5 av 50 på min Bucketlist

Posted on

Jag ser fram emot att få sitta i en gungstol med ett barnbarn uppkrupet i famnen och berätta historia på historia om vad jag varit med om under mina resor världen över. Visa bilder från världens alla hörn, uppleva alla minnen en gång till, inspirera. Min bucketlist hjälper mig på vägen. 

För ett halvår sedan, i samband med att jag fyllde 30 år, skrev jag min första bucketlist. Kan tyckas förvånande för en person som vanligtvis älskar listor och att resa, att det tog hela 30 år att komma till skott. Allt på min bucketlist ska vara fotobart och möjligt att föreviga i en enda bild. Efter sex månader har jag lyckats checka av fem av femtio. Det är alltså en bit kvar, särskilt med tanke på att hålla det här tempot kommer bli svårt och att jag måste bli bättre på research så jag inte går på sånna här nitar igen.

Jag har uppdaterat hur jag ligger till på respektive bucket och nedan bjussar jag på fem av de foton jag tagit som bevis för att jag kan säga just det – check!

5 av 50 – eller 45 kvar

✔ Resa ett varv runt jorden

28 december 2015 – 7 april 2016. 100 dagar genom 15 länder. Anledningen till att jag startade den här resebloggen och det som skapade möjligheten att uppnå de andra fyra sakerna på min bucketlist jag uppnått.

Arlanda
Hur fotar jag en hel resa runt jorden, oklart hur jag tänkte där. Men här är vi, 100 dagar senare tillbaka i Sverige.

✔ Roadtrippa i Nya Zeeland

Lika idylliskt som väntat. Fascinerande landskap, ett roligt (?) fordon, udda campingplatser med naket morgondopp, spontanitet och långa härliga samtal med min medresenär. Nya Zeeland är verkligen något helt annat och ett välanpassat land för att just roadtrippa.

Roadtrip Nya Zeeland
Erik kör och utsikten både när och fjärran är underbar

✔ Vandra till Machu picchu, Peru

Jag vet inte själv hur många år jag har längtat efter att vandra hela vägen till Machu Picchu. Det har alltså inte varit själva Machu Picchu som lockat mest, utan att promenera Inkaleden. Den fysiska påfrestningen, känslan av att ha åstadkommit något. Den här delen av resan har jag fortfarande inte bloggat om ingående. Det kommer under hösten.

Machu Picchu
Inspirerad av dykningen gör jag OK-tecken för att ha kommit hela vägen fram.

✔ Fota i Salar de Uyuni (saltöken), Bolivia

Saltöknen är något annat än allt jag upplevt och den solnedgång vi var med om går till historien. Det är verkligen så vitt och platt som bilderna visar, men att ta perspektivbilder var inte alls så lätt som jag väntat mig.

Saltöknen
Det oändliga saltet

✔ Äta mörk choklad från ett kakaoplantage i Ecuador

Godis har jag älskat hela mitt liv, mörk choklad har kommit det senaste tio åren. Jag har velat lära mig om kedjan hur choklad kommer till och att bo på en chokladfarm är beslut jag är mycket tacksam för att vi tog.

Mindo
Så mycket mörk choklad. Bara till mig.

Din bucketlist

Jag inspirerades av en hel del av olika bucketlists innan jag skrev ihop min och läser gärna fler. Du kan väl länka till en om du har en, eller bara skriva några rader om vad du vill uppleva så kan jag se om vi har något som borde göras ihop.

17 thoughts on “5 av 50 på min Bucketlist”

  1. Haha, jag har lusläst din!
   Tycker det är klokt att ditt förhållningssätt är att det är en dynamisk bucketlist och inte en statisk. 🙂

  1. Tack, va kul att du tycker att min blogg är fin. Jag hoppas framförallt att den ska vara ganska lätt att hitta det den som är besökare söker. Ser fram emot att läsa din bucketlist sen, om du nu vill skaffa en. Det måste man ju verkligen inte.

 1. Nowadays it is the other way around. You inspire me!
  I made a bucketlist very hasty to isnpire my pupils to make one.t Two lessons and then present it to eachother
  with a PP as well. Not so much about travelling though
  BUCKETLIST

  1.Travel to Australia
  2Sing in a choir
  3 Stay healthy
  4Visit my best friend
  5 Learn how to weld
  6Learn how to drive trial
  7 Learn new card games
  8Use my mindfulness book
  9 Have grandchildren
  10 eat dark ecological chocolate

  1. Great things, all of them. I think you are on the right path to success with all of them

 2. Jag har aldrig skrivit nån bucket list, men visst har man i huvudet vissa ställen som man vill till mer än andra. Jag är väldigt nyfiken på Centralasien, vill se mer av Afrika, vill se något av Sydamerika (vit fläck) till exempel. Även i Europa finns det ställen som lockar, som Serbien till exempel, och så vill jag åka husbil ännu längre österut i Europa. St Petersburg vill jag också till, och Japan. Ja, inte svårt att få en lång lista… 😉

  1. Man måste verkligen inte skriva nån lista, där är vi ju alla olika men drömmar tror jag alla har. Det verkar ju som att ni verkligen lever drömmen vad gäller Östeuropa, där har ni ju varit mycket på senaste tiden. St Petersburg drömmer jag oxå om även om det inte finns på min lista.

  1. Tack! Den här var nog en av de listorna som inspirerade mig mest, både för upplägg och innehåll. Det finns ju såååå mycket att uppleva. Hur ska det gå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *