Stories från juni 2024

Posted on

Juni blev en månad att ta hem vinster för ansträngningar jag gjort under våren. Ett betydligt trevligare tempo och mer luft i livet.

Stories från juni 2024

Juniresan

Junis resa får nog ändå bli de 315 kilometrarna runt Vättern. Svårt att fullt ut kunna njuta av landskapet som periodvis är milsvitt och vackert. ”Kul” att ha ”gjort” hela västsidan, den delen av Sverige har jag aldrig varit i. Cykel är allt ett himla bra fordon för förflyttning även om jag känner mig ganska mätt på trampandet nu.

Glatt ovetande om hur tuff sista biten skulle bli. Men i mål kom jag.

Junis favoritinlägg

Jag gillade att göra mitt inlägg om det naturligt vackra Sverige. Att ge en samlad bild av utvalda delar av Sverige i ett och samma svep. Så fint land vi bor i!

Juniminne

En kväll i juni när jag och min man gick på dejt och åt sushi i en liga för sig. Vi gav oss det för att fira allt vi hade att fira och när vi gjorde listan spontant under kvällens början blev det många saker. Några avklarade jobb, andra jobb som vi är glada att vi har framför oss. Att barnen blir äldre, att vi varit gifta i fem år, att vår gård/trädgård fortsatt får uppgraderingar. En kväll att vara tacksam och prata om möjligheter.

En av Sushishos rätter, gravad äggula med tonfisktartar.

Junibild

Vi hade en dag på stranden i högsommarvärmen och det var så himla fint att bli påmind om enkelheten i beachlife som vi både kan hoppas på i sommar och har framför oss i höstens Sri Lanka-resa.

Spontant intagen position av min äldsta

Juni och privatlivet

Juni har till skillnad från många andra månader varit otroligt rimlig. Ett annat tempo, ett annat lugn. En känsla av power och befrielse att ha klarat halva Klassikern. Jag har flera kvällar gett mig någon timme utomhus istället för att direkt dyka ner i datorn och istället slökollat på gamla Beckfilmer. Ett pussel har blivit klart, bara en sån sak! Jag har pratat med vänner och familj i telefon, haft mina föräldrar på besök en långhelg. Vi har varit på bröllop. Barnen känns som att de börjat hitta nya och fler former av lek och interaktion med varandra. Jag har helt enkelt gått igenom juni med lite lättare steg.

Mamma och pappas tåliga valp och min tro under ett bord på en altan.
Nyanlagd grillplats med nya plattor, ny vedbod, ny rabatt. Nöjd!
Traditionsenlig bild efter att vi röstat i EU-valet.

Juni och företaget

Juni har varit en bra företagsmånad! Jag har fått go på flera uppdrag, några lite mindre, ett lite större. Jag har haft tid att göra många grejer som jag skjutit framför mig efter majs leveransfyllda månad. Jag känner mig vid gott mod, har hopp inför hösten. Jag har roligt och nätverket börjar sakta med säkert byggas upp.

Några av de grymma personerna i ett guldbra nätverk jag är med i Friday lab.

Junitanke om turism

När vi går in i pik-säsong blir det alltid anledning att prata om överturism och turismens negativa effekter och nödvändiga åtgärder. Det puttrar först i utlandet och sedan kommer exempel från Sverige. Det är välbehövligt med denna diskussion men den behöver pågå året runt eftersom insatserna för att inte vara i samma sits nästa år måste jobbas med sep-maj, inte under jun-aug, då är verkligheten ett faktum som bara måste hanteras.

Junis reseplanerande

Efter flera månader utan Sri Lanka snack har vi inlett samtalen om de mer konkreta frågorna. Hur vill vi leva, hur vill vi bo, vill/kan/behöver vi jobba, vad tar vi med oss från tidigare långresa och vad är relevant av det när barnen är två år äldre, vilken stad/plats vill vi sikta in oss på som vår hemmadestination? Vi har konstaterat att vi trivdes som bäst på totalen i Hua Hin, vår sista och mest chilla månad av långresan, och vi vet för lite om vår jobbsituation i höst för att ta allt för definitiva beslut. To be continue.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *