Hej Kapstaden

Posted on

De första dagarna i Kapstaden bjöd på hög och lågt med både hamnbesök (lågt) och Table Mountain (högt) under vårt första dygn. Den här staden har so far mer än levererat. Jag säger Hej Kapstaden.

Under dag ett höll vi oss längs kustlinjen och tog en tur till hamnen för att spana på feta båtar, njuta av gatumusikanter och dricka smoothie gjord på riktig mango. Känslan av att vara på resande fot och semesterfeelingen inföll sig direkt men jag insåg att gå från 100 till 0 på ett dygn är svårt. Det kommer ta en stund att varva ned och bli av med alla prestationsmål om att maximera och ta vara på varje stund.

Table mountain
Table mountain från Waterfront.
img_4415
Skickligt musicerande och spontan snygg dans.

Dag två började med en oväntat god frukost på ett nyöppnat fik som vi slank förbi som en uppladdning inför ett av Kapstadens så kallade måsten: Skaffa en rejäl utsikt över stan.

img_4423
Ginger, lemon, selleri-juice och greek yoghurt med home made granola. Yammi!

Kapstadens höjdpunkt

Vi är minst sagt stolta över vår bedrift att under en prommis, eller ska jag säga vandring-klättring-bergsbestignings-strapats, ta oss från Table Mountains fot vid Kirstenbosch National Botanical Garden upp till toppen. 1000 höjdmeter på fyra timmar och med en belöning som heter duga. Så fina utsikter men även mängder av scenic routs på väg upp med fantastisk flora att njuta av. Gissar att vi får betala ett högt pris av träningsvärk efter detta.

img_4519
Här sitter jag och spanar och är så tacksam för att det var klart väder under hela vandringen

Utöver besöket vid havsnivå och bergstopp har vi njutit av ”Cape town summer market with love” och ätit street food och lyssnat på live-jazz samt käkat en hamburgare gjord på strutskött med karamelliserad lök och tomat-marmelad på Royale Eatery. En perfekt smak-kombo jag inte väntat mig.

Sammanfattningsvis känns Kapstaden bra och just nu känns våra totalt fem dagar som alldeles för lite.

5 thoughts on “Hej Kapstaden”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *