Stories från mars 2024

Posted on

Mars 2024 har gått i snön och skidans tecken. En bedrift, två investeringar och där emellan en massa vardagsruljangs att hålla igång.

Mars blev en månad med mycket bilkörande. 320 mil åtminstone om jag bara räknar de långa resorna. Det är lika långt som till Istanbul. Det må vara bitvis segt men också ganska trevligt när det innebär sovande barn och kvalitetssnack med min man (förutom när jag sover).

Stories från mars 2024

Marsresan

Mars i resväg har i huvudsak bestått av två skidresor. En till Sälen med familjen och några dagar häng med Eriks ursprungsfamilj och en till Sorsele över påsk med min sida av släkten. Jag konstaterar att vi varit långt ifrån tursamma med vädret men ändå känt en enorm njutning och frihet över att fokusera på en enda sak: investera i att barnen ska börja gilla det här med skidor för att vi en dag ska vara fyra självständiga utförsåkare. Det kommer inte utan insats men kommer vara värt det och förhoppningsvis ge många härliga vinterupplevelser tillsammans i Sverige och i bästa fall även andra delar av världen.

Slitigt men värt det
Sex fjortondelar av gänget som åkte utförs i Nalovardo i Sorsele

Mars favoritinlägg

Det fick bli lite färre blogginlägg än vanligt i mars till förmån för skidåkning och annat pyssel som behöver prioriteras. Ett inlägg som jag velat skriva länge och som du finns för allmän beskådan är inlägget om hur en kan tänka kring att besöka elefanter i Thailand.

Marsminne

Mars allra största bedrift som också kommer vara det minne som finns kvar hos mig längst är mitt Vasaloppsåk. Herre jisses vad jag slet för att ta mig i mål. Stolt och nöjd över vad jag klarade av. Glad att ha upplevelsen i bagaget men där och då var det en pina under stora delar av loppet förutom milen 5-7 när jag kände mig urstark.

Känslosamt efter målgång
Peppad efter målgång

Marsbild

I nio år i vått och torrt, bildligt och bokstavligt, har vi hängt ihop. Vi har firat vår årsdag som ett par och gjorde det bl.a. i en stolslift i Sälen omgiven av blötsnö. Han är glad nästan jämt, tycker att väder-appar är överskattat och skulle aldrig få för sig att klaga på snålblåst. En bra kamrat att ha vid sin sida.

Puss till oss

Mars och privatlivet

I mitten av mars insåg jag att jag kommer behöva gå in i ett nytt typ av mode för att klara/hinna allt jag vill. Det betyder att slötid blir bortprioriterat till för mån för cykelträning, storkoksmatlagning och trädgårdsfix. Detta parallellt med många roliga aktiviteter på framför allt helger och en del resdagar. Dealen med mig själv blev att släcka lampan kl 23 för att orka hålla igång så stor del av dagarna. Hittills har det gått bra och jag har hopp för att april också ska vara genomförbart med allt jag listat upp.

Mars och företaget

Mars har varit berg-o-dal-banig och tung. Det är helt enkelt ganska svårt att starta upp ett företag från grunden utan en massa kunder som står på kö och väntar. Jag har varit både förtvivlad och uppgiven men mot månadens slut började det deppiga övergå till något konstruktivt och jag känner igen mig själv och min kapacitet så som jag brukar känna den. Än finns det hopp!

Marstanke om turism

Jag ägnar mycket tid åt att tänka på hur turism kan hålla balansen. Att varken vara för liten så att ingen utveckling kan ske och heller inte vara för mycket så att platser slits av överturism. Hur turism kan bidra till inflyttning till en ort men samtidigt inte får bli så populär och intressant att bopriserna drar iväg så “vanligt folk” inte har råd att bo kvar. I det gränslandet och i den balansen befinner sig mina tankar just nu.

Besök hos Gripsholms värdshus för att bl.a. prata om hållbarhetskommunikation. Historiskt staket med unika konstverk pryder hela tomten.

Mars reseplanerande

Äntligen bokade vi vår långresa och Sri Lanka blev vår destination. Det känns helt otroligt underbart att tänka på det efter den här långa vintern och ha som målbild och motivator under andra delar av året när vi behöver prioritera att jobba. Till förmån för den har vi inte så många andra resplaner i kikaren och sommaren väntas bli ungefär som de senaste somrarna med kort sommarlov för barnen, besök hos mina föräldrar, familjesommarläger som vi var på förra året och ridläger. Det som ska adderas i år är två klassikerlopp och träning inför det fjärde och sista i september.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.