10 frågor till min livs- och resekamrat Erik

Posted on

En person är allt för komplex för att förklaras med 10 frågor men några glimtar av min kamrats olika sidor bjuder jag på i detta inlägg.

Jag tycker jag får allt fler exempel på hur viktig ens närmaste personer är för att forma en själv. Hur en partner kan lyfta eller hålla tillbaka, vidga eller smalna av någons vyer. Det sägs att välja ens chef och partner är några av de viktigaste valen och jag är beredd att hålla med. Jag kan själv se hur olika liv jag hade levt om jag istället hade utvecklat mitt liv tillsammans med något av mina ex. Så, på det temat: Låt mig presentera min kära livs- och resekamrat Erik!

10 frågor och 5 snabba om Erik

Jag vet ingen som soldyrkar så mycket som Erik. Inte ens min mor.

Om Erik som person

Hur skulle Linda beskriva dig?

Att jag är eftertänksam…nä, skoja! Att jag ibland gör saker lite spontant, att jag tycker det är kul med äventyr och att pröva saker och se om det funkar.

Erik är så där eftertänksam som han ”alltid” är. Marrakech 2017

Vad tycker du är livskvalité?

Kravlöshet, men också vardagsäventyr. Ett litet vardagsäventyr när jag var 12 år och åkte morfars bil. Han körde och vi sa höger och vänster utifrån hur vi bestämde. Det gav en ovissheten om att vi aldrig visste vart vi skulle hamna men också en spänningen i att saker och ting kan hända. Det har jag tagit med mig i både vardag och under ledighet. Att det kanske är lite oplanerat. Sammanfattat är livskvalité alltså vardagsäventyr för mig.

Ett vardagsäventyr som Erik gärna vill ha mer av

Vart hämtar du intryck från?

Människor och berättelser och att möta de som väljer sina livsöden. Till exempel killen som stoppade oss på gatan i Seoul, tanten utanför Tantmuseet i byn Ramsele eller gubben i Kuala Lumpur som ropade in oss i en liten trottoarrestaurang och vi åt en frukost vi inte planerat och fick höra hans livshistoria.

Vad är det vanligaste missförståndet folk har om dig?

Att jag alltid är så jävla glad och pepp, det är jag inte. Jag tror att folk tror det om mig för att jag är mer glad och pepp än vad de själva är.

Vad drömmer du om att ditt liv ska innehålla?

Bra och äkta relationer med människor jag bryr mig om och äventyr i det stora och i det lilla. Det kan både vara gå en promenad eller åka på safari. Det är kontrasterna som gör det. Men i första hand handlar det om relationerna.

Den nyaste av de viktiga relationerna i livet

Om Erik och resor

Vilka land skulle du vilja bo i?

Om det är en limiterad period så är det Argentina. För att kunna upptäcka Buenos Aires men också kunna vara i bergen och träffa alla människor runt omkring. Om det vore länge eller för resten av livet så Kanada. Där gillar jag kontrasten mellan cowboys, skidåkning och storstad.

Vilket resmål vill du resa till om och om igen?

Alperna, jag kommer aldrig tröttna på skidåkning. Men det är nog också Sydafrika.

Utförsåkning innebär också vila i solen. Kravlös livskvalité.

När är Linda som jobbigast att resa med?

När hon stannar och tar en massa kort utan att säga något och sen kollar jag bakåt och då är hon 100 meter bort.

Vilket är ett av dina finaste reseminnen?

Jag tänker på godhet och när jag och några vänner skulle hitta rätt alpby. Vi hade åkt transferbuss i fel riktning och den busschauffören tog sin privata bil efter hans jobbpass och körde oss 2 timmar enkel väg för att vi skulle komma rätt. Det var fint.

Hur reser du medvetet?

Kanske genom att söka förståelse för dit jag är på väg. Hur ser det ut, vad har hänt historiskt och i närtid. Jag tycker det är intressant med lokala berättelser och jag tror att det ger ett autentiskt perspektiv.

Den här seglingsturen blev mer än nya kunskaper, det blev också långa samtal om livet som seglare i Italien

Fem snabba om Erik

Budget eller lyx?
Budget 9 av 10 gånger men lyx den 10:e gången. Jag tror man skapar bättre minnen på budget.

Nystekt Halloumi eller vattenmelon- och festaostsallad?
Det är somrigare.

Buenos Aires eller Seoul?
Det ligger ganska mycket mystik kring den staden som ligger långt ifrån vad jag upptäckt.

Idéer eller Reflektioner?
Just nu svarar jag reflektioner men egentligen är jag nog mer idéer. Är inne i en stark reflektionsfast just nu.

Utförsåkning eller Bubbelkopp och bastu?
Både och. Det ena först och det andra sen. Det är sen gammalt.

Det var den korta presentationen av, i mina ögon, världens bästa Erik.                                                                       

De flesta inlägg som handlar om oss finns i kategorin kärlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *