Vad ska jag göra i sommar? Tankar om sommarplaner

Posted on

Ja, vad ska jag göra i sommar? Alternativen är så många och sommaren är ju så kort. I mig pågår den där ständiga dragkampen mellan att ha en planerad och att ha en oplanerad sommar. Bra blir det, frågan är hur bra?

Det pågår en ständig dialog mellan mina hjärnhalvor och andra organ över hur mycket jag vill planera i mitt liv. Det finns en balans i det där och jag föredrar alltid planer före oplanerat men frågan är till vilken grad och om det där kan förändras över tid. Inför sommaren 2017 hade jag extremt stora behov av att veta vad jag skulle göra under sommarens alla veckor. I år är jag lite mindre hetsig. Skönt för alla inblandade. Ser fram emot den sommaren då jag känner att jag kan ta noll planer med ro.

Vad ska jag göra i sommar?

🌻 Sommarplaner – saker som är bestämt 🌻

Midsommarbröllop  v.25

Nära vänner från gymnasietiden ska gifta sig och på årets ljusaste dag bjuder dom in till kärleksfest. Det blir lantligt, det blir grillat och det blir dans natten lång. Passar på att umgås lite med storfamiljen hemma och klappa på en bäbismage, jag ska bli faster i augusti!

Jobb på Almedalen v.27

Valår och Almedalen är om möjligt ett ännu mer självklart inslag i mitt jobbår än vad det är alla andra år. Det är en enorm förmån att få förkovra sig i nya kunskaper och perspektiv, stärka nätverket och försöka förstå vart Sverige är på väg. Plus sol och glass såklart, inte att förglömma.

Almedalen - Vad ska jag göra i sommar?
Almedalen och lugnet innan stormen

Värdpar på Englandsbröllop v.28

Barndomsvän ska gifta sig och bröllopet är förlagt i Lake District norr om Manchester i England. Jag har fått äran att vara värdpar och det vankas dessutom vandring med förmodad underbar utsikt.

Ridläger på Hallmyra v.29

Några av sommarens bästa dagar kommer spenderas på Hallmyra och fyra dagars ridläger. Där är tempot ett annat och förutom att jag älskar allt vad hästar heter så är det otroligt skönt att använda kropp snarare än knopp för några dagar.

På samma tema: Resort och ridläger på Hallmyra

Hallmyra - Vad ska jag göra i sommar?
Älskade hästar

Jack Johnson i Berlin v.30

Jag och Erik gillar verkligen att gå på konsert och Jack Johnson har vi båda lyssnat på i flera år. När hans Europa-turné inte tog sig till Sverige får vi helt enkelt ta oss till honom. Det blir en resa till Berlin för konsert med en av världens bästa sing-song-writers.

Jobb på världskongress i Sigtuna v.32

I början av augusti är min organisation IOGT-NTO värdorganisation för den världsomspännande organisationen IOGT International. Det blir möten från hela världen och svenskt fika i sommarstaden Sigtuna. Ännu en sån del av mitt jobb som jag inte klagar på att jag får göra.

🌸 Sommarplaner – möjligheter jag funderar på 🌸

Det kanske verkar som att sommaren är helt fulltecknad av det ovan men så är icke fallet. Det finns plats för mer även om ramarna är rätt så snäva. Jag har absolut inte möjligt att göra allt nedan och den stora frågan är – vad ska jag göra i sommar, alltså vad ska jag prioritera?

Gotland

Det är många som förlänger sin Almedalsvistelse och nyttjar det faktum att de befinner sig på Sveriges egen paradisö. Jag har aldrig stannat kvar så frågan är 2018 ska bli mitt första år då ängsblomster och sand mellan tårna blir avslutet på en intensiv vecka?

På samma tema: 10 saker att göra i Visby

Fårö Gotland - Vad ska jag göra i sommar?
Vem behöver en åka utomlands när detta finns i Sverige?

Nordnorge

Jag drömmer om Nordnorgen och en dag ska jag checka av den där Lunnefågeln på bucketlisten. Även om roadtrippa är en av de sakerna jag gillar allra bäst så känns det rätt långt bort. Även om hemhem är halvvägs dit. Några bekanta överöste Hurtigruten med superlativ här om dagen och längtan efter norska fjordar blev ju inte mindre efter det.

Tyskland

I samband med Jack Johnson finns det alla möjligheter att resa omkring i Tyskland. Jag har aldrig haft ett sug att resa i detta land och funderar på om jag måste skriva ett eget blogginlägg om min relation till detta stora land. Det måste ju vara så mycket mer än autobahn och öl som landet har att erbjuda?

Skottland

Innan eller efter bröllopet i England har jag några dagar som jag skulle kunna förlänga vistelsen med. Jag är sugen på Skottland men två dagar känns inte rättvist. Kanske att jag denna gång måste undvika jakten på att maximera och istället bara planera in en ordentlig resa bland slott och havsbris.

Hemhemma

Att vara hemhemma i Tväråbäck är alltid ett alternativ för vad jag kan göra på min semester. Lata dagar, frukost på trappan, provsimma över lillsjön inför ett kommande Vansbro-sim, spela kort och gosa med hund. Gå barfota i gräset, göra lite kroppsarbete och bara vara. När jag tänker efter låter det helt ljuvligt.

På samma tema: Tväråbäck – the topplista

Tväråbäck - Vad ska jag göra i sommar?
Kvällssol i bästa Tväråbäck

Stockholm

Kära Stockholm, som jag trivs i denna stad och så mycket mysigt som det finns att göra på sommaren. Ändå lockar det inte riktigt. Är nog lite rädd att jag ska fastna i lägenheten och inte nyttja det faktum att jag faktiskt är ledig. Som att jag inte kommer iväg och nyttjar omgivningarna. Några mellandagar blir det ju alltid men jag vet att Stockholm har så mycket mer att ge.

På samma tema: Sevärdheter i Stockholm

Stockholm - Vad ska jag göra i sommar?
Kan vara vilken exotisk stad i Europa som helst och ändå uppskattar jag det inte som jag gör med hus i andra städer

Gratis-resa

Ett av mina större i-landsproblem är att jag och Erik har en tor-resa med SAS som vi samlat ihop som måste nyttjas under 2018. Vi har seriöst problem med att både bestämma vart vi vill åka och när vi kan åka för att maxa detta. Vore ju synd att sumpa en sån här chans på en fjutt-resa till Manchester eller Berlin. Kanske blir det i sommar eller senare i höst.

Om du fick rösta – vad ska jag göra i sommar?

Utan att du har alla detaljer, vilka delar av mina alternativ skulle du rösta för? Några lockande säljargument för det ena eller andra som du vill framföra som kan påverka utgången av sommaren 2018?

Sist men inte minst – vad ska du göra i sommar?

9 thoughts on “Vad ska jag göra i sommar? Tankar om sommarplaner”

  1. Vilka planer du har framför dig, alltså! Verkligen en blandad kompott av nytta och nöje, hemma och borta, jobb och vänner. Jag är nog lite likadan – velar mellan att lära mig relaxa på riktigt och ta dan som den kommer (sådär somrigt, Saltkråkanaktigt) samtidigt som jag vill planera, maximera, effektivisera semestern.

    Jag ska också till Almedalen (ses där och käka glass?) och sen väntar en Sverigesommar för Gunnar och mig, både i Östergötland och hemma stugan i Dalarna. Kanske en sväng till Finland för att åka ut på Tove Janssons sommarö och se hennes utställning, men det blir nog en enda utlandssvängen för mig i sommar. Är pepp på en riktigt fin svensk sommar i år!

    Precis som dig är jag lite “rädd” för att vara för mycket hemma på semestern. Kommer nog mest vara hemma i lgh och då blir det ju som en vanlig helg, och inte semester! Jag är gärna på Stockholmsäventyr om du vill upptäcka din hemstad lite mer. 🙂

    Personligen skulle jag, på dina alternativ, röstat på ANTINGEN en förlängd Tysklandsvistelse eller Englandssemester. Tror att båda två skulle ta udden av varandra, eller vad man ska säga. Sen har du ju himla mycket kul på hemmaplan som säkert ger, men också tar energi! Planera in någon vilodag däremellan är nog ett tips jag själv brukar få påminna mig om. 🙂

  2. Röstar emot Nord-Norge p.g.a. rekommenderar verkligen att ha två veckor på sig för den roadtrippen. Röstar för att du tar några extra dagar i England och upptäcker mer av omgivningarna där, och hänger hemhemma. Ärligt talat tänker jag att sommaren bäst spenderas i Norden, varmare länder kan en ju åka till kallare tider på året. Trängas med andra turister i rejäl värme tycker jag känns som en halvdålig idé om en kan låta bli.

  3. Många spännande valmöjligheter! Jag blir hemma i Eskilstuna i sommar. Känns faktiskt riktigt skönt. Jag behöver vilan. Jag behöver tid för att skriva. Och jag har inte råd med något annat, men den begränsningen gör att jag också tar hand om mig mer. Det ska bli fint att få upptäcka omgivningarna, ta bussen och bara kliva av någonstans på landsbygden, gå iväg på långpromenader och bada i solnedgången i Mälaren. Få tid med älsklingen, vänner och skrivandet. Hoppas du får en fin sommar, vad du än gör! Hör av dig om du kommer förbi metropolen Eskilstuna 😉

  4. Stanna några extra dagar i UK. Ta tåget till Liverpool när du är i Manchester, eller gör en dagstemperatur till Chester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.