Fem höjdpunkter från vår vecka i Makarska i Kroatien

Posted on

Jag vill dela några höjdpunkter från Makarska, vår vecka i Kroatien som bjöd på familjehäng och sköna dagar som kontrast till det vardagliga livet.

Vi landade i vårt stora hus sent på lördagskvällen och ägnade söndagen åt att känna in staden. Badade, gick längs strandpromenaden, hittade en stor lekpark och käkade lunch på bageriet i hörnen. På kvällen hade vi stormöte för att identifiera allas önskemål. Det är många viljor men jag tror faktiskt att när veckan var slut så hade vi prickat av allt utom två grejer. Vi delade upp oss när önskemålen var olika och det skulle jag säga var en nyckelfaktor till framgång när man reser så många som 14 individer.

Mitt allra bästa resegäng, enormt taggade på det mesta de ställs inför
Mastersviten som mina föräldrar fick bo i. Alla rum såg kanske inte så här och kvallan på en del saker kan ifrågasättas men ändå häftigt att bo så här en gång

Höjdpunkter i Makarska

Det här är fem av höjdpunkterna som jag tar med mig. En semester i Kroatien, närmare bestämt Makarska, visade sig bli ett utmärkt resmål för oss.

Kusinlek och umgänge med födelsedagsbarnet

Relationer är allt och att se mina barn leka med sina kusiner, att få dela upplevelser av att resa med min stora familj och att få vara en del av det som pappa önskade sig, en resa med alla barn är så himla fint. Glass i stora lass har ätits, bus från morgon till kväll och glädje i det minsta. Det här har inte varit det stora äventyrets semester men det har varit smidigt och njutbart.

Min bror och tre av fem kusiner spanar efter fiskar. Vattnet är så klart så de ses med lätthet
De delade många skedar glass under veckan
Makarska är backigt, roligt ner, inte lika spexigt att gå upp
Mera glass!
Kanske resans finaste bild

Seglingsdag

En riktig höjdpunkt var vår present till pappa. En seglingstur, dock utan vind denna dag så vi gick mest för motor. Vi la till vid en ensam vik vid ön Hvar och hängde på däck, åt grönssaksstavar och frukt. Tog kort och filmade både ovan och under vatten, matade fiskar och lekte tjuv och polis i vattnet med våra barn. Det var så himla skönt och avslappande. Hundra procent här och nu, fast där och då.

Kapten Paps styr båt
Jag och syster Towe njuter fram på däck
Två andra som njuter, min andra syster och hennes man
Älskar vattnet. Så kraftfull färg och samtidigt så klart
En lycklig krabba och en lika glad far

Strandhäng

Vi har hängt på stranden i Makarska på flera ställen och en dag på välkända Zlatni Rat på Brac. Småsten är ju långt ifrån lika skönt som sand men har verkligen sina fördelar. Lättare att borsta bort, inget som klias in i ögonen av små barn, ingen skada om någon mat tappas. Till och med en kula glass kunde jag plocka upp och ta bort några stenar ifrån. I sand hade den varit körd. Makarska har också klippor och uppbyggda betongplattformar som vi hängd vid en av dagarna. Jag gillar verkligen badlivet i Makarska kan jag konstatera.

Makarska har tagit vara på klippiga formationer och skapat små fack att solbada från
Bror och svägerska levererar alltid stilfulla dyk
Så här tid, sitta och prata och bara vara
Makarskas vatten
Zlatni Rat/Bol på ön Brac
Något barn hade den goda smaken att kasta sten på maten.

Cyklingsutflykt med alla ungar

Min man är en jäkel på att styra upp saker han vill. Efter lite jagande hittade han en cykeluthyrare som kunde leverera fyra cyklar, två barnstolar, en cykelkärra och en cykelsits för barn framför cykelföraren. Fem barn, 6 månader till fem år, var glada och nöjda under hela cykelturen. Det stärker min bild att cykla med barn (åtminstone de jag rest med) är en höjdaraktivitet att göra. Hjälmar till alla utom sexmånaders fanns det också men hon satt tryggt i cykelkärran och vi cyklade inte bland bilar. Vi fick se områden långt bortom vad våra fötter hade kunnat bära oss. Denna aktivitet hade nog inte alls kunnat vara lika njutbar under högsäsong pga för trångt på strandpromenaden som vi mestadels cyklade längs.

Klara, färdiga, gå!
Se så nöjd han är!
Lilltjoppa är glad att få sträcka lite på benen
Glasspaus mitt på torget

Solnedgångar med tilltugg

Vi är många som älskar solnedgångar och några kvällar tog vi oss ner till stranden och njöt av solens sista varma strålar innan den sjönk i horisonten. En kväll intog vi pizza till middag medan barnen fortfarande satt i badkläder, en annan lapade vi oss glass. Så trevligt och fint och bra. Smesterkänsla delux.

Kvällsmat. Alla nöjda.
Ljuvliga solnedgångar
Mina fina föräldrar
Sista kvällsdoppet

Det här var några höjdpunkter från Makarska och en otroligt lyckad semester eller vad jag ska kalla det här med att resa med fem ungar och åtta andra vuxna.

Här är alla inlägg från Makarska och andra inlägg från Kroatien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.