Canopy walkway – Repbroar i träd: mini-äventyr att göra i Cape Coast

Posted on

Canopy walkway – repbroar i Ghanas regnskog, visst låter det lockade? Cape coast bjuder på varierade saker att göra. Som att besöka Kakum National park och vara högt bland träden med fantastisk utsikt. 

Att göra i Cape Coast: Canopy walkway

En knapp timme norr om Cape Coast finns nationalparken Kakum som fått sitt namn efter ett läte från en apa som finns i regnskogen. Här finns flera sorters fåglar, apor, antiloper och elefanter men de gömmer sig längre in i skogen så att se dem vore en fullständig lyckoträff.

För mig som spenderat några dagar i Ghana visas nu plötsligt en helt ny sida av landet upp. En turistattraktion enligt konstens alla regler. Mycket bra service, välbyggda hus, fräscha toaletter, en restaurang och waiting area under tak. Blev mottagen av en kvinna som helhjärtat såg till att vi blev gott omhändertagna.

Sju repbroar – upp till 40 meter högt

Jag och min svenska vän som jag gör utflykten med har tagit på oss våra bästa hajkskor och tåliga kläder, laddad för vad som än ska möta oss. De trettio ungdomarna framför oss har valt totalt motsatt strategi och är dressade från topp till tå. Vart de kommer ifrån, vilket språk de talar eller varför de är där förtäljer inte historien men allt som är oväntat förgyller.

Sju repbroar binder samma sex gigantiska träd (spikraka och enorma). På mellan elva och fyrtio mera höjd förflyttar du dig omgiven av grönska. Mina tankar tog mig tillbaka till klätterställningarna när jag var mini. Nu i aningen större format. Marken är mestadels svårt att se pga alla klätterväxter och lägre träd som växer under en. Vid varje träd finns en plattform att andas ut på och njut lite extra av utsikten.

Jag gillade den här aktiviteten. Resan dit är intressant i sig, det är välarrangerat och roligt att få en smakbit av ett annat Ghana än städer. Jag och min vän är lagom kaxiga innan eftersom vi båda hävdar att vi inte är höjdrädda. Och nej, det kittlar inte i min mag, det är mer njutningsfullt. Det fanns däremot några andra som kämpade ordentligt och de ska ha en eloge för att de utmanar sig trots motstånd.

Praktiskt om Canopy walkway

Hur ta sig dit?

Jag valde att åka taxi som jag delade med en kompis. Fram och tillbaka inkl att han väntade på oss betalde vi 130 Cedi för (ca 230 kr, tänk knappt dubbelt så mycket). Resan tog 45 min enkel väg. Det ska även gå trotros (minibussar) dit mer eller mindre regelbundet men jag lyckades inte lista ut varifrån de gick samt mer osäkert om när de går och när de åker tillbaka.

Vad finns att göra förutom själva Canopy walk?

Det finns två hajker i skogen varav en går till ett vattenfall under regnperioden. Hajkerna ger djupare inblick i regnskogen, lite som en botanisk promenad i vilt tillstånd. Det finns även möjlighet att sova i enklare träkojor samt konferensrum för 20 personer.

Vad kostar det?

Att komma in i nationalparken kostar 2 Cedi och att gå Canopy walkway kostar 60 Cedi för en vuxen, 40 för student. Därefter kan en bestämma om en vill göra någon av hajkerna som kostar 45/50 kr. Sova i trädkojor kostar 70 Cedi.

Kändes det säkert?

Ja, absolut. Det hade kanske inte godkänts i Sverige men jag var inte orolig en enda gång trots att det knakar och gungar lite.

När är det öppet?

Parken är öppen alla dagar i vecka från 06 till 16-17, jag får olika uppgifter om det.

Vad händer om det är för läskigt?

Efter första bron finns en genväg så du bara behöver gå en bro till och sen är eländet över.

Fler inlägg om Ghana finns i kategorin Ghana

2 thoughts on “Canopy walkway – Repbroar i träd: mini-äventyr att göra i Cape Coast”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *