Bästa café i Nha Trang i Vietnam? Roliga, snygga och goda som sticker ut

Posted on

Bästa café i Nha Trang i Vietnam finns det flera som kan titulera sig med. Alla unika och roligt inredda med smaskig dryck. Det här är min topp sex kl sex.  

I Nha Trang fann vi det ena roliga, udda och personliga caféet efter det andra. Kanske är det bland annat därför jag gillade Nha Trang så mycket. Det här är caféer som verkligen står ut från mängden, inte minst i deras inredning och stil. Vietnameserna är experter på att skapa fotovänliga miljöer som besökarna mer än ofta poserar i. Smart marknadsföring. Drycken har varit allt från bra till utsökt och flera av dem utmärkta platser att jobba från.

Bästa café i Nha Trang i Vietnam – dom jag gillar allra mest

På en månad hinner en prova många caféer men såklart finns det fler i stan som är värda ett besök. Råkar du ha fler tips så kommentera gärna. Det här mina tips på bästa café i Nha Trang i Vietnam enligt mig. Såklart har jag sparat det bästa tipset till sist.

Mokuzo Kafe

En oas en bit utanför city är Mokuzo café. För att komma dit behöver en gå upp för en rejäl stigning (det går att köra bil) så när vi kom upp för backen var vi mer än redo att släcka törsten. Väl framme fann vi ett utomhuscafé med otroligt fin utsikt och massor med olika ställen att sitta på. En kvinna poserade och hennes partner fotade lydigt, en pappa var djupt försjunken i sitt jobb medan hans fyra-årige son roade sig själv. Svalt och skönt med bra dryck och relativt stora ytor för barnen att röra sig på.

Välkommen till Mokuzo Kafe
Instagramvänligt
Bästa utsikten

RiO CaFe

Rio café besökte vi under vår cykelutflykt. På övervåningen satt en grupp ungdomar och jammade och sjöng tillsammans och det fanns flera akvarier till våra barns stora förtjusning. Drycken vi beställde var nice men inte toppklass. Till Rio skulle jag åka tillbaka för atmosfären för den var jätteskön och personalen väldigt serviceinriktade.

Snygg skylt
Som att sitta ute men ändå inne
Hemtrevligt värre

Nora Coffee

På Nora café hade vi en ljuvlig stund av skugga, lätt fläktande, två sovande barn och två utsökt och svalkande drickor. Publiken var rätt ung, typ studenter och miljö kändes urban och minimalistisk. Nora Coffee är ett café jag gärna skulle ha som närmaste arbetsplats eftersom hela stället andades avslappnad produktivitet på något sätt. Där fanns även en liten butik med fina kläder.

Bilden beskriver väl hur skönt vi hade det hos Nora Coffee

Nhà Hè Cafe

Det här blev mitt hemmacafé dit jag oftast gick när jag skulle jobba. Jag tog en pearl bubble milk tea och satte mig i den omhuldade och lugna miljön och fick massor gjort. Lite om att sitta i ett gammalt hus där regnskogen och växtligheten tagit över. I detta café gjorde jag en fotosession med boken eftersom det fanns så himla många vinklar och vrår där den passade så bra.

För att ta sig upp till caféet är det en brant trapp så det är lite begränsat vilka som kan besöka detta ställe. Barnvagn går t.ex. helt bort. På nedervåningen finns en second hand-affär med japanskt porslin i mängder. Jag har aldrig sett på maken. Den som söker efter något specifikt har stor chans att finna det där.

Trappan upp till Nha He
Ett av rummen
Plats för att sitta många tillsammans
En bråkdel av allt porslin

Mascopex Coffee

Till Mascopex gick vi för att de hade en lekpark under tak men väl där visar det sig vara ett jättestort café som jag gärna skulle bo granne med för att ha som första arbetscafé. Industriell och varm känsla på samma gång. Stort utbud av kaffe och annan dryck samt en del mat. Vi drack Nitrokaffe, jordgubbssmoothie och milk tea. Gissa vem av oss som valde vilken. Alla var supernöjda och lekplatsen toppen för sitt ändamål.

Målade kulisser för att komma i rätt stämning
Snyggt tycker jag
Lekområdet
Så goda!

Jungle Coffee

Solklar vinnare, mitt bästa café i Nha Trang är Jungle Coffee. Inredningen är genomtänkt och grönskande grandiös. Inget har lämnats åt slumpen. Vi drack olika frukt- och kaffedrinkar och det var sååå så goda. De har även stort utbud av mat. På Jungle café skulle jag gärna sitta med en kompis i timmar och tala om viktiga saker i livet.

En av Jungle Coffees många sittplatser
Romantiskt och djungeliskt på samma gång
När ens drink smälter in

Bonus: Alpaca homestyle café

Ett café jag själv aldrig hann besöka men som på bilderna ser ut att vara minst sagt hemtrevligt.

Om du är i Vietnam hoppas jag att de här tipsen om bästa café i Nha Trang förgyller din vistelse i staden eller ger dig anledning att resa dit för att njuta av sköna vibes och god dryck.

Här finns fler inlägg om Vietnam och Nha Trang som stad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *