Restänk – konversationskort för att resa medvetet

REKLAM: Restänk ger kunskap, insikter och perspektiv om resor i stort och smått. Vad är det allra finaste du kan ge dig själv och andra om inte detta? Beställ Restänk här

Vaddå Restänk?

Tänka när jag reser, resa när jag tänker?

Restänk består av 120 unika konversationskort där du, dina resor och dina tankar står i rampljuset. Normer och fördomar, Demokrati och regimer, Hokus pokus, Närvaro och härvaro är några av de 24 kategorier med fem kort i varje som varje Restänk innehåller.

Genom att resonera, respondera och reflektera tillsammans kan ditt sätt att resa bli lite mer medvetet och världen lite bättre. Restänk blir som bäst när det är konversationen som står i centrum, inte jakten på rätt svar eller att komma igenom så många kort som möjligt. Ställ motfrågor till varandra, spinn vidare, kanske leder korten till så långa samtal att bara ett kort hinns med på en kväll. Resonera tillsammans och fundera framför allt på varför du svarar som du svarar. Vart kommer den åsikten, värderingen, inställningen ifrån? Vad har du varit med om i ditt liv som får dig att svara si eller så? Och viktigast av allt. Det finns inga rätt eller fel. Det finns bara din bild av verkligheten.

Restänk resa medvetet
Jag älskar regnbågens alla färger och när det kommer till världen så är den allt annat än svartvit

Vem skulle uppskatta Restänk?

Restänk är en utomordentlig julklapp till både din resglada kompis, din nyfunna kärlek du vill lära känna lite bättre (jag intygar, att det är en framgångsrik strategi) och din avlägsna kusin du aldrig vet vad du ska ge.

Det är en utmärkt gå-bort-present och en bra samtalsstartare vid middagsbjudningar. Korten är lätt att ta med sig under en resa och kanske gör de sig som allra bäst när konkreta situationer och upplevelser går att knyta an till de frågor som Restänk bjuder på.

Kom och köp!

Du beställer enkelt via min webshop. En faktura skickas till din e-post, du betalar och jag skickar din beställning så du har paketet innan jul. En kortlek Restänk kostar 200 kr och för varje Restänk som säljs skänks 10 kr till Världens barn. Det blir som en förlängt exempel av reseprocenten (som du kan läsa mer om här).

Så kan du använda Restänk

Restänk går att använda på många olika sätt. Hur modig du är avgör startnivå. Ett hett tips är att göra det lätt för sig i början och avancera när du känt dig fram. Korten går att använda flera varv runt med olika personer eftersom det är konversationerna och reflektionerna som är det intressanta, inte just svaret på frågan.

Restänk konversationskort
En av många knepiga frågor att klura på när du köper ditt Restänk

1. Walk in the park – Två eller flera som tidsfördriv

På flygplanet, i bilen, vid gaten. När tiden står stilla och du vill fördriva tid. Använd korten för att lära känna andra, kanske upptäcka nya sidor hos dig själv och göra både dig själv och din konversationspartner snäppet klokare.

2. Safari – Checka om resesällskapet är resekompatibelt

Använd ett bestämt antal kort, till exempel tio stycken, och diskutera de frågor som dyker i par eller grupp. Om ni tycker lika om allt finns det chanser att resan kan bli både friktionsfri och medioker. Tycker ni däremot olika finns det all anledning att fortsätta samtala om fler kort. Håll ett vakande öga på hur ni som resesällskap ska agera för att resan ska bli så smidig som möjligt även om ni tycker olika.

3. Bungy jump – Pröva relationen och gissa den andres svar

Den riktigt modiga vänder på steken. Istället för att berätta hur en själv tycker och tänker så gissar ni vad den andre skulle svara. Det här kan göras både med personer du känner väl och personer du håller på att lära känna. Kanske under din första utlandsresa med din älskling, med kollegorna på jobbet innan en konferens eller din familj och släkt.

Det finaste att ge. Och att få.

Har du läst ända hit är du tydligen väldans nyfiken på vad som står på alla de där korten. Bästa sättet att få veta det? Unna dig lite kunskap, insikter och nya perspektiv. Det är ändå det finaste du kan ge både dig själv och andra. Här kan du köpa Restänk.

Restänk
Här är dom, som en enda stor godispåse av nyttigheter

Här kan du läsa om mitt lanseringsinlägg där jag även berättar varför jag skapat Restänk.

Detta inlägg innehåller reklam av Restänk, en egen produkt. Idé och produktion av Linda Engström.