Närs fyr på södra Gotland 

Juli och privatlivet

Alltid under semestern så blir jag extremt omotiverad att arbeta. Jag vet att det ger sig ett par veckor in från att jag är tillbaka men i ledighetstider så undrar jag alltid varför jag jobbar överhuvudtaget och det samtidigt som jag har ett extremt meningsfullt jobb. Men nog är det lättare att må bra och vara glad när jag helt plötsligt har 8 timmar extra varje dag att göra något roligt av.

Julikänslan

Kär och tacksam. Det är en så himla fin relation jag och Erik bygger vårt liv på. Vi använder oss uttryckligen av termer som att bygga ett slott med stabil grund och med tinnar och torn. Vi vet båda två hur mycket vi uppskattar tid tillsammans och den här sommaren är första gången som vi haft semester tillsammans. Det har varit världsbäst.

stories juli 2018
Carolina fångade oss i Berlin <3

Julis reseplanerande

Juli har mest gått åt till att planera nuet men jag och Erik har bokat en 10-dagars resa senare i höst som jag ska berätta mer om vid tillfälle. Jag fortsätter ha mina drömmar om weekends jag vill göra men jag har mycket svårt att få ihop helger och andra praktikaliteter så vi får se vad det blir av det.

Julilänkar

Julilänkars tema är inspirerande transportmedel min låg åverkan på vår miljö

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från juli 2018”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.