Det som kan fångas på bild och inte

Posted on

En bild säger mer än tusen ord och samtidigt så många moments som inte ens kan fångas på bild. Stunder som inte kan beskrivas med ord och stunder där ord inte räcker.  

Cape town – en stad som erbjuder tusen möjligheter. Vi lever ett gott liv och blandar några timmar jobb/blogg med utflykter och att uppleva Kapstaden som stad.

Det som kan fångas på bild

En av mina absolut tydligaste mål med vår resa till Sydafrika har också uppnåtts när jag fick se Atlanten och Indiska Oceanen mötas vid Afrikas sydligaste spets Agulhas. Passade på att doppa tårna i det mindre varma vattnet och njöt maximalt trots att vinden trasslade till håret rejält. Bucketlist – check!

img_4620
Jag vet att jag nog är en tönt som kör till en sydspets bara för att få stå med fötterna i vanligt havsvatten. Eller inte vilket havsvatten som helst faktiskt 🙂

Här om dagen fångade jag både soluppgången och solnedgången på bild och när jag får se solen gå ned bakom molnen i horisonten så känner jag att livet är komplett. Bara på resans första dagar så har målet om resan som medel levererat på alla fronter. Jag och Erik har massor med tid att prata, kontrasterna i Kapstaden visar sig oerhört tydligt och att köra bil längs en slingrig väg och stanna för att njuta av en solnedgång ger mig frihetskänslor som är svåra att matcha på hemmaplan.

img_4581
Soluppgång från vårt fönster – en bra start på dagen.
img_4703
Solnedgång – ett bättre avslut på dagen!

Kapstaden som inte fångas på bild

Det är många saker som är svåra att fånga på bild som blir till oförglömliga minnen för mig och Erik som jag egentligen skulle vilja dela med mig av. Till exempel den passion för allas lika värde som vår free walking tour-guide pratade med när han berättade om de högervindar som blåser i Sydafrika och alla de hate speech som politiska ledare skrämmer upp folket med. Det kändes så bekant på något sätt, som att Europa glömt andra världskriget och som att Sydafrika glömt apartheid. Eller den supersköna parkeringsvakt i sliten reflexväst som sköter ruljangsen på en viss gatstump med att både ta betalt för själva parkeringen och hjälpa folk att fickparkera rätt och prydligt. Eller som när vi satt på en torr gräsplätt och åt popcorn omringade av hysteriskt skrattande locals för att en charmig yngre man sjöng och drog skämt i en mix av engelska och afrikaan från en lite scen på en food and craft market.

Vad har du för minnen som du inte fångat på bild men som sitter kvar på din näthinna fortfarande?

 

5 thoughts on “Det som kan fångas på bild och inte”

  1. Så fint inlägg, Linda. Och vilka bilder! Är så himla glad för att ni får uppleva det där. <3
    Finns så mycket som inte kan fångas på bild eller i ord, men som ofta hänger ihop med möten mellan människor tänker jag. Jag hade ett möte med naturen i Norge som jag inte på något sätt har kunnat beskriva efteråt.

    1. Tack wilda! Bilder är roligt men ibland svårt att göra rättvisa av verkligheten. Hoppas din jul var fin!

    1. Det kanske är helt okej, allt kanske inte måste delas? Jag själv känner att jag allt för lätt hamnar i “det som inte finns på bild, eller allra helst på facebook har inte hänt” vilket ju är en mycket osund tanke så den får jag jobba bort!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *