Om Linda

Det är jag som är Linda

Mitt intresse för internationella frågor började på allvar tack vare att jag vann en resa till Uganda år 2002 när jag var 16 år. Då var jag om möjligt ännu mindre på jorden än vad jag är idag men fick samtidigt blodad tand. Det finns så mycket att se och uppleva och så mycket med världen som är knas och behöver rättas till. Mitt mål är att bloggen ska bidra till lite mindre knas i världen.

Jag är…

…Linda Vismer, född 1986, uppvuxen i den lilla byn Tväråbäck en bit utanför Umeå. Flyttade till Stockholm 2009 och lämnade storstan för hus i Strängnäs 2022. Jag är således både västerbottning, sörmlandsbo, svensk och världsmedborgare. Jag arbetar som strateg inom civilsamhället och bor med min man och två barn samt en världskarta i vardagsrummet. Jag kickar av att rida, dansa, köra bil med hög musik och att klara av saker på egen hand. Och jag älskar P1:s sommarprat.

Jag drömmer om…

…en bättre värld och jag är övertygad om att resande och möten mellan människor är en av metoderna för att nå målet. Jag vill ge fler möjlighet att resa och startade reseprocenten. Jag vill göra skillnad, påverka, beröra. Skapa aha-upplevelser och insikter. Bidra till möjligheten att reflektera och bredda det egna perspektivet. Jag drömmer om att vara en plattform där resebloggen är ett nav som alltid skickar med läsaren något nytt och intressant att lägga i ryggsäcken.

Mina värderingar vilar på…

…en stadig grund av välförankrade värderingar som jag har samlat på mig igenom livet. Mitt magstöd och kompass är det som guidar mig genom alla de ofta mångfacetterade ämnen som jag skriver om här på resebloggen.

Solidaritet

Att ta beslut som gynnar och tar hänsyn till fler än en själv. Välja laget före jaget. Se den stora bilden och i varje stund vara tacksam och ödmjuk inför den lyx det innebär att kunna resa så som jag gör.

Demokrati

Att makten ska ligga hos folket och försöka undvika att bidra till korruption och orättvisor när jag reser. Se mänskliga rättigheter som grundläggande och agera utifrån det.

Jämlikhet

Att alla människor har lika rätt och värde och behandlas så genom alla resor och möten som jag gör. Se de ekonomiska möjligheterna som resor och turism bidrar med till människor runt om i hela världen. Samtidigt vara väl medveten om att besöket som den rika gör i en fattigs land manifesterar ojämlikheten i sig.

Feminism

Att stärka kvinnors rättigheter och möjligheter runt om i världen. Systerskap, stärka kvinnliga entreprenörer och resa jämställt med min egen partner.

Jag drivs av…

…att känna att det jag gör spelar roll och bidrar. Jag är en syftesdriven person som vill göra skillnad och påverka.

Att utmana

Att utmana föreställningar, sanningar och sätten hur vi reser på. Knuffa människors tankar och agerande genom ökad kunskap, ifrågasättande och reflektion. Genom att ta aktiva beslut vidga perspektivet för att göra medvetna val som gör skillnad i det stora eller lilla. Gärna utanför den så kallade boxen.

Att lära mig saker

Att få nya vinklar av er som läser på de ämnen jag lyfter här på bloggen och den kunskap jag får medan jag gör research under tiden ett blogginlägg blir till. Utöver allt jag lär mig under själva resorna såklart. Kunskapstörsten blir större ju längre jag lever.

Att du får insikter

Att få kvitto på att det jag skriver om ger dig insikter, nya tankar och ytterligare en nyans av den diversifierade värld vi lever i. Att bidra till dina aha-upplevelser är det finaste jag vet.

Kontakta mig gärna!

Kärlek, kritik och hälsningar framför du enklast genom att kommentera direkt vi relevant blogginlägg eller genom att skicka ett mejl till linda(a)resamedvetet.se. Ser fram emot att höra ifrån dig oavsett om du har en fråga, vill hitta former för ett samarbete eller vill ta en fika.

Läs mer