10 000 besökare och varför siffror är viktigt

Posted on

Maj var en riktigt bra bloggmånad som resulterade i totalt 10 000 besökare. Dubbelt så många som 12 månader tidigare. Det gör mig stolt, glad och taggad på mer bloggande. 

Förra sommaren hade jag en pik på 7000 unika besökare under juli månad och redan då började jag drömma om att en dag spränga den magiska gränsen 10 000. Att det skulle ske redan 10 månader senare hade jag inte räknat med. I maj 2019 besökte 10 553 unika personer Resamedvetet.se.

10 000 besökare
Den här bilden togs 1 juli 2018 när jag och Erik var på Gotland och firade att jag precis passerat 5 000 besökare under juni månad. Föga visste jag då…

10 000 besökare hos Resa medvetet

Jag följer min statistik på Google analytics dagligen. Jag håller koll på vad folk sök sig till, jag ser hur dagens inlägg når ut och jag jämför hur det utvecklar sig vecka till vecka och månad till månad. Lite av en statistiknörd är jag allt. Framsidan av det är peppen jag känner när det går bra, och en baksida som är nästan lika stor när siffrorna inte svarar upp mot det jag hoppas på.

För mig är inte siffror tomma och menlösa. För mig betyder det något och när jag nådde 10 000 besökare så fick det mig att fundera på varför det är viktigt. Varför det spelar roll. Det här är mina slutsatser:

1. Det motiverar mig

Vi är alla lagda åt olika håll och jag är tillhör dem som triggas av siffror. Som motiveras av att ha saker svart på vitt och få bekräftelse när jag gör något bra. Det märks i kommentarer men även i hur många som söker rätt på mina inlägg. Att se statistiken öka ger mig skjuts i motivationen att fortsätta vecka efter vecka. Jag fungerar på samma sätt när jag springer och i jobbet så det är inget unikt för bloggandet.

2. Det är ett bevis

10 000 unika besökare är en bekräftelse till mig själv att det jag gör är bra. Jag bemästrar hela blogghantverket på ett tillräckligt bra sätt för att 10 000 personer ska hitta fram. Det gör mig stolt att veta att jag tagit mig hit. Det är fler än mina närmaste sörjande som läser.

3. Det öppnar upp för mer samarbeten

Jag har under mina första år inte varit särskilt intresserad av samarbeten men det håller på att ändras. Drömmen vore att göra samarbeten med destinationer som vill lyfta fram sina hållbara aspekter. Det i sig är en ganska smal nisch, som min målgrupp visserligen är en perfekt match med, men som ändå kräver lite volymer för att kunna bli av.

4. Det påverka fler

Även om det snarare är mina reseguider och att göra i XXX som folk googlar sig till än mina mer medvetna inlägg så är varje ny besökare en ny möjlig person att nå med mina tankar om hur vi kan resa på ett mer medvetet sätt. Att påverka fler är ju min största drivkraft och det huvudsakliga anledningen till att jag överhuvudtaget bloggar.

Tack till mig själv för mycket gott och väl utfört enträget bloggande under tre års tid. Nu siktar vi på 20 000…Fler framgångar eller annat att vara stolt över finns i kategorin fira framgång

12 thoughts on “10 000 besökare och varför siffror är viktigt”

 1. Grattis till 10000 (och mer) unika besökare!

  Håller med om att det är roligt att följa siffrorna och att få koll på vad som händer.

  Hoppas många fler hittar dina fina tips på hur resor kan bli mer hållbara.

 2. Vad roligt, grattis!
  Tyvärr har det blivit någon konstig stämning ”bland oss resebloggare” att det nästan är fult att ha många läsare.
  Det är ju klart att det är roligt och motiverande om många läser och gillar det man lagt ner en massa tid på att skapa.
  Vi slog också rekord i maj och sikar på ännu fler i juni och juli. 🙂

  1. Tack så mycket. Intressant hur det kan bli fult att nå framgång, det får vi råda bot på. 4000 mil är en blogg jag tycker att det inte går att hylla nog. Ni är så bra och alla rekord ni slår är så välförtjänta! heja och kram!

 3. Vad roligt att det går bra, stort grattis! Det är ju viktigt att ha något som motiverar en och viktigt att få glädjas åt sina framgångar, oavsett om det är i siffror, utmärkelser, en ny design, nya kunskaper i foto, ett nytt samarbete eller vad det än är. Håller med 4000 mil om att det ibland känts fult att prata statistik i vissa sammanhang, men annat anses mer ”fint”. Grattis och keep up the good work säger vi i alla fall! 🙂

  1. Tack! Ja framgångarna kan ju mätas på många olika sätt och det är ju en själv som avgör vad en tycker är viktigt. Om vi ska motverka att det är fult att vara stolt över siffror så blir mitt bidrag att fortsätta vara just stolt och visa upp när det går bra. Världen kan ju inte vara så liten att vi slåss om samma destinationer och samma vinklar. Jag ser att det går bra för er så keep up to good work för er del också!

 4. Kul och grattis! Jag har inte uppfattat det som att det skulle vara fult att prata om sin statistik, mer att det inte är det ENDA som bör räknas vilket det ju historiskt sett ofta har varit i vår bransch. Men det innebär ju inte att man inte ska vara stolt över sina siffror! (Med anledning av kommentarerna här ovanför alltså).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *