Tävling: Vinn natt på Stora hotellet – Umeås stiligaste hotell

Posted on

Dags för ny tävling! Den här gången om en övernattning på Umeås charmigaste hotell: Stora hotellet – i saltstänkt festskrud. Njut av min sprudlande hemstad och sov som en rik sjöman. 

Umeå har genomgått en rejäl uppfräschning de senaste åren. Allt från nya moderna byggnader och en stadsmiljö som levlat upp. Shoppinggallerior, mysiga nya parker och ännu trevligare promenadstråk. Inför att Umeå var europeisk kulturhuvudstad 2014 helrenoverades Stora hotellet och är från och med då, enligt mig själv, Umeås mest praktfulla och stilrena hotell.

Det anrika Stora hotellet bredvid några av de nya moderna byggnaderna.

I samarbete med Visit Umeå tävlar jag nu ut en hotellnatt för två personer i detta förtjusande och lyxiga hotell. Ett hett tips är att passa på och äta på den tillhörande restaurangen Gotthards korg. Stora hotellet ligger centralt precis vid det populära biblioteket med dess lokala mat i caféet och bara ett stenkast från den vackra strandpromenaden. Ett perfekt boende för den som vill uppleva Umeå city med omnejd.

Stora hotellet

Vad sägs om natt i det här äventyrsrummet?  Foto: Erik Nissen Johansen, Stora hotellet

Så tävlar du om natt på Stora hotellet

Skriv en kommentar på detta inlägga där du svarar på följande frågor:

 1. Vad heter en av de sex gästrummen ”Från svit till koj” som finns på Stora hotellets hemsida?
 2. Varför vill du åka till Umeå?

Tävlingen avslutas vid midnatt den 31 juli 2017 och vinnaren presenteras på bloggen efter att tävlingen är avslutad.

Tävlingen är avslutad. Tack till alla som tävlat, den lyckliga vinnaren är Angelica Gustafsson – Grattis!!

 

⇒ För att hålla koll på fler tävlingar gilla och följ resamedvetet.se på facebook och instagram

 Vinnaren utses av mig. Vinsten är ett presentkort på en övernattning inkl frukost för två personer på Stora hotellet i ”Äventyrsrum” (värde ca 1200 kr). Presentkortet är giltigt under sommaren och helger fram till till 31 augusti 2018. Om jag inte fått tag på vinnaren inom två veckor utses en ny vinnare. Vinnaren betalar eventuell vinstskatt.

44 thoughts on “Tävling: Vinn natt på Stora hotellet – Umeås stiligaste hotell”

 1. Alltså DU, apropå ditt norrländska ursprung – har du norrländsk dialekt??? Blev nyfiken 😉

  Och vilket coolt hotell, måste såklart tävla!

  1. Passion är ett av rummen. (Det rum som lockade mig mest, hehe).
  2. För att, trots att jag är uppvuxen norr om Umeå i Gällivare, och passerat staden x antal gånger, så har jag aldrig sett Umeå. Jag har bara hört att där ska vara himla fint i björkarnas stad. Och lovat att hälsa på min bästa kompis från gymnasiet som flyttade dit när jag flyttade ännu längre söderut. Det är liksom på tiden att jag tar mig dit.

  1. 1) Äventyr, vilket är precis det jag är ute efter i sommar. 2) Av den anledningen vill jag vinna en natt så jag kan få hit min kompis från Stockholm. Hon kommer ursprungligen härifrån men har flyttat söderut. Hon och jag skulle verkligen behöva få oss ett äventyr i sommar, en heldag utan barn bara hon och jag och sen en fantastiskt natt på Umeås mysigaste hotell!

  2. Ett av de 6 rummen heter Längtan.
   Har bott i Umeå under många år men är numera Vindelnbo. Sambon/fästmannen och jag funderar på att ta en helg i Umeå och utforska stan. Vi åker inte utomlands förrän vi sett vårt eget land! Klimatsmart och billigare! Vore kul att överraska honom med en natt på Stora Hotellet. Vi har varit in och handlat på ”marknaden” innanför hotellet så vi vet att det är ett fint hotell.

  3. 1) Ett rum kalla ”Passion”.
   2) Den 11 augusti 2007, gifte vi oss och sov vår bröllopsnatt på Stora hotellet… Vore väldigt fint att göra om det i år då vi firar vår 10:e bröllopsdag!🤗❤️

 2. Åh, vilket hotell alltså, självklart vill jag vinna en övernattning till mig och mamma, för att ta igen tiden vi förlorat när jag varit i Australien (kommer snart hem, så ganska bra tajming på tävlingen där!)

  1. Ett av rummen heter Äventyr, men min personliga favorit är kanske ändå Passion 🙂
  2. Jag vill åka till Umeå dels av ovanstående anledning, men också för att jag sedan ett par år tillbaka blivit alltmer nyfiken på närmiljöerna (Jag bor nära Vasa i Finland, en stad som har direkt färjeförbindelse till Umeå) och har lovat mig själv att resa och upptäcka mera i Finland (och Sverige) framöver 🙂

  Håller tummarna!

 3. Längtan är namnet på ett av rummen. Längtan beskriver också min känsla för Umeå där jag tillbringade lyckliga unga år. Björkarnas stad är för mig avkoppling, vänner, shopping, natur, kultur, nostalgi… En stad med charm oberoende av årstid. Självklart vill jag bli vinnare!!

 4. Alla rummen var helt magiska men jag skulle välja längtan som är familjerum. Vi skulle besöka släkt om jag vann.

 5. Mystik heter ett av rummen. Jag skulle vilja vinna för att för två år sedan körde jag och min sambo inlandsvägen från Göteborg upp till Boden för att hälsa på min bror. Besöket var jättetrevligt och vi valde att köra kustvägen tillbaka söderut. Framåt kvällen var vi framme i Umeå i lagom tid för att övernatta, men fattiga som vi var bestämde vi oss för att ställa bilen på en parkering och sova i den. Och det skulle vi inte gjort, natten innehöll inte mycket sömn, det var partyglada människor som stimmade och stojade på gatorna, bilen var kall och immig, armar och ben låg intryckta där det fanns plats och frusna, krumma och stela ramlade vi i gryningen ur bilen. Och det är något vi aldrig gör om. Det var en vedervärdig upplevelse och vi skulle så himla gärna få en ny chans att upptäcka Umeå och denna gång med det bästa logi man kan tänka sig 🙂

 6. Jag vill vinna för att pinsamt nog har jag aldrig varit norr om Gävle, och jag är säker på att Umeå är en stad mycket väl värd att besöka och tillsammans med min sambo så skulle en lyxnatt där inte vara helt fel. Dessutom jobbar jag som bibliotekarie och har hört så mycket gott om Umeås nya bibliotek och det skulle vara mycket roligt och spännande att efter en god natts sömn få besöka denna omtalade byggnad.

 7. Åh, min kommentar kom tydligen inte fram.. Försöker igen.

  1. Ett av rummen heter Äventyr, fast min favorit skulle nog vara Passion 🙂
  2. Jag skulle ta med mig mamma på en liten minilyxresa för att ta igen all tid vi missat medans jag varit på andra sidan jorden. En annan orsak till att jag vill åka till Umeå är att jag de senaste två åren blivit alltmer nyfiken på närområdet, och har lovat mig själv att resa och upptäcka mer nära hemmaplan. Umeå ligger väldigt nära till då jag bor i Vasa (Finland) och det därför är väldigt lätt att åka till med färjan som trafikerar mellan städerna. Ändå har jag inte varit där sen yngre tonåren. Det måste vi ändra på tycker jag!

  Håller tummarna 🙂

 8. Ett av rummen heter längtan.

  Jag är själv född och uppvuxen i Umeå, men har under dem senaste 7 åren bott utomlands.
  Jag har träffat min fru i utomlands och vi bor tillsammans på annan ort i Europa.

  Jag har ofta berättat gott för henne om dem norrländska skogarna, solen, havet och all vacker natur staden har att erbjuda. Hennes föräldrar är väldigt intresserade av att besöka min hemstad, och dem har aldrig någonsin haft möjlighet att besöka Sverige (Eller något annat land heller för den delen) och det är lite av min dröm att visa dem vad Sverige har att erbjuda.

  Jag och min fru har länge drömt om att resa till Norrland tillsammans med mina svärföräldrar, men vi skulle gärna vilja stanna 2 nätter i Umeå innan resan fortsätter norrut för att dem ska få se och uppleva min hemstad.

  Att få möjligheten att ge dem denna övernattning på detta hotell vore alldeles magiskt, och av denna anledning tävlar jag!

 9. Frihet! Tänk känslan att få bo i en svit en gång i sitt liv!
  Jag bor 25 mil norr om Umeå och besöker staden ganska ofta då vi har döttrar som studerar/jobbar där. Blir lite trångt att jämt bo hos dom så en natt på hotell skulle vara guld värd – och speciellt på Stora Hotellet!

 10. Passion heter ett av rummen. Älskar Umeå besöker staden så ofta jag kan, bodde på Teg ett år av mitt liv med min nu avlidne sambo, har så många fina minnen från björkarnas stad så jag skulle bli överlycklig att få komma dit igen.

 11. Frihet heter ett av rummen.
  det rummet skulle jag gärna vilja bo i för att fira min födelsedag samt vår bröllopsdag, hur underbart hade det inte varit.

 12. Frihet heter ett av rummen.
  Hur underbart skulle det inte vara att få fira min födelsedag och vår bröllopsdag där?

 13. Äventyr heter ett av rummen.
  Varför Umeå? Umeå är hjärtat av Norrland, från studenthjärtan till gammelhjärtan. Finns allt i Umeå!

 14. 1. Mystik heter ett av rummen
  2. Jag är före detta Luleåbo som numera bor i Umeå och vill inte flytta härifrån! Vill bjuda mina föräldrar på en hotellnatt så att jag kan visa dem staden och alla dess pärlor som Gammlia, älvspromenaden och fika på mysiga Älvtåets gröna.

 15. Alltså det hotellet, ser så läckert ut!
  1. Passion. Stort och fint, gör att en kan bjuda in några på dryck och snacks innan en gemensam middag på Gotthards.
  2. För att få semestra i min hemstad, något en gör alldeles för sällan.

 16. Äventyr är ett av rummen

  Jag skulle vilja vinna då jag äntligen tagit steget att bli egenföretagare på heltid, men det ger ingen möjlighet till riktig semester i sommar. Så en natts hemester för mig och min sambo skulle vara perfekt!

 17. Fråga 1
  Passion
  Fråga
  Jag har varit uppe vid Höga kusten som var helt fantastiskt och nu skulle jag vilja resa högre upp och har hört att Umeå ska vara fint och att det finns många smultronställen och ett rikt fest och kulturliv. Helt enkelt nyfiken på Umeå.

 18. Passion heter mitt favoritrum. Gillar Umeå, men har aldrig varit på opera i Umeå. Sku passa bra att övernatta i detta rum samtidigt.

 19. 1. Ett av de rummen som finns på hotellet heter ”längtan” och är precis anledningen till varför jag vill vinna en övernattning i Umeå.

  2. Anledningen till att jag vill vinna en övernattning är att jag själv är uppvuxen i Umeå, men sedan tre år bor i Stockholm. Jag är dock fortfarande otroligt hemmakär och besöker familj och barndomsvänner i Umeå så ofta jag kan. Umeå betyder fortfarande väldigt mycket för mig och jag vill gärna ta chansen att kunna bjuda med min pojkvän på en weekend i Umeå med alla nära och kära som saknas mig i Stockholm.

 20. Jag gillar de mörka Vidskepelse rummen. Och till Umeå vill jag åka gärna en gång per sommar för att få den riksvenska känslan av mat, shopping och språket. Umeå ligger perfekt till då man kommer från Vasa över med båten.

 21. Passion heter ett av rummen. Jag skulle vilja besöka Umeå för jag har aldrig varit norr om Uppsala (icke-svensk och bor i Stockholm) och allt jag kan om ”Sverige norr om Uppsala” kommer från läskiga deckare.

 22. Ett av rummen heter Passion.
  För 24 år sedan firade vi vår bröllopsnatt i hörnrummet mot Rådhusparken. Det skulle vara så romantiskt och underbart roligt att bo där igen för att fira alla fina år vi haft tillsammans.

 23. Hej!

  Passion heter ett av de rummen

  Jag vill visa min spanska sambo (som bor med mig i Stockholm) att Umeå är en spännande stad som verkligen har allt. En helt fantastisk natur där jag skulle vilja vandra en dag med min kära hand i hand, otroligt häftig arkitektur, spännande och unika museer (tanken på ett museum för bara gitarrer, wow!!), ett bra restaurangutbud med en fusion mellan traditionell norrländsk mat och asiatisk med en touch av framtiden, rolig shopping med både kända butiker och lokala hantverkare. Kombinationen av allt detta gör Umeå till en stad där man aldrig har tråkigt. Du ser, jag har gjort research länge men aaaaldrig kommer vi iväg! Låt mig få övernatta i Umeå och visa min sambo att UMEÅ och norra Sverige är alldeles alldeles underbart!

 24. 1. Längtan, såklart. Skulle vara fint att dela en hotellupplevelse med hela min familj 🎉😀
  2. Vår bröllopsnatt tillbringade vi på Stora hotellet 2007, innan det byggdes om. Vore så fint att fira 10 år där😊

 25. Äventyr heter en av sviterna. Jag har bott i Umeå ett år snart. Flytten och jobbet har gjort att jag haft fullt upp. En skön vistelse på detta fantastiska hotell, i denna vackra stad, skulle vara underbar.

 26. Passion heter ett av rummen! Det vore en dröm att överraska mina döttrar att få bo på den finaste hotellet en natt 😀

 27. Åker ofta till Umeå men längtar alltid dit igen för där har jag barn o barnbarn. Dom bor i små lägenheter så vi övernattar på något av de trevliga hotellen och vandrarhem som finns! Vi brukar även locka med kompisar för att visa olika trevliga utflyktsmål som finns i den vackra miljön med älven o björkarna! Därför skulle Längtans rum passa bra för mig och min man!

 28. Frihet heter ett av rummen.
  Både jag och min sambo kommer från Umeå men bor numera längre norrut. Det skulle vara kul att ”turista” i sin egen hemstad för att se Umeå ur ett annat perspektiv, och då skulle ju en hotellnatt på stora hotellet bidra till den ultimata semesterkänslan!

 29. Frihet är min favorit och det är där jag vill bo med alla bekvämligheter med vinkyl etc !!!
  Jag vill äntligen få vinna detta för snart skall jag få operera en höft och lårben som försakat mig stor smärta ! När jag är klar med detta då……samt så finns övernattning påmin bucketlist 👍💚

 30. Väljer Äventyr! Har varit på en visning av hotellet när jag jobbade på STF för några år sedan. Blev imponerad av hotellet och miljön samt maten – och självklart av staden! Vill tillbaka! Samt att jag har lovat en kompis att jag ska visa henne Umeå!

 31. 1. Frihet.
  2. Det finns så mycket att göra när man är i Umeå att man aldrig hinner med allt. En hotellövernattning skulle göra att mer hinns med samt att pappan och mamman får en hel natts sömn utan barnskrik 😊

 32. 1. Äventyr

  2. Vi var med om ett äventyr
  Min prins och jag
  Då vi alldeles nyligt
  Fick vakna i Stora hotellets mjuka lakan en dag

  Kvällen före vi åt
  På Gotthards krog
  Av maten och varandra
  Fick vi aldrig nog

  Så fortsatte vi vidare
  Uti Umeå city natten
  Till de pubar som serverade oss
  Lyfter vi vördnadsfullt på hatten

  Vår hemvist söderut
  Har nu fått konkurrens
  Vi vill tillbaka
  Vill så gärna få ännu en chans

  Att skåda havslika dörrar
  Att få kura i Gotthards bar
  Att få se mossgrön plysh
  Att Stora hotellet åter oss tar

 33. 1. Passion heter ett av rummen, ljuvligt vackert!!
  2. Åh skulle göra vad som helst för att få en liten get away, jag och sambon har haft varken tid eller någon budget för semester denna sommar så detta skulle vara ypperligt! Eftersom vi bor i Vasa skulle detta också bli en perfekt romantisk weekendresa för oss två!

 34. Passion on minun makuun Uumajaan haluaisin koska asun Vaasassa ja täältä on hyvä laivayhyeys

 35. 1 Vidskepelse
  2
  Storslaget, rent, vidunderligt tyst,
  av varma sommarsolen bli kysst.
  Själva resan är mål nog
  genom dala-, häx-, jamt- och fjällnära skog.
  Jag har aldrig varit där, han har aldrig glömt
  Umeå, vänner, studier – hoppas det blir som vi drömt.
  Vännen min vill visa mig sitt Västerbotten –
  nu hoppas jag på dig och vinstpotten!

 36. 1. Frihet.
  2. Av ovan stående anledning. Att fira mitt kliv ut i tomma intet, min tjänstledighet utan plan. Att vända den från tokläskig till frihetskänsla.
  Och, här skulle jag så klart smuggla in vännerna som bor i Ume som jag inte träffat på länge på förfest innan en natt på stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *