Alkohol och Tallinn

Posted on

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på lindaengstrom.se den 15 augusti 2014)

Alkoholgalsögonen är alltid på i mitt liv. Det går på reflex att det första jag gör när jag ser en meny är att kolla det alkoholfria utbudet. I Tallinn eller på färjan hade jag väldigt låga förväntningar men jag måste ändå säga att jag blev glatt överraskad.

Förutom att det är tungt att se hur mycket alkohol som köps via färjan och hur fulla en del personer är så var det väldigt lugnt. En av de sämre sakerna var den rabattkupong alla passagerare fick. 50 procent på cider eller öl. Det gällde dock bara tappad cider och öl och inget alkoholfritt gick att få för detta. Alkoholnormen uppenbarar sig igen. bild 1 Alkoholfritt i taxfreen. Är nog första gånger jag ser det. Detta utbud var även det som serverades på restaurangerna på båten. Bra där!bild 2 I guideboken var det sämre. En förväntan om att det är med alkohol en varvar ner. Jag som inte dricker alkohol då, hur ska jag göra eller ska jag vara speedad hela resan? Tråkig inställning från författarna helt enkelt.
bild 4
På hemresan blev jag glatt överraskad. På bardisken fanns det förslag på fyra drinkar och en var alkoholfri. Inte varje dag, men här kan en konstatera att alkoholnormen fått sig en känga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *