Stories från maj 2020

Posted on

Maj känns som en månad då allt blev lite lättare. Mer glatt, mer hoppfullt, mer ljust. Mer acceptans och mer lugn. En månad med fler steg än vanligt.

Stories från maj 2020

Majresan

Sörmlandsleden! Jag har gått etapperna 1, 2, 3 och 5 under maj. Jag har fortsatt blodad tand. Leden är inte jättespeciell men det har varit väldigt skönt att vara ute i naturen, trötta ut kroppen, hålla igång vagabondformen och låta tankarna flöda ihop med fågelsång och lövsprickning. Än så länge bara skrivit om etapp 1 och 2, vi får väl se när det blir läge för de andra.

maj 2020 sörmlandsleden
I början av etapp 3 på Sörmlandsleden

Majs favoritinlägg

Det finns så många att välja mellan! Jag vet inte om ni trogna läsare märkt att jag gått ned från tre till två inlägg i veckan. Konsekvensen av detta är att en del inlägg som tidigare varit utfyllnad eller ”jag måste hålla igång tre inlägg” nu är borta. Några personliga favoriter är:

Majs babe

Gunilla som driver resebloggen 4000 mil imponerar gång på gång med snittsiga rubriker, underfundigt sätt att skriva och ett intressant innehåll. Även i coronatider har hon hållit tempo med inlägg uppe och hittat vettiga saker att skriva om. Nu senast

Majs lärdom

  1. Att gå en hel dag i tystnad (minus diverse barnsånger) behöver inte ge rastlöshet/kännas ovärt/vara tråkigt.
  2. Att amma i naturen med en sjö som kuliss och solen som silar genom träden, det är fint som saltlakrits.
  3. Att finna sig i att inte ha makt över något är otroligt skönt
Älskar känslan av att vara så naturlig det bara går.

Majminne

Jag minns kicken av att börja gå Sörmlandsleden. Att själv bege mig ut på ett äventyr jag inte visste hur det skulle sluta. Orkar kroppen 15 km? Vill Elton sitta i sele så länge? Kommer jag tröttna och ha tråkigt? Resa-själv-boosten inföll sig även denna gång precis som första resan till Balkan och Ghana som båda var en bit utanför min trygghetszon.

Majbild

Vi satte oss här med en takeawaybulle och njöt. Livet!

Best boys

Maj och privatlivet

Det har varit en aktiv maj. Senast jag gick så här många steg på en månad var i juli förra året och då var det semester och vi upplevde Europa. Jag börjar längta efter att få träffa nära och kära. Det har gått bra hittills men nu börjar jag tröttna på att inte få krama vänner hej och hejdå.

Majkänslan

Hoppfull. Det ljusnar och det värms på. Det påverkar mig. Covid-19-kurvans utplaning bådar gott för en härlig sommar i Sverige både för mig och många andra. Livet med två glada pojkar på 70 kvm är helt otroligt lyckosamt.

Majs reseplanerande

Jag har gjort en hel del tankearbete inför vilka delar av Sörmlandsleden jag enklast tar mig till på egen hand utan bil samt rätt mycket om Norrland. Norrland har både varit för min inläggsserie om Norrland och för sommaren som väntar. Vietnam känns fortfarande mycket osäkert.

Majlänkar

Om jag förra månaden hade läst så få inlägg att jag inte hade kommit över något att dela är det motsatt denna månad. Här är fyra perspektiv- och insiktsgivande inlägg.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från maj 2020”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *