Boka stuga i Sverige med Stugknuten – Stugor året runt

Posted on

Boka stuga i Sverige är lätt som en plätt med Stugknuten.com. Att boka boende för att uppleva Sverige direkt utanför farstukvisten har aldrig varit smidigare.

⇒ Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Stugknuten.com⇐

Jag är sedan länge ett stort fan av boendeförmedlingstjänster som Airbnb och sedan några år tillbaka finns det en svensk tjänst som fokuserar på stugor. Nu när jag djupdykt i hemsidan känner jag två saker:

  1. Wow – vilken smidig och funktionell tjänst
  2. Åh – så många fina stugor vi har i Sverige som jag blir sugen att boka
Boka Stuga i Sverige Stugknuten
Några av många stugor i Hemavan

Boka stuga i Sverige

Jag gillar boendeförmedling som koncept eftersom det innebär att vi utnyttjar fastigheter under större delen av året, det är ofta prisvärt och vi får chans att resa ”vardagsnära”. För just Airbnb finns det en del nackdelar som att de i många städer trissar upp boendepriserna och att de ställer till det på bostadsmarknaden för vanliga invånare. Dessa baksidor ser jag inte alls med Stugknutens tjänst av den enkla anledningen att ganska få har stuga som permanent bostad. De flesta stugor är kompletteringsbostäder eller tillfälliga boenden. För att nyttja stugorna under större delen av året är tjänster som Stugknuten utmärkta.

Stuga passar som boendeform för många olika typer av naturupplevelser, inte minst vandring, cykling och utförsåkning. Eller den exotiska aktiviteten skogsharmoni eller naket morgondopp i en sjö. För egen del skulle jag hemskt gärna hyra en stuga i Hemavan nästa sommar och vandra lite med lilla familjen. Men det är klart att både fjällstugor, skärgårdsstugor eller en faluröd dalastuga också lockar. Möjligheterna i vårt fantastiska Sverige är oändliga och det passar att bo i stuga året om.

En av mina absolut starkaste och bästa reseminnen är när jag och Erik bodde ett dygn i en timrad el- och vattenlös stuga på Gotland. I skogen med total tystnad förutom en sparkande vedspis. På morgonen åt vi färska jordgubbar till frukost och jag gick omkring lättklädd och fri bara för att jag kunde.

Det jag gillar med webben stugknuten.com

När jag klickade runt på stugknuten.com fanns det några saker jag gillade extra mycket:

  • När jag sökt efter ett boende men datumen inte passade perfekt fick jag inte ett ”upptagen” utan förslag på alternativ och överblick över hur bokningsläget ser ut så jag själv kan anpassa min egen resa.
  • Det finns tydlig information om faciliteter och priser över året för respektive stuga samt omdömen.
  • Webben består av många olika ”taggar och kategorier” där jag kan få inspiration till olika orter eller typer av boenden så som Fjällstugor eller Billiga stugor
  • Hemsidan har en blogg med statistik månad för månad, sammanfattningar över säsonger och tips. Kul att läsa och bra att transparens finns.
  • Alla frågor eller funderingar jag hade om hur det går till för mig som vill boka stuga i Sverige eller hyra ut min stuga finns besvarade med enkla och tydliga texter. Se Kundtjänst längst ned på sidan.

Om stugknuten

Stugknuten är en tjänst för främst stugor men även andra boenden som lägenheter eller hus. Det finns objekt över hela Sverige och det går både att registrera sig som stuguthyrare och stuglånare. Stugknuten är främst ett verktyg för att förmedla kontakt mellan uthyrare och hyrare och det går både att boka direkt med uthyraren eller via Stugknuten.com. Läs mer om detta bland deras FAQ. Tjänsten finns på flera språk och företaget är registrerat i Östersund.

Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Stugknuten.com. Tankar, åsikter och erfarenheter är mina egna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *