USA dag 1 – NY, utsikt och coola byggnader

Posted on

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på lindaengstrom.se den 17 juli 2013)

Vi ankom ett överraskade varmt New York trots att klockan var kring midnatt. Ramlade in i vår lägenhet och blev förvånade över hur mycket fräschare en lägenhet kan vara på insidan till skillnad från trappuppgången. Försökte sova trots att dygnet var upp och ned och svetten rann.

Efter frukost begav vi oss mot dagens stora mål, Rockefeller Center. Utsikten var som väntat magisk, tur att ingen av oss är känslig för höjder. Subway till lunch och sen en sväng förbi Saint Patrick´s Cathedral som tyvärr var mitt i ett miljard-upprustningsprojekt. Började vår prommeix längs fifth avenue och märkesbutikerna avlöste varandra. Fastnad en sväng på Äppelhuset och leksaksaffären F.A.O. Schwarz innan vi gick vidare till dagens andra mål: Central Park. Redan vid första trädet noterade jag en stor skillnad på luften. Det är tur att New York har Central Park, ett nödvändigt reningsverk av den större graden.

Försökte förstå subwaysystemet och tog oss efter några om och men hem och tog en välbehövlig dusch och sen kinamat på en restaurang. Nu är vi rätt slut allihopa och jag ser fram emot att imorgon vara helt på banan igen och vara av med den lilla jetlag som ändå gör sig påmind.

bild20
Trapphuset.
bild26
Trappor på utsidan om husväggarna, jag tänker på Pretty Woman.bild21
Utsikten från Rockefeller Center, Central Park.bild28
Utsikten från andra sidan, bland annat Empire State Building.bild29
Min coola bror
bild22  
Som sagt, trist med renovering men det är inte många byggnader i Sverige som har ett eget twitterkonto  som de skyltar med.
bild23
Trots allt, mäktigt!
bild25bild24
Äppelhuset var så stort att de inte fick plats med min iphonefemmakamera. Riktigt snyggt hus och en hel I-värld under jord för alla teknikfreaks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *