San Francisco calling – 11 dagar av cityhäng och utflykter

Posted on

San Francsico gör sig redo för att ta emot oss. Eller snarare, vi gör oss redo för att möta San Fran. För bara några dagar sedan bestämde vi hur vi ville spendera vår tid i denna stad på den amerikanska västkusten. Det här är vår plan.

Jag har seriöst haft svåra problem att ta in att vi snart ska åka till San Francisco. (!!!) Det har varit bestämt så länge och på något sätt har jag blivit lite mindre resepirrig nu när jag rest så mycket senaste åren. Tills resan närmar sig på riktigt, då stiger peppen drastiskt och nu blir jag salig bara av att tänka tanken på 11 dagar på resande fot. Jag har tidigare skrivit inlägg om att vara resenonchalant inför en resa vilket är en bekant känsla även denna gång fram tills nu.

Hursom, snart är dagen kommen. Om en dryg vecka, en vanlig sketen tisdag reser vi och landar ”samma kväll” i San Francisco efter kort mellanlandning i Köpenhamn. Jag och min sambo Erik har tidigare varit 24 timmar i San Francisco under vår första resa tillsammans 2015. Nu ger vi staden en betydligt ärligare chans att göra stort intryck på oss.

san ffancisco Under våra 24 timmar 2015 prioriterade vi bland annat att äta cheesecakes på berömda The Cheese Cake Factory

Våra 11 heldagar i San Francisco

Som oftast när vi reser kommer vi mixa jobb och semester. 11 dagar skulle vanligtvis kännas som en kortare evighet i en enda stad för en resa men med tanke på att några timmar jobb ska in varje dag tror jag tiden är lagom. För min del ska jag även försöka väva in en del bloggande såklart vilket alltid är en balansgång. När jag väl reser vill jag ju resa. Och så ska vi givetvis bara umgås med varandra.

Vi bor inte inne i city någon av nätterna av två skäl. 1 Det finns mycket mer vi vill uppleva än bara city och 2. Priserna är för höga för vår budget och det vi tycker är värt att lägga på boende under denna resa. Totalt kostar våra 12 nätter 9500 kr. Helt klart överkomligt för två. Istället hyr vi bil vissa dagar och ser till att upptäcka närområdet där vi bor.

San Francisco City

Sitta på caféer och jobba, kolla på folk och försöka få grepp om lite life of locals. Vi bor i Alameda som ligger på andra sidan bayen. Det blir till att åka kollektivt in till citycity. Jag hoppas på lite strandhäng (även om det är kallt), promenader i vackra parkområden, utsikter från någon av kullarna och vandra stadsdelar som sticker ut. Hitta lite alternativ känsla helt enkelt.

Den berömda Lombard street

Lake Tahoe

I ett par dagar ska vi göra en längre utflykt och sova i närheten av Lake Tahoe. Jag visste att jag ville ute lite i naturen under vår resa och det stod mellan Yosemite och Lake Thaoe och till sist valda vi sötvattensjö istället för maffiga berg. Tror det kommer bli en riktigt skön omväxling mot den i övrigt ganska stadstunga resan. Jag hoppas på klart väder och starka höstfärger och omgivningar jag kan få trötta ut kroppen i något.

Lake Tahoe Destinationsinspiration och bildcredd till Jennifer Sandström

Napa Valley

Erik vill besöka en vingård i Napa Valley. Det är egentligen ingenting jag föredrar att stödja men i en relation får man ge och ta. Jag ska ha på mig mina vanliga alkoholkritiska glasögon och har redan nu en tanke på hur jag vill lägga upp ett inlägg om vårt besök. Med en medveten vinkel såklart. Omgivningarna lär vara riktigt estetiska så vi får se om jag kan fokusera på det istället för själva vinet.

san francisco Idylliska vinrankor i Sydafrika, det är något sådant här jag väntar mig att uppleva i Napa Valley.

San José och Palo Alto

Söder om San Francisco finns Silicon Valley-området Palo Alto och ytterligare lite söder ut staden San José. Här ska vi bo i en husbil och upptäcka närområdet och förhoppningsvis bli pumpade med innovationsoptimism och entreprenörsanda. En extra krydda är att vi ska gå på NHL-hockey och kolla på när San José Sharks som möter Rangers. Båda lagen har svenska spelare som ska fightas i rinken och jag ser verkligen fram emot att uppleva en NHL-match.

I denna ska vi tydligen bo. Har med varm hand överlämnat all bo-bokning till Erik.

Inspiration till denna resa är bland annat hämtad från:

Fler tips mottages fortfarande med stor tacksamhet. Det aldrig att få för mycket tips 🙂

8 thoughts on “San Francisco calling – 11 dagar av cityhäng och utflykter”

  1. Wow! Det låter som ni kommer få en häftig upplevelse. Jag har själv inte varit i San Fransisco men gillar Kalifornien och jag tycker SF verkar vara en häftig stad!
    Kul att träffas i helgen och roligt att ha hittat din blogg. Kram!

  2. Tack för länk! Och Napa Valley är så vackert så jag tror att du kommer uppskatta det även utan att dricka vin. Och vad kul att ni ska gå på NHL-hockey. En avlägsen släkting till mig är back i San José Sharks men jag har aldrig sett honom spela, förutom på TV. (Ska väl i ärlighetens namn erkänna att han inte vet att vi är släkt men eftersom jag släktforskar har jag stenkoll på honom 🙂 )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *