Redo för sommarledighet och en snabb tillbakablick av första halvåret 2024

Posted on

Sommarledighet börjar nu och jag hoppas på en somrig sommar, både under ledighet och när det är dags för augustijobb.

Idag, eller i fredags, började min semester. Det känns konstigt att säga, som egenföretagare ger jag mig ingen semesterersättning och helt nerkopplad blir jag nog inte. Jag måste öva på det här med företagarsemester! Sommarlov pratar vi om med barnen. De är glatt ovetande om att sommarlov för många är 8-9 veckor, för dom är det fyra.

Min sommarledighet 2024

Sommarledighet får bli mitt ord för de kommande fyra veckorna då jag ska hänga med mina barn och min ursprungsfamilj och barnens kusiner. Erik ska jobba en del så vi ska hänga stötvis. Det blir traditionsenligt ett ridläger och en favorit i repris av familjeläger som vi gjorde förra sommaren. Några lösa/oplanerade dagar med Strängnäs som utgångspunkt har vi i slutet av juli.

Jag gissar att tiden till i början av augusti när vi börjar jobba heltid igen kommer gå sketasnabbt och det är då jag ska dels göra sommriga saker även om jag jobbar på dagarna och dels påminna mig om att det då bara är 2,5 månader tills vi åker till Sri Lanka för maxad familjetid och ett helt annat tempo.

Varadisets familjeläger 2023, i år ska vi dit igen!

Tillbakablick över halva nr 1 av 2024

Jag känner att det är läge att se tillbaka på halvåret som gått.

Jag har prioriterat att träna till mina klassikerlopp. Jag har haft 5 minuter med bil till milslångt skidspår, 5 minuter med cykel till väldigt fina landsvägar med lite trafik och 5 minuter cykling till Mälaren för att träna att simma i öppet vatten. Få förunnat!

Ingen självklarhet alla vintrar i Strängnäs

Jag har prioriterat bort socialt umgänge under våren och det var nödvändigt men inte alls kul. Finns många att umgås och prata ikapp med.

Jag är mycket nöjd över att jag genomfört mina klassikerlopp. Tänk att jag gjort tre av fyra nu!

Jag är stolt över hur jag tagit mig igenom mitt företagshalvår som bitvis varit tufft och utmanande och bitvis varit intensivt. Aldrig tråkigt och ibland ganska svårt.

Jag är tacksam över att jag sett till att omge mig av kvinnliga företagare som hjälper till att hålla fokus, delar med sig av kunskap och erfarenheter och hejar på.

Några nya stjärnor i mitt liv, några av dem träffar jag veckovis digitalt för att sätta en bra start på veckan.

Jag gillar vårt hus och gård i Strängnäs. Det är så bra att bo här med våra barn.

Jag har saknat att ha kvällshäng med Erik, allt för många kvällar har för oss båda gått åt till att jobba eller jobba ikapp efter en dag av vab.

Jag har varvat ner genom att kolla på gamla Beckfilmer och bygga pussel. Så skönt tidsfördriv.

Jag hoppas på en somrig sommar, håller tummarna för att barnen får feeling och sover lite längre än till 05.30 om mornarna och ser faktiskt redan nu fram emot att hugga tag i höstens jobb – det bådar gott!

Jag tänker fortsätta hålla i att blogga lite mer på lust än på ”det jag önskat att jag orkat” (för det är alltid oändligt) och så ser vi vad det betyder i praktiken istället för att ha det förutbestämt. Jag tror minsann att jag måste bli bättre på att applicera mitt res-mantra (Det som blir, det blir bra) på fler områden i livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *