Om resebloggen Resamedvetet.se

Resebloggen resemedvetet.se bygger på reslust och en ständig drivkraft att göra världen till en bättre plats. Här finns stories från resor och reflektioner kring, och tips på, hur vi kan resa mer medvetet. Mitt mål är att bloggen ska inspirera och ingjuta mod så att fler börjar resa, fler vågar resa till nya ställen och på nya sätt. Kan jag dessutom bidra till att fler reser med andra glasögon har bloggen uppfyllt sitt syfte.

Resa hållbart genom att resa medvetet

Jag skiljer på att resa medvetet, resa hållbart, resa etiskt och resa ansvarsfullt. Att resa medvetet kan kort sammanfattas så här: Att ta medvetna beslut när du reser. Beslut som bygger på kunskap och reflektion där du själv avgör vad som är rätt beslut för just dig och dina resor. 

⇒ Här har jag utvecklat hur jag ser på dessa begrepp

Om hur det började

Jag har bloggat på olika plattformar sedan 2005 och rest hela mitt liv. Som liten i mindre skala med familjen och medan självständigheten växte sig allt starkare mer och längre. Under en jorden-runt-resa i början av 2016 föddes 155cm.se som renodlad reseblogg och sedan dess växer bloggen dynamiskt med mig. I juni 2017 bytte bloggen namn till resamedvetet.se och blev då det slutgiltiga beviset på att jag hittat en unik och tydlig nisch bland andra resebloggar.

⇒ Alla de resor jag gjort finns under respektive kontinent finns i kategorin Destinationer.

Om Resa medvetet idag

Resa medvetet blev snabbt en självklar reseblogg tack vara sitt annorlunda perspektiv. Idag finns en trogen följarskara som alla älskar att resa, vissa inom Sverige andra längre bort. Här blandas rena guider och att-göra-i-X-inlägg med inlägg på ett specifikt tema så som flyg och miljö, djurturism, jämställdhet, alkohol och politik. Alla inlägg är mer eller mindre personliga och jag gör inga anspråk på att vara objektiv. Däremot nyanserad och jag håller mig allra helst i gråskalor. Jag ser balans som ett egenvärde och sätter ära i att orka se varje fråga ur flera perspektiv istället för att leta efter det som är rätt och fel.

⇒ Det här är Mitt medvetna perspektiv när jag skriver

Om varför resor är livsviktigt

Resor kan förstärka fördomar om “dom i andra länder” men det kan också öka förståelsen för hur andra har det och vilken verklighet de kommer ifrån. Möten mellanmänniskor är grunden för förebyggande fredsarbete. Resor öka solidaritet och givmildhet samt stärka banden mellan människor i olika länder. I en värld med krig och rasism behöver vi starkare relationer, mer kärlek och mer systerskap!

Om mig och mina perspektiv

Världen är stor och jag är liten. Jag försöker ständigt se saker ur nya perspektiv. Jag lever med mina privilegier som vit, medelklass, heterosexuell CIS-person vilket självklart påverkar hur jag ser på världen. Mitt mål för egen del är att skapa reflektion, ta aktiva beslut och resa mer medvetet.

⇒ Mer om vem jag är och vad jag utgår ifrån

⇒ Min Bucketlist

Vad vill du läsa om?

Inspirera mig och berätta mer än gärna om vad du vill läsa om, vad du blir nyfiken på eller vilka frågor jag borde försöka ta sig an!

Följ bloggen på instagram och facebook.

4 thoughts on “Om resebloggen Resamedvetet.se”

 1. Hej Linda!

  Hoppas att allt är fint med dig!
  Jag jobbar på PR-byrån Story Relations och har läst din blogg och tycker att den är väldigt inspirerande!
  Jag undrar hur många läsare du har samt pris för blogginlägg.

  Tack på förhand!
  Ha det fint!

  Vänligen,
  Caroline

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *