Vi ska gifta oss!

Posted on

Idag är det exakt sex månader tills jag ännu en gång, om än mer formellt, väljer att ha Erik som min livskamrat. Vi ska gifta oss!

Jag har längtat efter att få gå in i en bröllopsbubbla i många år och nu är jag helt plötsligt mitt i den. Simmandes och friflygande. Det började kännas på riktigt när vi la inbjudningarna på postlådan och våra gästers respons började trilla in. Shit, det är nu det händer!!

Ett bröllop i Malmköping

Det blir firande i dagarna tre, varför nöja oss med en? Grillfest på fredagen, vigsel och en hejdundrandes fest på lördagen, brunch på söndagen. Alla älskade vänner och familj på plats. Oändligt med kärlek och glädje. Det finns inte ord för hur övertaggad jag är på denna helg i början av juni.

Vi gifter oss i Malmköping. Denna metropol med knappa 2500 invånare som är mer känt för sitt spårvägsmuseeum och för 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvanns besök i stan. Malmköping ligger i fantastiska Sörmland och jag hittade vårt ställe efter mycket kreativt och intensivt googlade.

Vi bjuder in till kärleksfestival. Festivalarmband är utskickade, värdparen, bestman och tärna har tackat ja och nu är det ju bara vigselförrättare, musiker, maten, kläderna, ringarna osv kvar. Det löser vi i en handvändning, right? Ärligt talat börjar jag bli aningen stressad men ska råda bot på det ganska snart hoppas jag.

vi ska gifta oss
Älskade bästa favoritblomma på Julita gård Sörmland

Vår 1400 dagar långa historia

Jag är löjligt kär i vår egen historia. Berättar den gärna om och om igen. Det som en gång började med lite seriöst Tindrande blev snabbt till en frukostdejt där jag kom sent och halvt snubblade över Erik för att bryta isen snabbt. Jag minns bara ett par dagar senare, den 10:e februari. Jag fyllde år, blev överöst av gratulationer från vänner och kollegor och parallellt med dagen gick ett rus i hela kroppen varenda gång det hände något på telefonen. På kvällen gick vi på dejt nummer två och Erik pussade mig i garderoben på Dramaten.

En resa till Falun. En resa till USA. Flytta ihop. En resa runt jorden och där och då visste vi att nu är det vi. Åtta månader senare var vi åter på Arlanda för nästa längre resa till södra Afrika. Precis innan boarding sa Erik att han ville söka livet med mig och vips var vi förlovade. Ruset igen. En flygresa med kramp i käkarna av att vara så orimligt glad och lycklig över detta.

Det var två år sedan, 2016-12-18 och nu är det sex månader kvar tills vi kommer vakna och veta att idag är det vår dag lite mer än alla andra dagar. Ett halvår som kommer gå i ilfart och helt plötsligt kommer stå där med skakande knän och glädjetårar som rinner. ÅÅÅH!

(och ja, ni fattar att vårt liv inte bara bestått av resor och guldregn men nu är det det jag fokuserar på)

vi ska gifta oss
Våra förlovningsarmband som skulle ersättas/kompletteras med ringar. Just den delen har vi dock inte rott i hamn än..

Bröllopsresa då?

Det blir till att fundera på det här med bröllopsresa. Vi som redan rest så mycket, ska vi ens åka på en bröllopsresa? På tal om den nya trendrapporten om att äventyr blir allt vanligare så känns det även för mig väldigt långt borta att vi skulle åka till Maldiverna. Men vem vet, kanske chockar vi oss själva med det.

vi ska gifta oss
En kryssning till Riga kanske blir en lagom bröllopsresa?

Några medskick på vägen?

Bra saker att tänka på planeringsmässigt inför en sån här stor dag mottages tacksamt och tips på resmål för eventuell bröllopsresa är alltid välkommet.

24 thoughts on “Vi ska gifta oss!”

 1. Ett planeringstips: Glöm inte bort vigseln. Många lägger mycket energi på att planera en så bra fest som möjligt för sina vänner pch sig själva men glömmer lite själva vigseln. Vi fick det rådet innan och jag är, så här 10 år senare, väldigt glad för att vi lyssnade. En fest är en fest och blir oftast bra men vigseln blir bara en gång. Välj innehåll med omsorg!

 2. Nu råkar du ju ha en hyfsat rutinerad bröllopsfixaren i den absoluta närhet. Jag tror att jag t o m har nån slags checklista kvar i nån liten mapp på datorn.

  Hör av dig om du vill bolla planer och idéer!

 3. Så underbart, riktigt känner ditt pirr i magen genom skärmen!
  Kärleksfestival låter fantastiskt.

  Juni låter ju som Amalfi annars? Lite tokromantiskt, lite dramatisk natur, kanske vandra eller cykla? Ta flyg lite längre norrut och tågluffa en bit ner mot Italien, genom Venedig eller så?

 4. Blir typ pirrig i magen för er skull 🙂 Så stort megagrattis från en som kan glädjas orimligt mycket med personer jag tycker mycket om 😉 <3

  Den 6:e juni nästa år kommer det vara 10 år sen jag gick in i Källa ödekyrka som fröken Edmark och ut som Fru Edmark. Det gör mig fortfarande lite bubbelglad och pirrig när jag tänker tillbaka 🙂

 5. Låter som min bästa väns bröllop i dagarna tre i början av juni 2014 då jag var tärna, hoppas att ni får det lika bra och det låter som ni är på god väg 🙂 stort grattis!

 6. Gör inget som ni inte vill bara för att “man ska”. Skit i traditioner ni inte gillar eller annat som förväntas på bröllop om ni inte gillar det. Det är ERT bröllop och ska bli precis som ni vill ha det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *