Stories från juli 2020

Posted on

Juli, ledighetens månad. Mer ledig än vanligt och bara en vecka i min egen säng. Resten på äventyr och andra härligheter.

Stories från juli 2020

Juliresan

3,5 vecka på resande fot blev det. Eller snarare 6 dagars bilsemestrande och resterande tid hos mina föräldrar med små utflykter. En riktigt bra resa när hungern efter att få uppleva och få miljöombyte var större än vanligt. Jag har också varit på Hallmyra Ridläger för sjätte året i rad. Vilken lycka!

Hällingsåfallet i Jämtland

Julis favoritinlägg

Debattartikeln är väl kanske det inlägg som spelar störst roll och den var skön att skriva eftersom de flesta orden bara flödade ur fingrarna. Utöver den så gillar jag våra bilder från bilsemestern Stockholm-Sälen-Åre-Vildmarksvägen-Tväråbäck.

Julis babe

Krutkvinnorna! Jag har träffat på flera stycken. En startade ett tantmuseum, en annan driver en antikaffär och en tredje har ett spinnrocksmuseum och stickcafé. Ytterligare några driver gårdscaféer och har förverkligat sina drömmar. Så mycket passion!

Julis lärdom

Högsäsong är inte nice. Jag vet att Annika/Resfredag brukar prata om att hon spenderar högsäsongen i sitt barndomshem och upplever både Sverige och världen under andra delar av året. Jag har själv aldrig upplevt problemen med högsäsong förrän i år. Frågan är vad jag gjort alla tidigare år som inte upplevt detta särskilt påtagligt.

Juliminne

Toppturen till Satsfjället står högt. Så mycket kickar, vagabondform, en frisk känsla av att vara levande och här och nu. Solstrålar, vindpustar och vidder. En aktivitet tillsammans med min kära familj. Åh det var verkligen några underbara timmar.

Satsfjällets topp

Julibild

Vi har prövat våra vingar som familj på resande fot och det har gått så himla bra. Inte varenda minut men på det hela taget. Vissa dagar bytte vi blöja med bättre utsikter än andra.

Höga kusten och Elton är som en sol

Juli och privatlivet

Juli har haft ytterst få måsten och jag mår verkligen bra av att ha det så emellanåt. Dagarna har t.ex. varit fulla av saker jag älskar. Hästar, nära och kära, småresor, gulliga saker. Mitt sommarprojekt om att brodera en bild av lilla E går långsamt framåt men det har varit mycket rogivande att sysselsätta mig med det.

En som leker och smakar på allt och en som syr små små kors i tusental

Julikänslan

Livsglädje. Det har varit väldigt fint att få vara hemma hos mina föräldrar så länge och ge Elton mycket tid där. Jag var i ett väldigt nedvarvat tempo redan när ”semestern” började eftersom jag varit föräldraledig på hel- och halvtid under året så något abstinens var det aldrig tal om. Vi har tagit dagen som den kommer och gjort det vi känt för. Otroligt skönt. Att rida är också konstant livsglädje, så julis tre sista dar slutade på topp.

Julis reseplanerande

Hela juli har bestått av i princip oplanerade veckor och med en eller några dagars framförhållning göra det som passar. Jag har även gjort en del research om Uppsala län i hopp om att besöka en del platser under augusti.

Julilänkar

4000 mil har skrivit om resebloggares roll i att bidra till en hype och hur tragiskt det vore om vår svenska nationalparker blev avgiftsbelagda

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories från juli 2020”

 1. Jag brukar alltid försöka undvika högsäsong när jag reser. Rese aldrig ut i Europa i augusti och i juli blir det mest stugan, släkten och jobb. Det finns ju bra säsonger som inte är högsäsong.
  Och vissa ställen kan man åka till när som utan hysteri. Vi har precis landat i Hemavan nu och det känns rätt lugnt här.
  Vet du förresten om att affärsfakta.com repostar dina inlägg?

  1. Ja, det gäller att tänka till och planera.
   Yes, har försökt ta hjälp på alla möjliga sätt men verkar tyvärr inte kunna göra något åt detta. Tack för att du säger till.

 2. Hurra för vagabondform, och härliga semesterkänslor! Jag är (som alltid) SÅ nöjd med mina Sturköveckor, vet inte vad jag skulle göra utan dem. Ser nu fram emot en fin augusti – förhoppningsvis med sommarkänsla så länge det bara går…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *