Födelsedagspresent: Weekend i Vilnius

Posted on

1986 föddes två pinglor: Sara och Linda. I år fyller jag och en av mina närmaste vänner 30 år och vi har bestämt oss för ge varandra en weekendresa till Vilnius i födelsedagspresent. Vi ska skämma bort varandra och njuta riktigt ordentligt!

Jag och Sara lärde känna varandra vid fem års ålder och sedan dess har vi följt varandra i vått och torrt. Gjort listor över killar vi är kär i, gått på otaliga disco, skapat egna koreografier och när jag tänker efter faktiskt rest en hel del ihop.

200768_10150120004292997_1827565_n
Sara och jag är söta som få!

Ryssland 2004: Vi gjorde vårt projektarbete på gymnasiet tillsammans: Ett pedagogiska spel på engelska som vi lämnade över till en liten byaskola i ryska Karelen, en vänby till vår hemby Tväråbäck.

Grekland 2005: Efter studenten jobbade vi en hela sommaren och hade bokat en fyra veckor lång tågluff i Europa. Olyckligtvis Sara fick körtelfeber och fick inte anstränga sig på sex veckor. Den efterlängtade tågluffen fick bytas ut till två veckors charter till Korfu. Inte som vi tänkt oss men väldigt härligt. Bilden i början är från en stormig strand som vi besökte.

England 2006: Jag har hälsat på Sara tre gånger under den tiden hon bodde i Brighton där jag gjort det där klassiskt brittiska: Åkt dubbeldäckare, ätit fish and ship, dansat på en något oanständigt klubb, kollat på fotboll och grillat i trädgården. Läs även det fina medvetna porträttet av Sara och hennes Brighton.

Nu är det alltså dags för att bocka av ett fjärde land. Jag har försökt göra lite eftersökning om vad man egentligen gör i Vilnius och utifrån det förväntar jag mig inget storslaget men däremot hög mysfaktor!

Fem saker jag väntar mig i Vilnius:

 1. Spa
 2. Kyrkor
 3. En trevlig gamla stan
 4. En och annan trevlig park
 5. Långa promenader

Följ mig gärna på facebook och instagram där jag kommer lägga upp bilder under helgen och har du tips om Vilnius lämna gärna en kommentar.

IMG_0205
Ryska vänner spelar memory och lär sig djur på engelska
215346_5514612996_4310_n
Storm vid stranden på Korfu
HPIM3708
Brighton pier

15 thoughts on “Födelsedagspresent: Weekend i Vilnius”

  1. Javisst, kommer en film från resan snart så kan du fundera på om stan faller dig i smaken.

  1. Ska se vad jag kan skaka fram. Det verkar som att det är rätt få som varit där. Frågan är vad Tallinn och Riga gjort för att ha blivit mer besökta?

  1. Jo, gör det, blev ju bara komiskt sammanträffande! Tack Lisa, ska i skrivande stund göra mig i ordning för en nice middag, har insett hur mycket foodie jag är, mycket tack vare hur du pratat om hur viktigt mat är för dig på resa. Kände verkligen igen mig.

 1. Vilken perfekt present. Jag har inte varit till Vilnius och ser fram emot tips därifrån då det absolut är ett resmål jag gärna vill uppleva. Jag bokade dock en resa till grannlandet Lettland och Riga igår. Tänkte gå på lite julmarknader 🙂

  Ha det fint!

  1. Va mysigt med julmarknader. Det ska ju vara något speciellt. Blir kul att läsa om dina rapporter därifrån och se om det kan vara något för mig framöver.

 2. Vad mycket fint ni upplevt tillsammans. Sådana vänskaper ska man hålla hårt i 🙂 Och spa är verkligen någonting ni borde se till att unna er i Vilnius. Dessutom är det billigt att äta ute. Ett av resmålen jag marknadsförde på mitt förra jobb var Litauen så har varit där två gånger. Fast då var jag på kusten. Av de bilderna jag sett så verkar Vilnius vara en riktigt fin stad. Särskilt gamla stan är värt ett besök 🙂

  1. Tack, håller helt med! Det var en fin stad, att hitta spa:n så som jag hade föreställt mig dem var dock svårt. God mat har vi verkligen ätit. Vem/vad jobbade du för?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *