Beslutsångest delux men nu är resan med min bäbis bokad

Posted on

Hur svårt ska det vara att bara bestämma sig för vart jag ska resa? Tydligen jättesvårt denna gång. Till slut fann jag ett resmål som känns riktigt bra.

⇒Inlägget är ett reklamsamarbete med Flyg.nu⇐

Jag har nog aldrig haft så svårt att bestämma mig för ett resmål som denna gång. Jag fick inte fullständig feeling för någonting och då tycker jag det är svårt att boka. Om jag inte känner att jag vill på alla fronter, varför ska jag då lägga tid, pengar och klimatslitage på en resa?

Where to go, det var den stora frågan

De två finalisterna

Av mina nio alternativ på vårweekend med bäbis var det Luxemburg och Algarvekusten som stod i finalen och som jag gjorde ordentligt med research kring. Trots många goda försök så lyckades Luxemburg aldrig charma mig och Algarve blev till slut för omständigt att ta sig till med bäbis.

Jag ville åka tåg från Lissabon och bo på två orter men byte och förflyttningar med barnvagn och packning kändes inte som den typ av resa jag vill göra som första resa med ett kid. En uppenbar (och självklart) insikt är att det är skillnad på att bara ha sig själv att tänka på. När jag förstod att både Luxemburg (för att kunna göra utflykter) och Algarve i princip skulle kräva att jag skulle ta med babyskyddet (alltså bilbarnstol för bäbisar för er oinvigda på barntermer) så kände jag bara nej, nej, nej. Det blir inte en kul utmaning, det blir bara jobbigt.

Madeira, en annan del av Portugal

Hålla fast i målbilden

Min målbild från start var en enkel weekendresa med gångavstånd till allt, på sin höjd kollektivtrafik. Jag slet nästan mitt hår över detta faktum. Att jag inte hittade någonstans som kändes bra. Tills Vagabonds lista över resmål kom och jag fick upp ögonen för en helt annan destination. En bubblare. Någon som aldrig ens fanns med på kartan från början knockade ut finalisterna. När jag insåg att det resmålet både skulle ge mäktig natur med enklare vandringar och vatten som rinner igenom stan då bestämde jag mig. Jag och Elton ska till Innsbruck i Österrike!

Så här skriver Vagabond

Stadsliv eller bergsaktiviteter? I Innsbruck behöver du inte välja. Här har du en livlig centraleuropeisk stad med spårvagnar, torg, medeltida gränder, affärsgallerior, vinbarer, kaféer och krogar. Och dessutom branta klippor, vindlande vandringsstigar och snöiga pister. 

Vi ska till Innsbruck!

Vi har två heldagar och två halvdagar på plats och ska bo i en airbnb-lägenhet någon kilometer utanför stadskärnan vilket känns bekvämt. Jag har siktat in mig på två toppar dit det går kabinbana. Vi får se om vi tar oss an en eller båda två. Resten av tiden ägnar vi åt mysiga vårpromenader i stan och diverse parker.

Jag har bokat flyg till Innsbruck. Det blev ett okej pris även om det enda negativa med denna resa är att det kräver ett flygbyte och jag vill ju så gärna göra direktflygsresor. Har sökt på alla möjliga olika varianter. Jag har kollat på alternativ att resa med tåg sista biten från närmaste direktflygsdestination. Men då är vi tillbaka i att det blir för krångligt att resa så med bäbis. Känns inte helt bra i magen men nu får det bli så.

Bildgooglar jag på Innsbruck finner jag bilder väldigt lika denna som är från Bergen.
Riktigt så här högt ska jag inte vandra med bäbis. Här en bild från Slovenien och någonstans bland topparna i fjärran finns Österrike.

Allt jag inte vet om min sexmånaders bäbis

Innan jag ska flyga till Innsbruck med byte i Wien så ska jag och Elton åka tåg upp till mina föräldrar med vagn och packning på egen hand inkl ett byte i Sundsvall. Det blir en bra övning och chans för mig att bli ännu lite bättre på att resa med bäbis. Jag känner att jag redan nu lärt mig en del om vilken ordning vem ska kläs på, vad som behöver finnas nära till hands och hur mycket ombyten/tillbehör som jag behöver ha med mig. Det är en fin läroprocess innehållandes en väldans massa misstag/nästa gång gör jag på ett annorlunda sätt.

Nu återstår det att se om jag ska ta med mig stora vagnen eller en enklare resevagn. Då är han ju bara sex månader och just nu vet jag inte ens om han kommer föredra ligg- eller sittdelen. Det hinner hända mycket på de dryga två månader som är kvar. Det är ju trots allt nästan dubbelt så långt som han levt hittills och under den tiden har ju utvecklingen varit minst sagt dramatisk.

Under dessa månader har han blivit starkare i nacken. Tänk att han kanske kan sitta om tre månader…

Det blir också intressant att se om jag fortsatt helammar och hur hans sovrutiner och underhållningsbehov ser ut. Det kan jag inte veta och jag börjar bli riktigt bra på att lägga in flexibilitet i det mesta nuförtiden.

Jag ser verkligen fram emot utmaningen som detta innebär. Vi får se om jag får mersmak eller blir alldeles för bekväm av mig och tycker att jag tagit mig vatten över huvudet. Häng med så får du se.

⇒Inlägget är ett reklamsamarbete med Flyg.nu⇐

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.