Fine dining i Seoul – restaurang med lyxig mat i en klass för sig

Posted on

Jag minns fortfarande när vi åt fine dining i Seoul på en lyxig restaurang med maträtter så annorlunda och så estetiskt vackra att de inte kan jämföras med något annat jag ätit.

Jag älskar att äta riktigt lyxig mat även om jag gör det ganska sällan av vissa förklarliga skäl. Det är ju som bekanta långt ifrån gratis. Under resor brukar jag kategorisera det som en del av en upplevelse och inte en del av matkostnader. Det känns inte rimligt att lägga 1500 spänn på en middag. Men på en upplevelse jag kommer minnas i flera år, då känns det mer okej.

Si Wha Dam – Fine dining i Seoul

Jag gillar verkligen koreansk mat och när jag och Erik var i Sydkorea åt vi en riktigt spännande måltid på Si Wha Dam i Seoul. En avsmakningsmeny om tio rätter. Det är ingen underdrift när jag säger att jag aldrig ätit mat skapat med sådan estetisk omtanke. Det var uppläggningar jag aldrig tidigare skådat.

Si Wha Dam erbjuder modern koreansk mat under parollen Poems, Paintings and Stories. Spana in deras Food Gallery så ges en bild av vilken estetisk höjd vi snackar om.

Vi satt ensamma i ett eget litet rum. När den första ”rätten” vi blev serverade var lotusvatten så sattes ribban på det unika vi skulle uppleva. Därefter följde den ena rätten efter den andra med totalt olika innehåll, utseende och upplägg. På tallrikarna utspelade sig små berättelser med både kvistar, snögubbar och florsocker som tillbehör. Jag minns att jag var hänförd genom hela sittningen.

si wha dam fine dining i seoul
Tomt vitt ark och full av förväntan
Time to fall snow heter denna efterrätt och sista rätt

Matminnen från fine dining i Sydkorea

När det här inlägget skrivs är det drygt fyra år sedan vi åt den där middagen. Starka minnen från denna unika kväll av fine dine i Seoul finns fortfarande kvar. Vid varje rätt blev vi lite mer överraskade över hur kreativa tallrikar det går att skapa. Min favorit rent visuellt var tallriken med torkad frukt och florsocker-båten.

Fine dining i Seoul
Kolla in detta konstverk!
Kraften de lägger ned på varje sån här tallrik är ändå imponerande
fine dining i seoul
Peppade på maten och på livet

En fine dining i Seoul kan se olika ut. En kik på webben hos restaurangen Si Wha Dam visar att de erbjuder menyer om fem till tolv rätter i ett prisspann om cirka 250-1000 svenska kronor. Även om 1000 kr är mycket pengar så är 12 extraordinära koreanska rätter mycket upplevelse för pengarna. Det finns också a la cart för 200-300 kronor.

Om du är i Seoul och vill äta fine dining på en restaurang utöver det vanliga – ta dig till Si wha dam och ta en avsmakningsmeny i en storlek som passar dig.

Här finns några fler inlägg om Sydkorea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *