Kanske åka jorden runt?

Posted on

Jag har drömt om att få resa jorden runt i flera år. Jag har haft heltidssysselsättningar som inte gått att vara ledig ifrån i längre perioder, jag har ägt en hund, jag har inte haft någon att resa med. Nu är allt annorlunda.

Med lite framförhållning går det att vara ledig från IOGT-NTO, jag har ingen Lejb och framför allt finns det en person som jag skulle älska att få spendera 24/7 med i några månader.

Ni vet, när det bara känns helt rätt. När det inte finns ett enda men. När det finns en konstant längtan efter att få ses ännu mer. När känslorna breder ut sig, blir djupare och starkare för varje dag. När ingen idé eller förslag på aktivitet känns för omöjlig eller orimligt långt fram för att prata om eller boka. Vad gör jag då?

Till alla dessa ställen vill jag åka

Jo, jag och Erik bestämmer att vi ska åka jorden runt i vinter. Just nu jobbar vi efter konceptet jorden runt på hundra dagar. Hashtaggen JR100 känns given. Vi har pratat om Tokyo, Seoul, Taipei, Kuala Lumpur, Singapore, Sydney, roadtrip upp till Stora barriärrevet, Nya Zeeland, Buenos Aires, Santiago, Lima, vandra Machu Picchu, spana in kaffe- och kakaobönodlingar i Ecuador (fatta äta mörk choklad direkt från en odling!) och avsluta på Kuba. Inget är spikat eller bokat men det kommer bli succé!!!

Europa har vi redan besökt stora delar av och Afrika får blir en annan gång. Hade så gärna visat upp Dar es Salaam för Erik och vill själv besöka Victoriafallen mellan Zimbabwe och Zambia, bada i havet utanför Namibias kust och åka till Kapataden för att hämta den försvunna diamanten. Det får bli en annan resa. 

Du som har idéer på måsten längs vår väg, eller avstickare vi borde göra, dela gärna med dig. Just nu är jag omåttligt fascinerad av Google maps satelitfunktion och studerar utvalda delar av världen i detalj. Fortsättning följer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *