Blogginläggen som aldrig blev skrivna

Posted on

Det är en hård insikt, men de här blogginläggen blir nog aldrig publicerade. Vi får nöja oss med en sammanfattning och att tanken var god.

Det hör till en resebloggares vardag att ha en lång lista med utkast på blogginlägg som aldrig blir skrivna. Det kan vara allt från en pang-bra rubrik men som aldrig tycks få ett vettigt innehåll till nästan färdigskrivna inlägg som det bara aldrig blev läge att publicera.

Inspirerad av Annika/Resfredag kommer nu min lista på de blogginlägg som varit utkast länge nog och som jag nu måste konstatera att de aldrig kommer bli publicerade. Om inget oväntat händer som ger innehållet nytt liv.

Att skriva det här inlägget och samla ihop alla dessa rubriker och utkast är lite som att erkänna att de aldrig kommer bli skrivna, som att sista hoppet lämnat mig. Samtidigt, när jag läser rubrikerna känner jag att i princip alla skulle vara nica att fullfölja som inlägg. OM jag bara fick till det vill säga.

1. Va fan ska jag göra med mina privilegium?

Utkast skrivet maj 2017. Publicerade aldrig pga: Kändes insiktslöst

Ett inlägg om att det är svårt att vara privilegierad och vilja göra världen bättre och inte riktigt veta hur jag ska agera. Vad ska jag göra med min makt? Med mina pengar och min kunskap? Ska jag leva på existensminimum och skänka resten? Borde jag rannsaka mig varje dag?

Det blev inget inlägg för det kändes alldeles för mycket offerkofta och totalt insiktslöst och ignorant mot alla de med mindre privilegier. Vem är jag att klaga?

Vit, rik och fri. Det enda jag “saknar” är att vara man, i övrigt har jag alla privilegier en kan önska sig. Vad ska jag göra med dem?

2. Med öppet sinne för Birmingham

Utkast skrivet okt 2017. Publicerade aldrig pga: Fick inte, inställd resa

Detta utkast var skrivet och till och med tidsinställt men vårt flyg ställdes in pga konkurs så det blev helt enkelt inte aktuellt för fem öre. Tji där fick jag för framförhållning.

Fantastiska Sanna och Jennifer som jag skulle åka till Birmingham med. Istället blev det en weekend i Örebro. Inte så dumt det heller.

3. Fördelarna med lågpris som vi inte pratar om

Utkast skrivet nov 2017. Publicerade aldrig pga: Vågade inte

Det här är ett nästan färdigt inlägg som handlar om att allt med lågprisflyg inte är dåligt, att det också finns fördelar att de med sämre ekonomiska förutsättningar får möjlighet att resa. Men jag tycker inte riktigt att jag fick resonemanget att hålla och då tyckte jag det var smartare att låta bli.

Ett lågprisbolag jag reste med en gång

4. Udda och häftiga tågresor att åka innan du dör

Utkast skrivet dec 2017. Publicerade aldrig pga: Orkade inte

Höga ambitioner om att skriva det ultimata tågreseinspirationsinlägget. Det skulle krävas alldeles för mycket research och till slut bara bygga på att jag plockade godbitar från inlägg som journalister och bloggare redan skrivit så jag gav upp den idén.

5. Mina dyraste aktiviteter på resor

Utkast skrivet dec 2018. Publicerade aldrig pga: Kändes förmätet

Jag har gjort så mycket roligt under mina resor och tänkte att det vore kul med en rubrik enligt ovan på det temat. Men det kändes skrytigt, ovärdigt och som att jag gör mina ekonomiska förutsättningar “in your face” på en massa andra. Försökte skruva om rubriken till “vad är en upplevelse värd” och även skriva om de roligaste gratisupplevelserna jag gjort men funkade inte heller. Kul inläggsrubrik men dåligt innehåll.

Devils pools i Zambia, en av de dyrare aktiviteterna jag gjort sett till antal minuter av upplevelse.

6. Om turism som konserverar och att romantisera det nostalgiska

Utkast skrivet maj 2019. Publicerade aldrig pga: Fick inte till det

Det här inlägget är jag fortfarande sugen på att försöka fullfölja. Det handlar om vad som händer med ett land eller en turistdestination när besökarna vill att utvecklingen helst ska stå stilla för att vi tycker att det är så romantiskt att vara där och drömma oss tillbaka tiden. Jag tänker på Kuba, små brukssamhällen i Sverige, urbefolkningars traditioner. Blandat med andra ord.

7. Nu var det dags: Månadsgivare till Vi-skogen

Utkast skrivet dec 2019. Publicerade aldrig pga: Kändes lite skrytigt

I någon anda av att försöka inspirera och visa framfötter i klimatkompenserandet ville jag dela med mig av att jag just blivit månadsgivare till Vi-skogen. Men jag lyckades inte få ihop ett helt inlägg med tillräckligt innehåll utöver “bli månadsgivare du med”. Det höll inte. Men här om veckan höjde jag faktiskt min månadsgåva när de ringde så ämnet är fortsatt minst lika relevant.

Vi-skogen är så mycket mer än träd som klimatkompenserar, viktigt att ha med sig!

8. Drömmen om en annan berättelse om klimatet (och ett riktigt bra tips)

Utkast skrivet jan 2020. Publicerade aldrig pga: Corona kom…

Jag såg en av de bästa dokumentärerna någonsin: 2040 – framtidsfilmen på SVT. Om vad vi kan göra med befintlig teknik för att minska klimatutsläppen om vi gick all in. Det kändes så himla hoppfullt med en annan berättelse om klimatet än den dystra som ständigt pratar om “om vi inte gör si och så händer bla och bla” medan 2040 – framtidsfilmens budskap snarare var “tänk om vi gör allt detta som vi redan idag har möjlighet till, så bra det skulle bli”. Mycket mer upplyftande. Men det blev som aldrig ett helt inlägg utan mer ett tips som jag bara borde ha delat direkt på min Facebooksida.

Finns det någon av de här inlägget som ni tycker att jag borde anstränga mig för att verkligen försöka få ihop, som är värda att ge ett försök till?

2 thoughts on “Blogginläggen som aldrig blev skrivna”

    1. Fasiken! Du vet hur det är och hur många gånger ett utkast gluttats på för att sen läggas bort igen. Jag har gett upp. Men inte raderat dom ännu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.