Om resebloggen Resamedvetet.se

Resebloggen resemedvetet.se bygger på reslust och en ständig drivkraft att göra världen till en bättre plats. Här finns stories från resor och reflektioner kring, och tips på, hur vi kan resa mer medvetet. Mitt mål är att bloggen ska inspirera och ingjuta mod så att fler börjar resa, fler vågar resa till nya ställen och på nya sätt. Kan jag dessutom bidra till att fler reser med andra glasögon har bloggen uppfyllt sitt syfte.

Resa hållbart genom att resa medvetet

Jag skiljer på att resa medvetet, resa hållbart, resa etiskt och resa ansvarsfullt. Att resa medvetet kan kort sammanfattas så här: Att ta medvetna beslut när du reser. Beslut som bygger på kunskap och reflektion där du själv avgör vad som är rätt beslut för just dig och dina resor. 

⇒ Här har jag utvecklat hur jag ser på dessa begrepp

Om hur det började

Jag har bloggat på olika plattformar sedan 2005 och rest hela mitt liv. Som liten i mindre skala med familjen och medan självständigheten växte sig allt starkare mer och längre. Under en jorden-runt-resa i början av 2016 föddes 155cm.se som renodlad reseblogg och sedan dess växer bloggen dynamiskt med mig. I juni 2017 bytte bloggen namn till resamedvetet.se och blev då det slutgiltiga beviset på att jag hittat en unik och tydlig nisch bland andra resebloggar.

⇒ Alla de resor jag gjort finns under respektive kontinent finns i kategorin Destinationer.

Om Resa medvetet idag

Resa medvetet blev snabbt en självklar reseblogg tack vara sitt annorlunda perspektiv. Idag finns en trogen följarskara som alla älskar att resa, vissa inom Sverige andra längre bort. Här blandas rena guider och att-göra-i-X-inlägg med inlägg på ett specifikt tema så som flyg och miljö, djurturism, jämställdhet, alkohol och politik. Alla inlägg är mer eller mindre personliga och jag gör inga anspråk på att vara objektiv. Däremot nyanserad och jag håller mig allra helst i gråskalor. Jag ser balans som ett egenvärde och sätter ära i att orka se varje fråga ur flera perspektiv istället för att leta efter det som är rätt och fel.

⇒ Det här är Mitt medvetna perspektiv när jag skriver

Om varför resor är livsviktigt

Resor kan förstärka fördomar om ”dom i andra länder” men det kan också öka förståelsen för hur andra har det och vilken verklighet de kommer ifrån. Möten mellanmänniskor är grunden för förebyggande fredsarbete. Resor öka solidaritet och givmildhet samt stärka banden mellan människor i olika länder. I en värld med krig och rasism behöver vi starkare relationer, mer kärlek och mer systerskap!

Om mig och mina perspektiv

Världen är stor och jag är liten. Jag försöker ständigt se saker ur nya perspektiv. Jag lever med mina privilegier som vit, medelklass, heterosexuell CIS-person vilket självklart påverkar hur jag ser på världen. Mitt mål för egen del är att skapa reflektion, ta aktiva beslut och resa mer medvetet.

⇒ Mer om vem jag är och vad jag utgår ifrån

⇒ Min Bucketlist

Vad vill du läsa om?

Inspirera mig och berätta mer än gärna om vad du vill läsa om, vad du blir nyfiken på eller vilka frågor jag borde försöka ta sig an!

Följ bloggen på instagram och facebook.

8 thoughts on “Om resebloggen Resamedvetet.se”

 1. Hej Linda!

  Hoppas att allt är fint med dig!
  Jag jobbar på PR-byrån Story Relations och har läst din blogg och tycker att den är väldigt inspirerande!
  Jag undrar hur många läsare du har samt pris för blogginlägg.

  Tack på förhand!
  Ha det fint!

  Vänligen,
  Caroline

 2. Hej,
  Välkommen på tisdag.

  Pressfrukost för Resebarometern 2019 på Bagdad Café tisdag 9 april
  Flygskam, valutaras och värmebölja: svenska folkets resvanor avslöjas

  Flygskam, valutaras och värmebölja har påverkat svenskarnas resvanor. Men hur? Det framgår av årets upplaga av Vagabonds Resebarometer.

  2019 års upplaga av Vagabonds och Europeiska ERV:s Resebarometer, Sveriges största resvaneundersökning, presenteras på en pressfrukost kl 9.00 tisdag 9 april.

  I år har den stora frågan varit om klimatdebatten fått oss att oftare ta tåget eller om vi fortsätter att flyga? Och om den låga kronkursen och förra sommarens långa värmebölja påverkade reslusten.
  Och hur har terrorhot, politiskt styre och sjukdomar påverkat våra resvanor?
  Och hur har det gått för Erdogans Turkiet som i de senaste två årens Resebarometrar störtdykt från topplistan?

  Andra frågor som besvaras: Med vilket transportslag tar vi oss till utlandet. Hur bor vi på semestern? Om vi inte reser utomlands, vad är då skälet? Hur ser försäkringsskyddet ut? Det skrivs i media om resors miljöpåverkan och klimatavtryck, hur har detta påverkat ditt resande? Du som förändrat ditt resande, på vilket sätt förändrade du det? Och på vilket sätt kommer du att förändra ditt resande utomlands i år?

  Resebarometern, som Vagabond hjort sedan 2010, är den enda resvaneundersökningen som mäter all sorts utlandsresande, oavsett färdsätt och hur vi bokar.

  Välkomna! Vi bjuder på frukost.

  När: tisdag 9 april, frukosten serveras från kl 08.30, presentationen börjar kl 09.00.
Var: Bagdad Café, 2:a våningen på Medelhavsmuseet, Fredsgatan 2 (vid Gustav Adolfs torg).
  OSA: Senast fredag 5 april till per@vagabond.se.

  Vagabond har publicerat Resebarometern årligen sedan 2010. Den är Sveriges enda oberoende undersökning av svenskarnas resvanor. Resebarometern, som i år görs i samarbete med försäkringsbolaget Europeiska ERV, är en totalundersökning som räknar antalet semesterresor oavsett resebolag, bokningsmetod och transportsätt. Årets undersökning genomfördes i januari 2019. Vi använde oss av en så kallad rekryterad webbpanel. Rekryterad betyder att man inte kan anmäla sig själv till panelen, vilket är viktigt för trovärdigheten. Totalt har vi frågat 3 541 personer. Av de 2 041 som genomfört hela undersökningen hade
  1 965 åkt på semester utomlands, medan 86 enbart hade rest i arbetet. Resebarometern mäter utlandsresor som görs av svenskar från 18 år och uppåt. Resorna vi räknar måste ha innehållit minst en övernattning.

  Kontakter: Per J Andersson, redaktör på Vagabond, 070-653 50 82, per@vagabond.se, Hans Remvig, rese- och turismanalytiker, 070-542 35 60, Tomas Sjöberg, Senior Key Account Manager på Europeiska ERV, 076-525 33 30.

  Per


  Redaktör/Editor
  Resemagasinet Vagabond
  Pyramidvägen 7
  SE-169 91 Solna
  Sweden
  +46 70 653 50 82
  http://www.vagabond.se

 3. Hej Linda
  Vilken fin sida du har om Sundbyberg. Bättre reklam kan inte Sundbyberg få och inspirerande för Sundbybergarna. Har själv bott här sedan 1979 med några mellanår i Solna. Det du gör borde synas mer och Sundbybergs stad skulle ha nytta av din sida. Jag sitter i Kultur- och fritidsnämnden och har en del idéer. Hör gärna av dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *