Zanzibar 2007

Posted on

(Det här inlägget publicerades ursprungligen på indala.blogg.se den 16 april 2007)

Med familjen hann vi med några dagar på Zanzibar. Ön som ska vara ett paradis.
Kanske hade jag höga förväntningar men så fantastiskt tycker jag inte att det var. Såklart vackert med härliga stränder, fantastisk snorkling och klart vatten. Naturen och miljön var oslagbar men förstördes totalt av människorna som bor där och våra korkade turisthuvuden.

Först glömmer vi våra pass hemma så vi blir jättestressade men det ordnade sig till sist. I hamnen i Dar så är biljettförsäljarna som hökar och alla säger mot varandra. Båten var försenad och tog 1 timme längre än lovat. När vi kommer till Stonetown på andra sidan så var taxichaufförerna värre än biljettförsäljarna. Vi var trötta och hungriga och ville bara vara ifred. En trevlig taxikille vid namn David körde oss till en guesthouse. Vi får veta att priset är $6/rum, när vi ska betala är priset 60, fast jag frågade flera gånger. Vi bodde kvar där och åkte med David till stranden på utsatt tid dagen efter. Frid och fröjd med afrikanskt regn och billigt boende solar och badar vi den första dagen. Nästa dag åkte vi på en snorklingstur där delfiner var garanterat. Mycket snack och lite sanning. Jag släppte min rädsla för att få in saltvatteni kroppens alla ingångar och trivdes riktigt bra. Cyklop is the shit. Våra 4000 shilling som vi inte fick i växel fick vi jaga för att få tag i, rätt ska vara rätt och jag blir så trött på att dom inte bara kan stå för det avtalade priset.

Lisa blev från att ha varit Lisa med linjerna Lisa med brännan. Maten var god, vädret bra och rummen helt okej. Inget att klaga på där.

Sen gjorde vi tabben alla säger att man inte får göra: ge pengar i förskott. Vi gav David pengar för att köpa biljetter till båten hem och han lovade att möta oss vid hamnen. Allt han lovat höll han och han hörde av sig på utsatt tid, någon vi trodde vi kunde lita på. När vi kommer till hamnen är han inte där, han ringer och säger att han är på andra sidan i Dar samtidigt som vi får veta att han är en drugdealer. Vi försöker dra in polisen och en annan kille som antagligen kände David började bli våldsam. Tråkigt slut på vår resa och vi förlorade 1500 kr. Alltid lär man sig något.

I övrigt var det roligt att få se zanzibar och skönt att få slappa på en strand. Detta inlägg ger nog inte en rättvis bild av zanzibar. Det är en fantastisk ö men turistindustrin är förjävlig.

image151
Här bodde vi, mycket fridfullt och med stora vackra kaktusar

image152
Minst sagt klart vatten

image149
En sjöstjärna vi plockade upp från botten, snorkling är rätt grymt.

image150
Nästan en undervattensbild tagen av Lisa

image154
Och några vackra solnedgångar hade dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *