Bok om hållbart resande: Resenärens makt (Mitt bästa julklappstips)

Posted on

Bok om hållbart resande till den som vill resa med större intryck och bättre avtryck. Ett julklappstips för den som vill ge bort en bok om att resa hållbart och bidra till positiv turism.

⇒ Inlägget innehåller reklam för egen produkt: Resenärens makt – turism som när och tär

Kampanjkod och länk vars den köps till bästa pris längst ned i inlägget.

Bok om hållbart resande

För var dag som går är jag lite mer stolt och nöjd över att ha skapat en utmärkt present eller julklapp att ge till någon som gillar att resa och tycker hållbarhet är viktig. En bok om hållbart resande som känns upplyftande att läsa. Som visar kraften i vad positiv turism kan bidra med och som passar den som vill bli stärkt och motiverad att resa mer hållbart.

Julen är en tid att osjälviskt ge. Det bästa du kan göra är att använda den makt du är given på ett schysst sätt. För den som gillar att resa är boken Resenärens makt – turism som när och tär precis rätt guide som ger både puff och knuff.

Använd din makt och ge dig själv eller någon annan en chans att resa med större intryck och bättre avtryck. Ibland är det lättare att se vilken vän, kollega eller bekant som skulle ha nytta av en bok om hållbart resande.

Bok hållbart resande
Bok om hållbart resande: Resenärens makt

Resenärens makt – en bok om att resa hållbart

Boken Resenärens makt – turism som när och tär är en annorlunda guidebok för den som både vill bli inspirerad att resa för att ge sig själv större intryck och bidra till ett mer hållbart resande. Det handlar om att lämna så goda avtryck som möjligt, att använda sin makt som resenär. Mer konkret handlar det om att undvika exploatering av människor, djur och natur. Verktyg för att bättre läsa på och möta den kontext, lokalbefolkning och kultur som finns i alla olika länder. Strategier för hur en kan tänka kring val av resmål, transport, boende och hur vi spenderar våra pengar när vi reser.

En stor fördel med denna bok om hållbart resande är att den kan läsas från pärm till pärm av den som gärna slukar böcker och den som hellre bläddrar, läser lite här och där, det som verkar intressant kan läsa den lika väl på det sättet. Antalet böcker jag själv läst i mitt liv är begränsat och jag hoppas att du som har någon i åtanke som skulle kunna ha glädje av den kunskap som boken innehåller inte tvekar att köpa den till någon som kanske inte är ett så stort fan av att läsa. Den kan gå hem även hos dem.

Mer information om boken och fler bilder på dess inlaga finns på resenärensmakt.se

resa hållbart bok
Ligga i en solstol och läsa de rubriker och avsnitt som faller en in just för stunden går fint

Julklappstips: för vem passar boken extra bra?

Boken kan passa precis vem som helst men här är några grupper av personer som jag tror skulle få ut mycket av att läsa denna bok.

  • Nyblivna pensionärer – en grupp som har mycket tid att resa och som pga andra tider förr rest rätt ohållbart men som nu börjar få upp ögonen för att hållbarhet är viktigt. Inte minst insikten om att deras barnbarn påverkas av framtiden mer än de själva.
  • Dink:ar (Double income, no kids) – en grupp som kan vara ganska resursstark och plötsligt bara ska betala för sig själva när de reser och inte hela skaran med ungar vilket gör att det kanske finns utrymme att spendera pengarna  medvetet och betala extra om viss hållbart resande skulle kosta extra.
  • Den som ser sig som hållbar – en grupp som kanske redan tänker att den gör ”nästan alla rätt” kommer garanterat hitta några aspekter i boken som utmanar dem att resa än mer hållbart och kan se det som inspirerande
  • Studenter – en grupp som kanske ska göra en backpackerresa, är nyfiken och hungrig på världen och som dessutom är väl medveten om hur avgörande hållbarhetsfrågorna är för nutiden och framtiden.
  • Du själv – du som läst enda hit kanske är precis rätt person att ge en julklapp till dig själv. För att en själv är det viktigaste som finns och för att all förändring börjar med en själv.
Julklappstips Resenärens makt
Julklappstips till den som gillar hållbarhet och resor och vill kombinera dessa

Med koden julmakt2022 kan du beställa boken till julpris. Beställ innan 16 dec 2022 om du vill vara garanterad leverans innan jul. Boken köps från min webshop eller på de flesta sajter som säljer böcker.

God jul alla resenärer med makt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *