Stories från november 2021

Posted on

November 2021 är lite av en historisk månad ur ett privat perspektiv. På resfronten har vi fyllt på med familjeumgängen i bred bemärkelse och varit en kort trip till Dalarna.

Det känns som att precis allt och ingenting har hänt under november. Det har gått i någon sorts töcken med totalt tunnelseende och håra prioriteringar. November 2021, månaden då yrade omkring i förkylningsdimma och köpte hus och sålde lägenhet.

Stories från november 2021

Novemberresan

Vi packade in oss och väskorna och drog till Tällberg i Dalarna för att hälsa på några vänner. Där besökte vi bland annat dalahästtillverkningen i Nusnäs och träffade en av de som handmålar alla hästarna, imponerande hantverk. Sedan körde vi till mina päron och spenderade en vecka i ett höstigt Västerbotten. Avlastning med barnen, umgänge med ursprugsfamiljen och några dopp i mams och paps nya spabad. Fin vecka blev det.

Minst sagt säker på handen när hon målar dessa

Novembers favoritinlägg

Jag vet inte om jag gillar inlägget om Street art i Tarragona eller om att Flyga med barn för första gången bäst. De är totalt olika men om jag kollar på många av de inlägg jag skrivit så är det dom med många tips kring praktiska saker som brukar uppskattas mest, åtminstone så verkar det så på läsares kommentarer. Street art och andra sidan, få saker gör mig så glad i det lilla som när jag blir överraskade med dessa när jag reser.

Novembers flow och glow

Jag har varit så långt ifrån glowig det bara går med en envis förkylning och noll träning Flow däremot måste jag nog ändå säga att vi haft eftersom vi både köpt ett hus och sålt en lägenhet. På 20 dagar valde vi mäklare, målade om en vägg, röjde undan grejer, städade, fotade, visade och sålde lägenheten före visning. Det kallar jag effektivitet.

Novemberminne

I november för tre år sedan var vi två veckor i San Francisco. Från den resan tar jag framför allt med mig alla vardagliga i iakttagelser som jag tycker är en så stor behållning av att resa. Halloweenmannen på mataffären, karaoken jag sjöng på någon bar, burriton på macken vi åt tre kvällar i rad, sjölejonens oväntade smidighet som vi såg från en pir. Inget storslaget bara lokalt, vanligt och nära.

Hit hoppade de alltså upp från vattnet.

Novembers lärdom

Jag har lyssnat på Tills alla dör av Diamant Salihu och Brev till mannen av Bianca Kronlöf, inga reserelaterade lärdomar men däremot högst världsliga. En annan lärdom, eller kanske hård insikt är att det här med virus och att ta planerade resor för givet att de ska kunna bli av tycks fortsatt vara svårt. Jag trodde vi hade kommit förbi det nu.

Novemberbild

Ända sedan jag började längta efter barn har jag också längtat efter att få resa med dem och se världen ur deras ögon. Där det allra minsta kan vara det allra största. Som här, Elton matar hästen med sågspånskrull från lådan.

November och privatlivet

Det känns som att det varit otroligt mycket privatliv i mitt liv under november. Vi har alla varit sjuka under ovanligt långa perioder. Jag är inne på min 16:e förkylningsdag, (but hey, who’s counting) och jag har spenderat 10 h på akuten (låter värre än det är) med Jason pga högt infektionsvärde (gissningsvis RS). Erik har varit borta på övernattningsjobb och ungefär det enda jag gjort när jag inte tagit hand om barn är att prata med olika hantverkare inför renovering av huset och förbereda lägenheten inför fotning och visning. Möten med hantverkare är inbokat och lägenheten är såld – jag ser en ljusning där det finns utrymme för annat i livet.

Familjen samlad framför VÅRT hus!

Novemberkänslan

Jag tror fasiken att känslan är kall. Jag har frusit både inne och ute. Långt ifrån känslan av att vara i Tarragona eller valfri annan ort på sydligare breddgrader.

Novembers reseplanerande

Vi har haft ganska stora planer om en månads roadtrippande i USA under vintern. Men så blev det ett husköp som försvårar den möjligheten avsevärt så det blir förhoppningsvis en nedbantad variant. Vi siktar på södra Kalifornien och att hälsa på några vänner i Arizona. Om vi nu inte blir stoppade av ytterligare en virusvariant förstås.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *