Vårweekend med min bäbis – Vart ska jag åka?

Posted on

Jag ska göra en vårweekend med min bäbis (yey!) men jag vet inte vart. Har nio alternativ på min lista men behöver vägledning och tips.

Jag längtar efter att resa, eller kanske framför allt, jag längtar efter att veta när och var jag ska resa nästa gång. Under valborgshelgen hoppas jag det blir dags att lämna landet. Ett tag funderade vi på att hänga på Erik som ska till Kapstaden på jobb men landade att det inte är optimala förutsättningar. Istället ska jag göra en egen weekend tillsammans med lille V. Nu är frågan: Vart ska vi åka?

Jag har en hel drös med alternativ som alla både har några riktigt starka dragningskrafter och en del begränsningar eller nackdelar. Jag tar gärna in mer tips, inspiration och för- respektive nackdelar som du ser innan jag bestämmer mig. Var tycker du vi borde åka om vi söker miljöombyte, värme, god mat, vackra omgivningar oavsett om det är stad eller natur samt en destination som det går att ta med sig en bäbis till.

En av mina favoritbilder från en av mina egenresor, här i Nordmakedonien

Vart ska jag åka på vårweekend med min bäbis?

Här är de alternativ jag kollat på hittills i bokstavsordning och utan rangordning. Alla är ställen jag vill åka till förr eller senare. Nu måste jag “bara” bestämma vilket som står överst på listan givet förutsättningarna vårweekend med min bäbis på egen hand.

Algarvekusten

Gå längre promenader och göra utflykter längs Algarvekusten och njuta av storslagna vyer längs medelhavet vore inte helt fel. En stor bonus är att resebloggskollega Cathinka bor där sedan ett år tillbaka. Det vore kul att träffa henne och även få direktaccess till favoritplatser på en gång.

En annan del av Portugal, nämligen Madeira

Baku

Baku i Azerbajdzjan har funnits på min karta sedan Loreen vann eurovision där 2012 och längtan efter det området har inte blivit mindre efter Ladies Abroads resor dit. Det är dock lite lång resa med byten samt en region jag aldrig varit i och det känns lite väl vågat att åka dit själv med bäbis om jag ska vara ärlig.

Grekisk ö

Det vore så mysigt att få en dos Grekland och medelhavsbris som en försmak på sommaren. Tyvärr har jag inte hittat så bra resor som funkar som weekend, tips mottages mer än gärna. Skulle kunna betala mycket för en äkta grekisk sallad, olivolja och ett riktigt gott bröd.

Kiev

Det finns flera resebloggare som varit i Kiev med goda erfarenheter. Ukraina har känts intressant för att det känns så ointressant. Jag vet att jag älskade Warszawa och det har ju hänt förr att resmål överraskat till det positiva. Finns direktflyg och bra restider för en väldigt billig peng. Tjernobyl vore också coolt att se men vettetusan om jag litar på att det är säkert när det kommer till strålning. Nej, just den delen kan en sexmånaders slippa.

Vårweekend med bäbis
Warszawa är så mycket mer än detta och det lär även Kiev vara

Luxemburg

En kort resa med direktflyg en av vägarna i ett stabilt land om något skulle hända. En ny stad och även ett nytt land. Har egentligen inte haft någon dragningskraft till Luxemburg annat än att jag vet att jag vill dit någon gång. Jag gillar både Bryssel och Amsterdam så varför inte?

Charmiga Amsterdam

Madrid

Lite samma som Luxemburg, aldrig riktigt haft ett sug att åka dit men hört gott om det. En huvudstad är alltid en huvudstad och Spanien är alltid Spanien.

Petrozavodsk

Jag har en rysk vän som jag inte sett på åratal som jobbar på ett hotell i Petrozavodsk. En resa dit kräver tyvärr två byten men annars vore det optimalt att kunna möta upp en person på destinationen. Kanske att en resa dit passar bättre vid ett annat tillfälle och i kombination med en resa till St Petersburg som också står högt på min lista.

Sarajevo

En stad jag velat åka till i ett gäng år för att komplettera en del av de luckor jag har från mina besök i Balkan. En lite längre resa som kräver byten båda vägarna. En destination som jag kanske egentligen hellre upptäcker på egen hand med något mer vuxet resesällskap än mitt barn.

Belgrad i Serbien gillade jag skarpt. Det får mig att tro att även Sarajevo skulle gå hem

Tel Aviv

Vill verkligen åka dit, men helst som en lite längre resa och besöka mer än Tel Aviv. Det är ett “viktigt” resmål för mig som jag vill ge en ordentlig chans. Jag vill försöka förstå Israel och Palestina-frågan lite djupare och inte bara åka dit som “ytlig turist”.

Vilket alternativ röstar du på?

Så vart tycker du jag ska åka på vårweeknd med min bäbis? Något av alternativen ovan du tror på eller vill du göra det ännu svårare, eller lättare, för mig och slänga in fler ställen på listan som du tror kan passa?

6 thoughts on “Vårweekend med min bäbis – Vart ska jag åka?”

  1. jag skulle välja Algarvekusten. Havet har en dragningskraft och att en person du känner bor där när du nu för första gången åker med Elton så skulle jag ( om jag var mamman/du)känna en trygghet om nåt hände.
    Om det sen är direktflyg dit skriver du inget om.
    Lyckat till med valen

  2. Baku, TelAviv, Sarajevo och St Petersburg är fantastiska städer som jag är smått förälskade och verkligen rekomenderar men jag skulle nog inte åka dit med bäbis. I det här läget lägger jag min röst för Algarvekusten i

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *