Blogginspiration från Almedalen

Posted on

En vecka i Visby med politikerveckan fyller mig med energi och engagemang samtidigt som jag blir helt slutkörd. Seminarier kopplade till turism är förvånansvärt få, med undantag för lokala frågor med koppling till Visby och Gotland, så här finns det en stor arena att fylla. Såklart ska vi resebloggare ta på oss ledartröjan i detta!

Jag var på ett seminarium om barnhemsindustrin (superintressant) och sände live direkt när jag gick därifrån. Det kommer ett blogginlägg så småningom. Vill du svara säker på att inte missa några kommande livesändningar så följ 155cm.se på facebook så kan du hålla järnkoll på vad jag pysslar med. 

Det är mitt femte år i Almedalen och den veckan är verkligen något vi ska vara stolta över i Sverige. Vem som helst kan åka till Visby och gå på samma gata som våra ministrar, ta en selfie, ställa en fråga. Vi lever i en demokrati med en närhet till mänskliga politiker som få andra länder har.

Jag har varit i Visby flera gånger och jag slås gång på gång av hur oerhört vacker och mysig denna stad är, verkligen något helt eget jämfört med samtliga andra städer jag besökt i Sverige. Det blir ett inlägg om semestertips för Visby också framöver.

IMG_0773
Rosorna, dessa färgglada alster förgyller Visbys kullerstensgator. Finns i alla färger sorter så du kommer hitta en egen favorit.

Reportrar utan gränser ordnade ett seminarium om oberoende journalistik och Sveriges Radio var representerade i panelen. Varje gång jag lyssnar på någon från public service så inser jag hur coolt det är att vi lever i ett land med den typen av journalistik. Korrespondenter som rapporterar från världens alla hörn och lokalmedia som skildrar människors liv i Sverige. Just nu finns det en väldigt spännande debatt som bubblar om bloggare och influencers roll i förhållande till journalister. Sista ordet i detta är inte sagt men den som ser oss som konkurrenter kommer aldrig gå vinnande ur den striden. Nu ska jag lägga mig raklång och njuta av några sommarprat som är en av kvalitetsprogram som Sveriges radio erbjuder.

IMG_0698
Ännu mera blommor och så havet som verkligen ger Visby en somrig känsla

4 thoughts on “Blogginspiration från Almedalen”

    1. Tack! Ja, det här känns som en helt ny värld som jag inte hade en aning om att det fanns problem i. Ska bli kul att grotta ned sig mer i detta. Kul att du gillade livesändningen.

  1. Ojoj så spännande! Jag vill inte vara konkurrent till journalister men alla (både bloggare och journalister) måste nog inse att tiderna förändras, och det gäller att hänga med! Rapportera gärna mer! Superintresserad!

    1. Precis, och den förändringen så letas det nog efter svarta får när olika marknader ritas om. Just det seminariet handlade inte om denna utmaning men jag ska helt klart hålla span på detta framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *